hardware
pc
blog
amd
cases
nvidia
florianhoutkamp
custom

Mijn droom PC

Geplaatst: 22 februari 2017 om 14:00Aangepast: 22 februari 2017 om 16:34

De laatste maanden heb ik me steeds meer bezig gehouden met hardware en had laatst een ware openbaring toen ik weer eens een vette game PC aan het bouwen was. Ik heb nog nooit een eigen droom PC gebouwd! Daar gaat dit jaar verandering in komen.

Thuis werk ik met 2 PC’s. Ik heb een eigen PC voor dagelijks gebruik en waar ik al mijn werk op doe, maar daarnaast heb ik nog een test PC. Deze PC gebruik ik om alle hardware op te testen en ligt daardoor zeker de helft van de tijd volledig uit elkaar. Regelmatig prop ik daar hele vette hardware in om te testen, waardoor ik weer even een paar weken een gruwelijke game PC heb staan, maar in tegenstelling tot wat je misschien denkt en ik elke keer weer hoop, mag ik die hardware 99 van de 100 keer niet houden.

Toen ik een paar weken terug een nieuwe Intel Kabylake processor met Z270 moederboards aan het testen was, kreeg ik ineens het besef dat ik nog nooit puur voor mezelf een vette game PC heb gebouwd. Een game PC die niet om de haverklap uit elkaar moet, of waarvan ik de hardware terug moet sturen, maar een droom PC die ik zelf helemaal samenstel, betaal met mijn eigen zuurverdiende centjes en als een parade paardje tentoonstel op mijn bureau.

Als het gaat om hardware heb ik al aardig in mijn hoofd zitten wat het moet gaan worden, maar ik ga sowieso wachten met het bouwen van deze droom PC tot bekend is wat de AMD gaat doen met de Ryzen CPU’s en Vega GPU’s en uiteraard hoe bruut de GTX 1080Ti gaat worden. Pas dan maak ik een definitieve keuze, maar laat het duidelijk zijn dat het een monsterbak moet worden. Dit zal ook de eerste keer worden dat ik me ga wagen aan custom waterkoeling voor de CPU en GPU.

Het moet echter wel een beetje een speciale PC gaan worden en dan heb ik het vooral over het uiterlijk. Ik ben dus op zoek naar vette PC cases, maar vind het aanbod niet origineel genoeg, of spreekt me totaal niet aan. Toen bedacht ik me dat ik jaren geleden een filmpje heb gezien van een handige harry die zelf een bureau had gemaakt, met de hardware van de PC in het bureau, onder een glazen plaat. Ik heb die desk PC’s altijd heel erg vet gevonden en ben eens op onderzoek uitgegaan.

Het kutte is dat je zo’n bureau nog steeds het beste zelf kunt maken. Nu ben ik best handig met hardware, maar op de een of andere manier ben ik nooit goed geweest in klussen. Ik heb er totaal geen inzicht in en zelfs het bouwen van een simpel Ikea kastje is voor mij een hel. Ik heb genoeg zelfkennis om te weten dat ik never ever ooit zelf zo’n bureau in elkaar kan zetten, zeker niet als ik de boel ook nog eens zelf moet ontwerpen en op maat moet maken. Ik zou serieus niet eens weten waar ik moet beginnen.

Helaas zijn er niet veel bedrijven die dit soort bureaus maken. Ik vond van een aantal jaar terug wel een paar voorbeelden van eigen ontwerpen die gelimiteerd in de verkoop gingen, maar voor zover ik weet biedt op dit moment alleen Lian-Li dit soort desk PC’s aan. Het zijn super vette ontwerpen, maar wel erg prijzig en nog niet perfect. Zo is het bureau vooral nog wat te dik, waardoor je er niet lekker met je benen onder kunt zitten. Check hieronder een voorbeeld van zo’n Lian-Li desk PC.

Ik zag echter nog een compleet andere optie, waar ik al het een en ander over had gehoord, maar nog niet echt in was gedoken. Een hoop PC cases beschikken tegenwoordig over plexiglas, of zelfs tempered glass panelen om de hardware in je PC te showen. Tegenwoordig zijn we zelfs bezig met een hele lichtshow van LED’s om nog meer accent te leggen op je hardware. Het kan, kwam ik achter, nog veel gekker.

Want waarom zou je een glasplaat gebruiken als zijpaneel, als je ook een transparante monitor kunt gebruiken? Ja je leest het goed. In plaats van dat je gewoon een doorzichtig paneel hebt, zit er een doorzichtige LCD monitor, waar je alles op af kunt spelen wat je maar wil, maar je kunt er ook nog steeds doorheen kijken om alle vette hardware in je PC te zien. Klinkt vaag? Check het filmpje hieronder, dan valt het kwartje meteen.

Het bedrijf achter deze case heet iBuyPower en de case zelf heet Snowblind. Het is een aangepaste NZXT case, waarin een monitor is geplaatst, die in feite gewoon een tweede monitor is in je systeem. De monitor wordt ook in de GPU geprikt, net als je ‘normale’ monitor die je er gewoon naast hebt staan. Het is dan ook absoluut geen vervanging voor je monitor, maar een extra beeldscherm waar je alles op kunt zetten dat je maar wil.

Flashy filmpjes zijn tof, maar het kan bijvoorbeeld ook best handig zijn als je daar bijvoorbeeld altijd de temperatuur en algemene performance van je PC in real time kunt checken met software. Zo zijn er nog wel meer dingen te verzinnen, maar het gaat er helemaal niet om dat het een functie heeft, die shit is gewoon freaking awesome!

Yup, ik ben een beetje verliefd op de Snowblind, maar het probleem is dat iBuyPower de case (nog?) niet los verkoopt. Het bedrijf heeft gezegd dat de case ongeveer 250 dollar zou gaan kosten en dat heb ik er zeker voor over, maar voorlopig zijn er alleen nog maar kant en klare PC’s beschikbaar met de Snowblind case. Ja sjeezus, daar zie ik dus de lol niet van in, ik wil hem zelf bouwen!

Het ding is dat deze techniek het beste werkt als je witte hardware gebruikt en waarschijnlijk wil iBuyPower dat voorlopig in de hand houden en geen verhalen in de media hebben dat het helemaal niet zo indrukwekkend is, als er ‘verkeerde’ hardware wordt gebruikt. Ik persoonlijk had echter zelf ook al het idee om een compleet witte build met kleine blauwe highlights te gaan maken, dus dit is een match made in heaven.

Toen ik de Snowblind voor het eerst zag, wist ik eigenlijk meteen dat dit de case moet gaan worden voor mijn eigen droom PC. Mocht de case los verkocht gaan worden voor een redelijke prijs ga ik er voor, tenzij andere bedrijven binnenkort laten weten ook met dit soort cases op de markt te gaan komen. Of nou ja, als ik toch aan dromen ben…

Het liefst wil ik zo’n desk PC, maar in plaats van een simpele glasplaat, wil ik een gigantisch transparant scherm onder het glas, net als bij de Snowblind case. Ik wil een combo van die twee! Ja ik weet het, ik ga weer lekker verder met fantaseren, maar die eigen droom PC gaat er sowieso komen dit jaar. Ik weet alleen nog niet helemaal hoe hij er uit komt te zien, dus als je nog suggesties hebt voor een flashy over de top droom PC hoor ik dat graag!

Lees Meer


Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.

Gerelateerde artikelen

Meer artikelen tonen
Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..