FIFA becijferen is onmogelijk

Geplaatst: 16 oktober 2019 om 09:45Aangepast: 16 oktober 2019 om 10:00

Een paar weken geleden kwam de FIFA 20 review online, waarin Graddus en ik de game strafpunten gaven voor het kermisvoetbal wat weinig meer van doen had met ons geliefde spelletje: voetbal. Het kietelde niet meer dat fijne voetbalgevoel en ik was er dan ook eerlijk gezegd helemaal klaar mee.

Ik had het er over met Cody, onze stagiair en fervent FIFA speler. Hij zou het weekend daarop samen met zijn vrienden voor minstens 100 euro per persoon aan FIFA coins zouden gaan kopen en met z’n allen pakketjes zouden gaan openen. Hij was het voor een groot deel eens met mijn kritiek, maar zijn liefde voor FUT overwon alles, zo hard dat hij zijn magere stagiairloon uitgaf aan FIFA. Aangestoken door zijn enthousiasme, besloot ik om de game toch maar weer eens op te starten en mijn FUT team wat extra liefde te geven. En ik weet niet wat me bezielde, ik stak ineens 50 euro in die game, onder het motto: ik krijg die game toch gratis, met €50 heb ik alsnog winst (insert facepalm hier).

Het was het begin van een stormachtige periode. Ik speelde veel FIFA en ik had vreemd genoeg heel veel plezier. Dat kwam ook door de gameplay: het aan elkaar rijgen van trucjes wordt afgestraft door het verliezen van stamina en de kans dat trucjes achter elkaar lukken, wordt met de truc kleiner. Daarbij (en daardoor) wordt echt voetbalachtig veldspel aangemoedigd, waardoor je mooie aanvallen op de mat kan leggen en zonder het ‘kermisvoetbal’ toch lekker kan spelen, én winnen. Tel daarbij op dat ik het verdedigen goed onder de knie had; passlijnen afdekken, anticiperen en goed timen werd beloond. Verdomd, ik heb in bijna 10 jaar niet meer zoveel plezier gehad in FIFA! Ik hield mijn team dagelijks in de gaten op mijn smartphone en enthousiast praatte ik met Cody over mijn nieuwe elftal, over mijn letterlijk totale gebrek aan packluck (mijn beste pull was een untradeable IF Strakosha…) en over hoe tof de game wel niet was dit jaar.

Toen begon er iets te knagen… want, was het cijfer van FIFA 20 wel terecht? Had ik de game niet teveel beoordeeld op wat het de afgelopen jaren was geworden in plaats van wat het dit jaar daadwerkelijk was?

FUT

Worstelend met die vraag, startte ik vorige week enthousiast de game weer eens op. Maar al snel merkte ik dat er iets mis was. Stront aan den spreekwoordelijke knikker. Het eerste dat ik door had, was dat verdedigen met L2+R2 je ietsje langzamer maakte. Maar als dat het enige was… keepers begonnen rare capriolen uit te halen en aanvallers kregen ineens bijna elke klutsbal mee, waardoor verdedigen praktisch onmogelijk werd! Sterker nog, mijn tegenstanders begonnen met hun aanvallers tegen mijn verdedigers aan te lopen om er daarna gewoon op de brommer vandoor te gaan met de bal. Er was een update geweest en de game was ineens nog erger dan de versie die ik had gereviewd.

De game die ik een week daarvoor nog fantastisch vond, was met een update veranderd in iets dat me alleen maar irriteerde. Onbegrijpelijk dat de aanpassingen in de game zo lukraak en ongebalanceerd de wereld in worden gegooid. Maar, geen nood, zei Cody vandaag tegen me: ‘Er is net een nieuwe title update uit! Waarschijnlijk passen ze daarmee alles weer aan.’ En zo bepalen updates of FIFA 20 een leuk is voor de komende paar weken. Hoe kan je zo’n game nou een representatief cijfer geven?

Lees Meer


Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.

Gerelateerde artikelen

Meer artikelen tonen
Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..