Vrachtlading RTX 30-videokaarten gestolen in Californië

Geplaatst: 4 november 2021 om 11:19Aangepast: 3 februari 2023 om 10:12
Een woordvoerder van de Amerikaanse hardware-boer EVGA gaf gisteren toe dat een vrachtwagen vol RTX 30-videokaarten bestolen is. De goederen waren onderweg van San Fransisco naar EVGA's distributiecentrum in het zuiden van Californië.

In het officiële statement van EVGA, te vinden op diens eigen fora, wordt gesproken over "marktprijzen beginnende bij 329,99 dollar, oplopend tot 1959,99 dollar". Vermoedelijk betreft dat EVGA's complete RTX 30-aanbod, van het RTX 3060-instapmodel tot (watergekoelde) RTX 3090's. 

EVGA geeft daarbij aan dat men reeds achterhaald heeft welke kaarten zoal gestolen zijn. De serienummers zijn bekend en worden direct geblokkeerd in fabrieksgarantie en verdere service. EVGA's zogenaamde Warranty Check helpt consumenten verifiëren of hun videokaarten legitiem zijn verkregen of niet.

-39127174

De serienummers van de gestolen kaarten zijn vooralsnog niet gedeeld — laat staan dat EVGA spreekt over het volume van de diefstal. Wel worden internetpassanten getipt over de Californische wet, die voorschrijft dat het overkopen of achterhouden van gestolen goederen strafbaar is.

Voor eventuele tips over de gestolen RTX 30-kaarten is een uniek mailadres in het leven geroepen: stopRTX30theft@evga.com. EVGA houdt verdere details over de diefstal voorlopig achterwege, waaronder ook eventuele gevolgen voor consumenten die in de nabije toekomst gestolen serienummers in hun systeem steken. 

Tom KauwenbergOverdag schrijver en producent in games en tech, 's nachts een gevaar op de Sea of Thieves of als je support in Overwatch. Romantiseert het gerikketik van toetsenborden ongeacht tijdstip.

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.