Alle Star Wars-games die in ontwikkeling zijn

Geplaatst: 4 mei 2022 om 11:19Aangepast: 2 februari 2023 om 21:49
Er zijn behoorlijk wat Star Wars-games in ontwikkeling, zo blijkt uit diverse aankondigingen. Hieronder zetten we alle aangekondigde Star Wars-games op een rijtje.

Star Wars: Knights of the Old Republic-remake

De klassieke rpg Knights of the Old Republic is inmiddels al op verschillende systemen verschenen, maar er is ook een volledige remake in de maak. De klassieke rpg van Mass Effect-ontwikkelaar Bioware speelt zich ver voor de gebeurtenissen van de films af.

Bioware is zelf niet betrokken bij de remake, maar de ontwikkeling ligt niet in onervaren handen: Aspyr, dat Knights of the Old Republic en het vervolg eerder al naar iOS, Android en Mac bracht, is er verantwoordelijk. De remake komt uit op PlayStation 5 en pc.

-39229701

Star Wars: Eclipse

Star Wars: Eclipse speelt zich af in het High Republic-tijdperk, ongeveer tweehonderd jaar voor de gebeurtenissen van de Star Wars-films. Toen was de Jedi-orde nog op hun machtigst. Doordat dit tijdperk zich zo ver in het verleden afspeelt, zullen we ook maar weinig personages uit de films herkennen. Het enige filmpersonage dat op dit moment leefde in het Star Wars-universum was Yoda: in het High Republic-tijdperk had hij zelf een Padawan.

De game wordt ontwikkeld door Quantic Dream. Die studio is bekdend van filmische games als Heavy Rain, Beyond: Two Souls en Detroit: Become Human. Zoals we van de studio gewend zijn, richt deze game zich dan ook op het verhaal en kan de speler hier invloedrijke keuzes in maken. Quantic Dream lijkt echter ook iets nieuws te doen, want volgens uitgelekte informatie wordt dit de eerste game van de studio met een open spelwereld.

Watch on YouTube

Star Wars Jedi 2

Star Wars Jedi: Fallen Order combineert op succesvolle wijze losstaande levels met de nodige open verkenning en een spannend verhaal. De game krijgt dan ook een vervolg. Net als het origineel wordt de nieuwe Star Wars Jedi-game ontwikkeld door Respawn Entertainment, die je kent van Titanfall en Apex Legends. Waar het spel over gaat is nog niet bekend, maar het is waarschijnlijk dat Cal Kestis, het hoofdpersonage uit de eerste game, terugkeert.

Volgens geruchten verschijnt het vervolg in ieder geval niet voor 2023 en komt de game alleen uit op pc, PlayStation 5 en Xbox Series X en S. Dat betekent mogelijk dat het spel een technisch hoogstandje gaat bieden. Wel is er dus nog flink wat geduld nodig voordat het spel beschikbaar komt.

-38822689

Een strategiegame van de makers van Xcom

In een fictief universum waar het woordje ‘oorlog’ in letterlijk iedere titel zit, kan een strategiegame natuurlijk niet ontbreken. In samenwerking met Respawn Entertainment gaat de kersverse studio Bit Reactor – opgericht door de ontwikkelaars van de Xcom-games – die strategiegame ontwikkelen. Waar de game over gaat of in welk tijdperk het zich afspeelt is nog niet bekend. 

Een first-person shooter van Respawn Entertainment

Naast Star Wars Jedi 2 en de strategiegame met Bit Reactor, is Respawn Entertainment bezig met nóg een Star Wars-game. Er is nog maar weinig bekend over de game, behalve dat het een first-person shooter wordt. Gelukkig heeft Respawn veel ervaring met dit genre, kijkend naar games als Titanfall 2 en Apex Legends. Hopelijk kan de studio die ervaring gebruiken om een indrukwekkende Star Wars-shooter te maken.

Star Wars: Hunters

In Star Wars: Hunters kunnen spelers meevechten in grote arena’s. De game draait om multiplayergevechten in teams van vier tegen vier, waarin men als verschillende personages kan vechten. De gameis begin dit jaar aangekondigd en wordt free-to-play. Hunters komt uit op Nintendo Switch en mobiele apparaten. In de gameplaytrailer is te zien hoe arenagevechten eruitzien.

Watch on YouTube

Een actie-adventuregame van de studio van Amy Hennig

Recentelijk werd officieel aangekondigd dat de studio Skydance New Media aan een actie-adventuregame werkt in het Star Wars-universum. Het lijkt misschien de zoveelste actie-adventuregame die zich afspeelt in het Star Wars-universum, maar deze game heeft een unieke eigenschap: aan het roer staat Amy Hennig, die voorheen bij Naughty Dog de creative director van de Uncharted-games was. Met zo’n reputatie belooft deze Star Wars-game dan ook veel goeds. 

Een openwereldgame van de maker van The Division

Tot slot is er een openwereldgame met een grote focus op het narratief aangekondigd door Ubisoft Massive Entertainment. De game wordt geregisseerd door Julian Gerighty, bekend van The Division 2 en The Crew, en wordt ontwikkeld in Ubisofts eigen Snowdrop Engine. Er is verder nog niets bekend over de game. 

-39300294

Hoewel er over veel van de aangekondigde games nog maar weinig bekend is en ook releasedata in de meeste gevallen nog ontbreken, zitten er veel bekende namen aan de games gekoppeld. Er is dus genoeg om naar uit te kijken, al hebben fans engelengeduld nodig om met veel van deze titels aan de slag te gaan. Aangezien het morgen 4 mei is, loont het in ieder geval om het gamenieuws in de gaten te houden. Het zou zomaar kunnen dat er dan meer bekend wordt gemaakt over een aantal van bovenstaande games. May the fourth be with you!

Tijn KranenVroeger veel uren gezonken in Team Fortress 2, Destiny en Rainbow Six: Siege maar van alle markten thuis, behalve JRPG’s. Is er van overtuigd dat (indie) games kunst kunnen zijn.

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.