gameofthrones
georgerrmartin
asongoficeandfire
hbo
prequel

5 Game of Thrones-prequels die een succes kunnen worden

Geplaatst: 10 januari 2020 om 14:30Aangepast: 10 januari 2020 om 14:28
2019 was níet het jaar van Game of Thrones, terwijl het dat wel had moeten zijn. Maar over seizoen acht is al meer dan genoeg gezegd, dus laten we naar de toekomst kijken. Hier zijn 5 prequel-series die best weleens de hoge kwaliteit van de eerste seizoenen kunnen behalen!

De kans is aanwezig dat je nog steeds weleens boos wordt als je aan het laatste seizoen van Game of Thrones denkt. Misschien ben je daardoor voorlopig wel helemaal klaar met deze serie. Maar toch is dat jammer, want de serie die ooit zo vet was is gebaseerd op nóg vettere boeken, waar we nog een hele hoop niet van gezien hebben. HBO ziet nog steeds zakken met geld als ze aan Game of Thrones denken, dus laten we ze een handje helpen door vijf prequels te verzinnen die een succes kunnen worden!

5. De Doom of Valyria

Een van de meest mysterieuze gebeurtenissen in de geschiedenis van A Song of Ice and Fire is zonder twijfel de Doom of Valyria. Ooit was Valyria het machtigste empire van Essos, dat andere continent waar Daenerys het grootste deel van haar verhaal ronddwaalt. Dit continent is een stuk groter dan Westeros en heeft een geschiedenis waar we weinig over weten, dus het zou interessant zijn om hier dieper op in te gaan. Hoe kwam het dat de voorouders van de Targaryens plotseling allemaal verdwenen in een gebeurtenis die veel weg heeft van een nucleaire explosie? Dit evenement wordt regelmatig aangehaald in de boeken, maar niemand weet het antwoord op deze vraag. Wellicht wil George R.R. Martin het bewaren voor een dikke plottwist in een van de komende boeken, in welk geval we (voorlopig) helaas geen nieuwe tv-serie hoeven te verwachten. Maar het machtige empire van Valyria zou al een interessante plek zijn om te verkennen vóór de Doom, als de geboorteplek van veel magische aspecten van A Song of Ice and Fire, zoals Valyrian Steel.

Doom of Valyria

4. Dunk & Egg

George R.R. Martin heeft aangegeven dat we The Tales of Dunk & Egg niet in live action hoeven te verwachten zolang de novelles nog niet allemaal geschreven zijn. Aangezien hij A Song of Ice and Fire eerst af wil maken voordat hij deze serie afmaakt, zou dit zomaar kunnen betekenen dat we Dunk & Egg nooit in een tv-serie te zien krijgen. Bij Game of Thrones zagen we hoe het af kan lopen met een serie waarvan het bronmateriaal niet volledig is, dus misschien is het maar beter ook dat dit met Dunk & Egg niet gaat gebeuren. Maar toch kunnen we erover fantaseren.

Maar waar gaat Dunk & Egg eigenlijk over? Egg is de bijnaam van een jonge Aegon V Targaryen, een van de koningen in het Targaryen-tijdperk in Westeros. Aegon heeft zijn typisch zilvergekleurde Targaryen-haren eraf geschoren om niet herkent te worden, en wanneer hij de doodnormale Duncan tegen het lijf loopt wil hij niets liever dan zijn squire worden. En zo beginnen The Tales of Dunk and Egg, waarbij we de nodige Targaryen-prinsen tegen het lijf lopen. Een van de meest interessante personages in dit verhaal is Bloodraven, bekend als de Three-Eyed Raven in Game of Thrones. Een Dunk & Egg-serie zou op een kleinere schaal plaatsvinden dan we gewend zijn, maar ondanks dat wordt er genoeg in gegaan op de rijke geschiedenis van de Targaryens.

Dunk & Egg

3. Barristan the Bold

Mensen die alleen de serie hebben gezien herinneren Barristan Selmy misschien als die gast die in een steegje dood werd gestoken door een aantal gemaskerde nobodies. In het boek daarentegen is hij nog springlevend, en in een van zijn laatste hoofdstukken in A Dance with Dragons laat hij zien ondanks zijn leeftijd nog steeds fantastisch met een zwaard overweg te kunnen. Dus laten we duidelijk zijn: Barristan Selmy is een badass eerste klas. Om het nog even verder te beredeneren: Barristan wordt enorm gerespecteerd door Jaime Lannister, (vooral in hetbegin) een arrogante kwal die als zwaardvechter voor maar enkelen onderdoet. Daarnaast vult hij zo’n beetje de meest indrukwekkende pagina’s in het White Book (een boek waar de grootse daden van alle ridders van de Kingsguard ooit in staan), waar we in de boeken en serie enkel van gehoord hebben. Hoe vet zou het zijn om Barristan the Bold in zijn glorietijd te zien? En hoewel een jongere acteur waarschijnlijk nodig zal zijn, is Ian McElhinney vast ook nog wel te porren. Hij gaf aan ontevreden te zijn over de manier waarop zijn personage in seizoen 5 aan een einde is gekomen, en belde showrunners David Benioff en D.B. Weiss destijds op om ze dit even te vertellen. Het hielp niet, maar het gaf wel aan dat hij het bronmateriaal een stuk beter begrijpt dan D&D.

Barristan Selmy

2. Robert’s Rebellion

Een serie over Robert’s Rebellion zou voor de meeste herkenning zorgen bij Game of Thrones-fans, aangezien een hele hoop bekende personages erin terugkomen. Het gaat over de evenementen die direct voorafgaan aan A Song of Ice and Fire en Game of Thrones, waardoor we eigenlijk iedereen behalve de kinderen terug zullen zien. In plaats van de bierbuikversie van Robert Baratheon zien we een ijzersterke gast die zijn vijanden verplettert met zijn warhammer, met Ned Stark aan zijn zijde. Ook Tywin Lannister speelt een belangrijke rol in deze serie, maar nóg belangrijker: Aerys Targaryen, de Mad King is van de partij. Het wankelende bewind van de vader van Daenerys en haar broers is namelijk de hele reden van deze opstand.

Helaas heeft George R.R. Martin aangegeven dat hij alles wat we over Robert Rebellion moeten weten in A Song of Ice and Fire wil vertellen, wat hij door de loop van de boeken dan ook zeker goed doet. Hierdoor vindt hij het niet nodig om er nog een aparte serie (boeken of tv) van te maken, wat waarschijnlijk dan ook nooit gaat gebeuren. Jammer!

Robert vs Rhaegar

1. House of the Dragon

De nummer één op dit lijstje is tot nu toe ook de enige prequel die we krijgen. Toen The Long Night-prequel werd geannuleerd, werd House of the Dragon bevestigd. Gecreëerd door Ryan Condal, Miguel Sapochnik en niemand minder dan George R.R. Martin himself, is deze serie nu in ontwikkeling. Veel weten we er nog niet over, dus laten we het hebben over wat deze serie zo vet kan maken.

Ten eerste, draken. Wat je ook vond van de latere seizoenen van Game of Thrones, de enorme draken van Daenerys waren een visueel spektakel. En zoals de naam al suggereert, is House of the Dragon een periode met heel veel drakenactie. Een flink budget zal nodig zijn om dit waar te maken, maar HBO heeft er blijkbaar al het vertrouwen in. De serie is gebaseerd op de rijke geschiedenis van de Targaryens, waar we het in een aantal van de bovenstaande series al over hebben gehad. Om meer dan tweehonderd jaar aan geschiedenis in één serie te behandelen, zou House of the Dragon het beste werken als een anthology-serie. Het eerste seizoen kan gaan over Aegon’s Conquest, oftewel de manier waarop de eerste Targaryen-koning Westeros veroverde. Wat volgt zijn talloze oorlogen met onder andere Dorne, het geloof en vooral ook met elkaar. Denk aan de Blackfyre Rebellions en The Dance of Dragons, waarin de Targaryens alles behalve lief tegen elkaar zijn. Als je geen idee hebt wat deze namen allemaal betekenen, dan kan je het boek Fire & Blood lezen waarin alles haarfijn uit wordt gelegd. Want het is een hoop informatie om in een paar woorden te beschrijven, maar precies genoeg om er een prachtige serie van te maken.

Aegon, Rhaenys en Visenya Targaryen

Niels ArtsHeeft een haat-liefde relatie met League of Legends, maar wil de grootste releases van het moment ook nooit missen.

Lees Meer


Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.

Gerelateerde artikelen

Meer artikelen tonen
Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..