uitgaansagenda
uitgaan
zwolle
oudeconsoles
geek
evenement
event
arcadium
multiplayerevent
bordspellen
oldskool
aliesierkstra
oudespellen
uitgaansgelegenheid
oudegames

Duck Hunt en Super Smash Bros. op Arcadium

Geplaatst: 25 september 2014 om 16:00Aangepast: 27 september 2014 om 21:34
Alie ging naar Arcadium, een event met een heleboel oude consoles en bordspellen. Jullie snappen dat ze de tijd van haar leven had, zo mocht ze zich weer eens ergeren aan de hond uit Duck Hunt, werd ze afgemaakt in Tekken, en was ze niet weg te slaan bij Micro Machines.

Ik houd van mijn werk. Niet alleen mag ik best veel gamen en daarover schrijven, maar daarnaast mag ik af en toe ook nog eens een snoepreisje maken. Die gaan overigens niet altijd naar L.A., maar ook wel eens naar het schitterende Zwolle. Zo kreeg ik een paar weken geleden een berichtje van ene Leslie. Hij had mijn Geek Uitgaanskalender gezien en vroeg of ik eens naar zijn event wilde komen, Arcadium. En aangezien ik niet vies ben van een feestje, helemaal niet wanneer je er kan gamen, besloot ik een kijkje te nemen. Kort gezegd, is Arcadium een gameparty met diverse (oude) spelconsoles, waarop je heel veel (multiplayer) games kunt checken. Het is dan ook niet écht een retro evenement, de focus ligt meer op arcadegames en multiplayer. 

Eenmaal aangekomen in Zwolle duurde het effe voor ik Leslie gevonden had. Na werkelijk nog geen vijf stappen gezet te hebben, werd ik meteen afgeleid door Duck Hunt. Man, wat had ik dat lang niet gespeeld en wat was het nog steeds leuk om te doen. Verder stonden er zeker zo’n 60 beeldbuizen met daaronder consoles, waarop ik me bijvoorbeeld aan Micro Machines waagde… Maar voor ik mijn laatste restje focus kwijtraakte, vond ik Leslie gelukkig. Ik vroeg hem uit te leggen hoe Arcadium ontstaan is: "Het feestje bestond eerder in de vorm van een ‘SNES-party’. Nadat ik in Zwolle kwam wonen, nam ik contact op met de originele crew en zij bleken helemaal in te zijn voor iets nieuws. Wat ik wilde voorkomen was een soort reboot; ik bedacht een naam, logo en slogan en breidde het concept uit tot meerdere spelcomputers. Vlak vóór de eerste editie in 2012 had ik een stuk of tien consoles en daarnaast leende ik nog wat consoles van vrienden. Afgelopen twee jaar heb ik een flink aantal nieuwe consoles op de kop getikt, en nu na zeven edities staat de teller op 76 complete consoles. Vaste onderdelen zijn de drie tot vijf Duck Hunt sets, de 12-16 Super Smash Bros. plekken, en de 4-player Mario Kart en/of Goldeneye. Voor de rest vind je games zoals Tekken, Soulcalibur 2, Sonic, Donkey Kong Country, Timesplitters en nog veel meer.”

En ja, ik denk dat ik ook daadwerkelijk alle 76 consoles geprobeerd heb. Wat een feest der herkenning, wat leuk om weer eens al die oude games te checken die er eigenlijk voor hebben gezorgd dat ik überhaupt een gamer ben. En dat omringd door nog zo’n 150 andere mensen die ook allemaal een passie voor gamen hebben. Voor ik het wist, was ik dan ook samen met een wildvreemde verwikkeld in een potje Street Fighter. Volgens Leslie is dat ook typisch Arcadium: “Sociaal gezien is het ijs al gebroken omdat je zo aan kan schuiven. Iedereen is er om dezelfde redenen: oude herinneringen herleven, praten over games die je vroeger deed, of eindelijk de game checken die je vroeger gemist hebt. Ook al kom je er je eentje; je bent er zeker niet alléén. Het enige wat je moet durven is gewoon een controller oppakken, dan gaat dat balletje vanzelf rollen.”

Na de zoveelste glorieuze overwinning (kuch) besloot ik me eens te wagen aan een nog oudere vorm van entertainment, het bordspel. Naast klassiekers als Risk, Kolonisten van Catan, Axis & Allies en Ticket to Ride, zijn er ook wat simpelere spellen te spelen, zoals Uno en Halli Galli. Met een versch biertje naast me speelde ik een paar potjes Saboteur. Helaas, moest ik nog terugrijden naar Amsterdam, dus om een uur of een zat het feest der herkenning er voor mij op… Maar grote kans dat ik op een van de volgende edities weer present ben. Leslie stelt in ieder geval dat zolang er voldoende mensen blijven langskomen, Arcadium zal blijven bestaan, en hopelijk zelfs kan uitbreiden. En dat hoop ik van harte met hem mee. 

De volgende edities van Arcadium staan gepland voor 8 november, 10 januari, 7 maart en 6 juni. Wil je op de hoogte blijven dan kun je altijd effe kijken op de Facebookpagina. O, en wil je in de tussentijd nog iets leuks ondernemen, check dan ook nog effe die Geek Uitgaansagenda.

Alie SierkstraTwitter @aaltsje_s

Lees Meer


Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.

Gerelateerde artikelen

Meer artikelen tonen
Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..