Lang leve de koopjes

Geplaatst: 21 juli 2012 om 17:00Aangepast: 17 september 2012 om 12:55
Voor wie het nog niet door had, dit is de maand van de bezinning. Een tijd waarin niet veel boeiende games uitkomen. De onboeiende releases die wel verschijnen creëren een gat wat opgevuld moet worden. Nu is dat bij mij niet zo moeilijk, ik koop games sowieso nooit als ze net nieuw zijn. Daarnaast game ik simpelweg te weinig om de almaar groeiende lijst met toffe titels die nog gespeeld dienen te worden, te doen inperken.

Voor wie het nog niet door had, dit is de maand van de bezinning. Een tijd waarin niet veel boeiende games uitkomen. De onboeiende releases die wel verschijnen creëren een gat wat opgevuld moet worden. Nu is dat bij mij niet zo moeilijk, ik koop games sowieso nooit als ze net nieuw zijn. Daarnaast game ik simpelweg te weinig om de almaar groeiende lijst met toffe titels die nog gespeeld dienen te worden, te doen inperken. Ohja, en dikke knaken verdienen is ook niet echt mijn talent. Kortom, zestig knaken om te besteden aan gamevertier kan sowieso nooit kwaad. En gezien mijn niet al te modderdikke inkomen ben ik erg goed in struinen naar koopjes. En lang leve nu net die koopjes!

De encyclopedie aan nog te verkrijgen dikke titels opgeslagen in de bovenkamer houdt zichzelf, mede dankzij PU.nl werk, aardig in stand. De koopjes das een ander verhaal. Afhankelijk van wanneer ik nieuwe games denk nodig te hebben maar ook als tijdverdrijf (lees, één van de vele vormen van werk-ontwijkend gedrag) loop ik de verschillende paden met potentiële koopjes langs. Waarschijnlijk ga ik niks nieuws zeggen maar wie weet, ik ga het toch even mooi op een rijtje zetten. De zoektocht naar games loopt via:

  • Een lading sites maar eigenlijk voornamelijk Play. Zeker als het om nieuwe games gaat. Deze Engelse site heeft een shitload aan producten en daarom kunnen ze ook ernstig goedkoop zijn. De prijzen dalen maar stijgen soms ook, de status van de pond heeft hier onder andere mee te maken. Ik heb er in ieder geval zat titels tussen de 10 en 20 euro weggeplukt met als cheapest aanschaf Kane & Lynch 2 (ok, niet de vetste titel ooit) voor 7 euro. Ook mooi, geen verzendkosten.
  • Winkels variëren enorm. Free Record Shop is degene waar ik de meeste titels heb gekocht. Mede dankzij het feit dat ze nu tweedehands spellen verkopen. Vooral aan het begin, toen ze volgens mij nog niet helemaal wisten hoe ze te prijzen, heb ik daar belachelijk goedkope spellen aangeschaft. Just Cause 2 voor 2 euro en Tekken 6 voor 4 knaken!
  • Maar ook de speelgoedwinkels en Mediamarkt zijn de moeite om te checken. Zo zag ik laatst Dead Space 2 voor 15 euro bij de Intertoys en heb ik Shadows of the Damned geloof ik voor hetzelfde bedrag bij de Mediamarkt gescoord.
  • Alles wat 2e hands is, is interesant. Sowieso alle gamestore sites maar ook Marktplaats. Naast internet zijn er de gamestores zelf, tweede hands winkels (Goods4You bijvoorbeeld) en helemaal mooi rommelmarkten. Dat geeft misschien nog wel de grootste voldoening, een zeldzame klassieker voor één van je oude consoles van een rommelmarkt oppikken, gered van een kleedje tussen allerhande meuk.

Wie durft nog te schreeuwen dat games veel te duur zijn? Genoeg opties, en zelfs met al mijn struin technieken heb ik in de comments van de afgelopen dagen al wel gemerkt dat het hier en daar nog goedkoper kan. Geen geld hebben om te gamen is een haast ondenkbaar scenario! Lang leve de koopjes.

Lees Meer


Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.

Gerelateerde artikelen

Meer artikelen tonen
Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..