Zin in Gamescom – Onze plannen voor dit jaar

Geplaatst: 14 augustus om 10:00Aangepast: 14 augustus om 10:06
Over precies een week stappen we weer met onze lederhosen en gepakte tassen in de auto naar Keulen voor Gamescom 2024. Een weet je, daar heb ik best wel zin in.

Sommige mensen klagen ieder jaar weer dat we naar die stinkhallen moeten om de hele dag zwetend rond te rennen (Martin), maar zeg nou eerlijk: hoe vaak doen we dat nu nog? E3 is zo dood als een pier, Tokyo Games Show is een beetje ver (of toch niet…?) en in Nederland zijn de beurzen niet echt om over naar huis te schrijven.

Tijdens Gamescom vorig jaar begon het bij mij in ieder geval te dagen: dit is momenteel de belangrijkste gamebeurs van de wereld, en praktisch in onze achtertuin. In plaats van dat we naar de VS moesten reizen om Phil Spencer en Todd Howard hun vlaggenschipgame te zien presenteren, stonden ze vorig jaar gewoon voor ons neus.

-eHIcu8QZRE2PkeYcHRsT7w

Sterren als Troy Baker en Roger Clark maken vrolijk een praatje met je en er is éindelijk tijd om even een drankje te drinken met concullega’s. Maar denk ook aan ontwikkelaars, zoals een solo indiedev uit Libanon die ik na jaren weer tegen het lijf liep en me vertelde dat hij zijn game moest laten varen omdat hij vluchtte uit zijn land. Toch wel bijzonder.

Ook inhoudelijk wordt Gamescom steeds interessanter. Als ik de lijst van dit jaar bekijk word ik toch best wel enthousiast, ondanks dat PlayStation en Nintendo dit jaar ontbreken. Een hoop is natuurlijk nog geheim, maar we hebben een aantal mooie interviews en speelsessies waar je zo snel mogelijk content over kunt verwachten.

Over content gesproken: dit jaar tackelen we Gamescom weer met twee teams. Team thuisfront bestaat uit Tjeerd, Mol en Javier, die vanuit de studio Opening Night Live coveren, nieuws behandelen, een beetje gamen en natuurlijk een uitgebreide quiz doen. Team beursvloer bestaat uit Cody, Martin, Enno, Simon, Florian, Jari en ondergetekende, dus verwacht een hoop actie met onze streamingbackpack vanaf ome Geoff zijn presentatie en natuurlijk de beurs zelf.

-LYFChN-xTfm1FoCckwhCtg

Dus ja, waarom zou je niet enthousiast worden? Wellicht omdat het inderdaad heel druk en warm wordt, je in de praktijk eigenlijk geen tijd hebt een gesprek te voeren, Opening Night Live toch weer ‘een zesje’ wordt, Cody ongemakkelijk buiten het toilet staat te wachten met de camera omdat ik weer moet poepen en een stok met kip en een kaiserbroodje erop (?) 12 euro kost. Maar goed, dat is Gamescom.

Schema (onder voorbehoud)

Dinsdag 20 augustus

13:00 uur – Start stream vanuit de studio

14:30 uur – Hoteltour

16:30 uur – Quiz

18:30 uur – Voorbeschouwing ONL

20:00 uur – Opening Night Live

22:00 uur – Nabespreking Opening Night Live

Woensdag 21 augustus

09:00 uur – Start stream (Xbox)

12:30 uur – Quiz

18:00 uur - Afsluiting Gamescom 2024

Hieronder kun je de stream van vorig jaar terugkijken.

Watch on YouTube
Jacco PeekHoofdredacteur Gamer.nl. Zwak voor The Witcher, Pokémon en egels.

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.