Predator CG7-scherm vernieuwd met HDMI 2.1

Geplaatst: 27 mei 2021 om 12:44Aangepast: 2 februari 2023 om 16:03
Acer voorziet het al aardig stevige Predator CG7-gamingscherm nu ook van HDMI 2.1. Het scherm werd eind 2019 aangekondigd en gelanceerd, maar leent zich met deze heruitgave beter voor gebruik met bijvoorbeeld een PlayStation 5 of Xbox Series X/S.

Oorspronkelijk betrof de 42,5" grote Predator CG7 al een 4k-monitor met beeldverversing tot en met 144 hertz en certificeringen van DisplayHDR 1000 en Nvidia G-Sync. Het probleem was vooral dat het gros van die specificaties verloren gingen over de oudere HDMI-interface. Ondanks het televisie-achtige uiterlijk, was dit niet opgewassen tegen de nieuwe generatie consoles. 

Met de introductie van HDMI 2.1 kunnen de nieuwe consoles de CG7 benutten op 4k-resoluties en variabele beeldverversing tot 120 hertz — precies het beeldtechnische plafond voor deze consoles. Ook hdr-signalen en algehele kleurdieptes blijven daarbij intact. 

Watch on YouTube

De vernieuwde interface werd door Acer aangekondigd gedurende hun

Watch on YouTube

-uitzending. Daaruit bleek dat het gros van de eerdere beeldbeloftes van de Predator CG7 onveranderd blijft. Hieronder vallen bijvoorbeeld 90% dekking van het DCI-P3 kleurengamma, Delta-E<2 kleurennauwkeurigheid en vier rgb-lichtbanen aan de achterzijde van het beeldscherm.

Tom KauwenbergOverdag schrijver en producent in games en tech, 's nachts een gevaar op de Sea of Thieves of als je support in Overwatch. Romantiseert het gerikketik van toetsenborden ongeacht tijdstip.

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.