Samsung Odyssey Ark is een 55 inch grote miniled-monitor

Geplaatst: 15 augustus 2022 om 12:01Aangepast: 2 februari 2023 om 15:57
Samsung heeft de Odyssey Ark onthuld: een nieuwe gebogen miniled-monitor van maar liefst 55 inch, met een 4k-resolutie op 165 hertz.

Officieel gezien heet de monitor de Samsung Odyssey Ark G97NB. Met 55 inch aan schermdiagonaal is dit veruit Samsungs grootste gamingmonitor, die met een 1000R-curve belooft "het volledige gezichtsveld" te kunnen bedekken. De monitor komt daarnaast met een eigen standaard, waarop het paneel in onder meer hoogte versteld kan worden, maar bijvoorbeeld ook 90 graden gekanteld. 

-39135845

Wat betreft het achterliggende paneel maakt Samsung gebruik van de eigen Quantum Matrix-technologie, bestaande uit Quantum-minileds met lokale dimming. Een interne processor verwerkt beelden op 14-bits kleurdiepte (hdr) met 16.384 verschillende zwartniveaus. De (statische) contrastratio bedraagt 1.000.000:1, maar een definitieve piekhelderheid voor het paneel werd vooralsnog niet genoemd. 

De Odyssey Ark ondersteunt AMD's FreeSync Premium Pro, maar laat Nvidia's G-Sync voor de verandering weer achterwege. Wel belooft het scherm een responstijd van 1 milliseconde (GtG) en directe ondersteuning voor zowel pc- als console-gaming (met viermaal hdmi 2.1-invoer) tot en met 165 frames per seconde, eventueel met variabele verversingsfrequenties (vrr).

-39135850

Als extra luxe komt de Odyssey Ark ook met 4 ingebouwde speakers en 2 subwoofers, samen goed voor 60 watt geluidsproductie en een Dolby Atmos-vaandel. Daarnaast is ook een exclusieve 'Ark Dial' inbegrepen, waarmee gebruikers snel kunnen schakelen tussen bijvoorbeeld multiview-modi of veelgebruikte beeldprofielen.

Ook staat de Samsung Gaming Hub — waarin bijvoorbeeld ook cloud-games gestreamd kunnen worden — standaard geïnstalleerd op de Odyssey Ark. Daarvoor heeft de monitor een eigen ethernet-poorten inbegrepen; draadloze netwerkmogelijkheden lijken niet aan de orde van de dag.

De Samsung Odyssey Ark (G97NB) is vanaf 24 augustus officieel verkrijgbaar, tegenover een advies van 2.999 euro. De gigantische monitor wordt de eerste twee weken na de officiële lancering exclusief verkocht in Samsungs eigen E-store

Tom KauwenbergOverdag schrijver en producent in games en tech, 's nachts een gevaar op de Sea of Thieves of als je support in Overwatch. Romantiseert het gerikketik van toetsenborden ongeacht tijdstip.

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.