OneXPlayer 2-handheld kost minstens 899 dollar

Geplaatst: 15 december 2022 om 12:09Aangepast: 8 februari 2023 om 08:33
One-Netbook heeft de OneXPlayer 2-handheld officieel onthuld, met definitieve specificaties en een vanafprijs van 899 dollar.

De eerder al meermaals geteasede handheld zou oorspronkelijk eind november in de voorverkoop treden, met nota bene ook een Intel-alternatief voor de centrale chipset. Inmiddels zijn de voorbestellingen verschoven naar 18 december en lijkt de handheld vooralsnog enkel met de Ryzen 6800U van AMD geleverd te worden.

De OneXPlayer 2 is een draagbare Windows-pc met een 8,4 inch ips-display, op een resolutie van 2560 x 1600 pixels (60 hertz). One-Netbook claimt dat de inbegrepen Radeon 680M-igpu de meeste moderne games "op een soepele en stabiele hoge framerate" kan weergeven, al zal dat in veel gevallen niet op de native resolutie van de handheld zijn. 

Net als eerdere en concurrerende handheld-pc's laat de OneXPlayer 2 zich op meerdere manieren uitrusten. Het LPDDR5-werkgeheugen komt in volumes van 16 GB of 32 GB, met voor de ssd (M.2-2280) keuze in 512 GB, 1 TB of 2 TB. Onduidelijk is nog in hoeverre de verschillende afstellingen de vanafprijs van 899 dollar zullen beïnvloeden.

-39038327

Ten opzichte van eerdere generaties OneXPlayer is vooral het controller-ontwerp aangepast: deze zijn nu draadloos los te koppelen van de centrale tabletcomputer. Daarnaast zijn de pookjes in de nieuwe, JoyCon-achtige controllers voorzien van het magnetische Hall-effect. Door het mechanische principe te omzeilen, moeten de controllers preciezer en duurzamer zijn. Met het Hall-effect is het nagenoeg onmogelijk dat de joysticks over verloop van tijd zullen 'driften'.

De eerder gemelde groei van de accu blijkt inmiddels niet behaald te worden. De OneXPlayer 2 wordt geleverd met een 65,5 wattuur batterij, waar voorheen bijna het dubbele van die lading geclaimd werd. Wel belooft de OneXPlayer 2 tot minstens de helft van de accu op te laden in veertig minuten.

Verder is de OneXPlayer 2 standaard verrijkt met wifi 6, bluetooth 5.0 en is het tabletoppervlak nu ook compatibel met drukgevoelige pennen (tot 4096 drukniveaus), waaronder ook de officiële Surface Pen van Microsoft. 

Tom KauwenbergOverdag schrijver en producent in games en tech, 's nachts een gevaar op de Sea of Thieves of als je support in Overwatch. Romantiseert het gerikketik van toetsenborden ongeacht tijdstip.

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.