worldofwarcraft
blizzard

Speelt Alie nog steeds WoW Classic?

Geplaatst: 7 oktober 2019 om 13:30Aangepast: 7 oktober 2019 om 14:00

Vlak na de launch van World of Warcraft Classic schreef ik een feature, waarin ik liet doorschemeren dat ik niet zeker wist hoe lang ik Classic zou spelen. Dat had (onder meer) meer te maken met feit dat het niet ‘zoals vroeger’ was. Onder die feature vroeg iemand (vrij vertaald) me of ik echt had verwacht dat het net als vroeger zou zijn. Goede vraag, die ik tot mijn grote schrik helemaal niet beantwoord heb (sorry). Om het goed te maken, hierbij alsnog een uitgebreid antwoord. Dat verklaart namelijk ook meteen waarom ik Classic eigenlijk nog amper aanraak, maar het moderne WoW weer veel regelmatiger opstart…

WoW Classic

Nee, ik had niet verwacht dat Classic zo zou voelen als Vanilla. Vanilla was magisch juist omdat alles nieuw was. Dat gevoel kán Classic dus niet eens oproepen, want de content is (voor mij) niet nieuw. Wat ervoor had kunnen zorgen, dat het méér als vroeger was geweest, was de aanwezigheid van mijn oude guildies. Zij zijn inmiddels (grotendeels) afgehaakt, maar anders dan ik had verwacht (zie wederom die eerdere feature), is dat echter niet de reden dat ik Classic nu al ruim een week niet meer aangeraakt heb.

Na wat overpeinzing kom ik tot twee redenen: 1) het huidige WoW is veel gestroomlijnder en 2) de schaarse tijd die ik heb, gebruik ik liever om nieuwe content te checken.

Voordat ik die redenen verder uit de doeken doe, eerst effe een disclaimer: het feit dat ik WoW al bijna 15 jaar speel, betekent niet dat ik geen kritiek heb op de game. Zo vind ik time gated-content bijvoorbeeld een enorm slechte manier om subs te behouden. Ik heb echt wel wat beters te doen dan weken achtereen Nazjatar-quests uit te voeren, Blizzard! Ook vind ik het moderne WoW soms echt wel wat te simpel… Drie schamele keuzes per rij in mijn talent tree? Ik wil mijn hersencellen laten kraken, wikken en wegen voordat ik een keuze maak, en mijn uiteindelijke build uren testen op een paar dummy’s!

WoW Classic

Het moderne WoW is dus niet perfect… Maar in mijn optiek in ieder geval wel gestroomlijnd! Ik heb gewoon echt het geduld en de tijd niet meer om te grinden, quests te zoeken en ellenlange corpse runs te maken. Liever wil ik een duidelijke quest-structuur, die me netjes van hub naar hub stuurt. Ook wil ik toch minstens drie mobs kunnen pullen, zonder meteen het loodje te leggen. En laten we wel wezen: Blizzard heeft zeker de afgelopen jaren heel wat bijgeleerd qua storytelling. Ik ben nog nooit zo invested geweest in het verhaal als met Legion en Battle for Azeroth.

Daar komt nog bij dat ik al bijna 15 jaar (voornamelijk) op hetzelfde personage speel. Met andere woorden: vrijwel alle tijd die ik in WoW gestopt heb, heb ik op één personage gespendeerd. Ook nu geldt dat als ik quests uitvoer, bg’s doe, achievements haal of op wat voor manier tijd in game doorbreng, ik dat eigenlijk alleen op dát personage wil doen. Waarom zou ik heel veel tijd in een Classic-personage stoppen, wat letterlijk een oude versie van mijn huidige personage is? Dat voelt eerlijk gezegd toch wel een klein beetje als het verdoen van mijn toch al schaarse tijd…

WoW Battle for Azeroth

Over het algemeen geniet ik dus liever van de nieuwe, gestroomlijnde content in het moderne WoW, die mijn personage nog niet eerder gezien heeft. Dat neemt echter niet weg dat het op zijn tijd echt wel geinig is om Classic op te starten, bijvoorbeeld voor een trip down memory lane met mijn vriend. “Weet je nog dat we elkaar ontmoet hebben in Desolace, toen ik muurvast zat in die lastige quest? Kun je je nog herinneren dat je Zul'Farrak voor me getanked hebt, toen ik op level 45 nog steeds met verkeerde gear rondliep?” Dat soort momenten is pure, hartverwarmende nostalgie!

Of ik nog steeds WoW Classic speel? Soms, als ik een nostalgische bui heb. Maar of ik ooit echt de level 60 haal en een raid van binnen zal zien? Ik denk het eigenlijk niet en dat vind ik prima. Classic is hartstikke leuk, maar het moderne WoW roept me… Ik ga namelijk eindelijk ontdekken hoe de war campaign afloopt!

In dit artikel

Alie SierkstraTwitter @aaltsje_s

Lees Meer


Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.

Gerelateerde artikelen

Meer artikelen tonen
Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..