Micron staakt productie van Crucial Ballistix-geheugen

Geplaatst: 17 februari 2022 om 08:43Aangepast: 7 februari 2023 om 22:15
Per persbericht heeft geheugenfabrikant Micron laten weten een eind te maken aan de Ballistix-reeks van dochtermerk Crucial. Een duidelijke reden werd niet gegeven.

Het 'end-of-life' verklaren geldt voor alle Ballistix-producten, waaronder ook Ballistix Max en de rgb-varianten. Onder het Crucial-vaandel stond Ballistix vaak bekend als high-end optie voor gamers en veeleisende hardware-enthousiastelingen, zoals fervente overklokkers.

Micron specificeert dat, ondanks het einde van Ballistix, Crucial als merk wel zal blijven bestaan — zij het nu zonder duidelijk gamingcomponent. De fabrikant legt voorlopig prioriteit bij het produceren van DDR5-geheugen voor zowel consumenten als serverklanten, met evenals een groeiend aandeel in (externe) ssd-opslag. 

-39313096

Micron heeft met Crucial inmiddels al een handvol eigen DDR5-geheugenmodules uitgebracht, maar Ballistix heeft de overstap naar de nieuwe interface nooit gemaakt. Vicevoorzitter Teresa Kelley verzekert echter dat het nieuwe DDR5-geheugen van Crucial "mainstream gamers meer prestaties, datatransfers en bandbreedte biedt dan ooit mogelijk was met Crucial Ballistix-geheugen".

Tot voor kort kon Micron met Ballistix maar liefst vijf DDR4-wereldrecords voor snelste werkgeheugen op diens naam schrijven. Inmiddels lijkt dat nalatenschap uitbesteed aan andere partijen, zoals recentelijk nog een DDR5-wereldrecord voor G.Skill.

Tom KauwenbergOverdag schrijver en producent in games en tech, 's nachts een gevaar op de Sea of Thieves of als je support in Overwatch. Romantiseert het gerikketik van toetsenborden ongeacht tijdstip.

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.