assassinscreed
assassinscreed3
assassinscreedrevelations
assassinscreedrevelations-ottomanedition
featurette
assassinscreedorigins
feature
assassinscreedvita
features
assassinscreediiiliberation
assassinscreediii
assassinscreedii
wtf
assassinscreedliberation
lol
bullshit
assassinscreedbrotherhood
peterkoelewijn

7 historische settings die NIET een Assassin’s Creed-game moeten krijgen – Waarom Lees Ik Dit?

Geplaatst: 22 februari 2018 om 12:00Aangepast: 22 februari 2018 om 12:48
Al sinds de vroege jaren van PU.nl kun je hier terecht voor een gezonde dosis bullshit! PeterKoelewijn is een van de hofleveranciers en schrijft ze voortaan onder de nieuwe Serial “Waarom Lees Ik Dit?”. De allereerste bullshit-Feature: 7 historische settings die NIET een Assassin’s Creed-game moeten krijgen!

Voor de duidelijkheid, de Features onder deze Serial zijn niet bedoeld om serieus genomen te worden. Ze zijn vooral bedoeld om je te frustreren zodat je je smartphone wegsmijt en gilt: “Waarom Lees Ik Dit?!” Oké nu we dat uit de weg hebben, laten we beginnen!

Gouden Eeuw in Nederland

Assassin’s Creed heeft verschillende culturen in Europa gebruikt voor games en altijd werd de beroemdste historische periode van dat land gekozen; niet toevallig ook de periode waarin dat land op z’n machtigste was. Voor Nederland zou dit de 17e eeuw zijn, beter bekend als de Gouden Eeuw. Een periode waarin de Nederlandse cultuur en identiteit grotendeels werden vormgegeven en we door andere landen zelfs een tijdje gezien werden als wereldmacht. Nederland kende een ongekende economische groei dankzij handel in dure goederen zoals peper, nootmuskaat, koffie, tabak ennuh… ben ik nog iets vergeten? Oh ja, SLAVEN!

Historische dieptepunten terzijde zou de Gouden Eeuw zich goed kunnen lenen voor een Assassin’s Creed. Meevaren met de VOC, sluipen door de steegjes van Amsterdam, Balthasar Gerards achtervolgen na de moord op Willem van Oranje, de allereerste kroket bakken, ideeën zat! Patrice Désilets, oorspronkelijke bedenker van Assassin’s Creed, dacht dat ook en verzon een nieuwe IP rondom Amsterdam, vlak na de Gouden Eeuw. Door ruzie met Ubisoft lagen de rechten echter jarenlang in de kluis. Pas in 2016 schikten beide partijen en kreeg Désilets eindelijk de rechten voor Amsterdam 1666 terug. Nu zeg ik niet dat het juridisch onmogelijk is om alsnog een game rond Amsterdam te maken in bijna dezelfde periode, maar ik acht de kans klein dat Ubisoft weer z’n lul in dit wespennest wil steken.

 

Nazi-Duitsland

Er zijn zat Tweede Wereldoorlog games vanuit het perspectief van de geallieerden en zelfs een paar die niet historisch accuraat durven te zijn, zoals de recente Wolfenstein-games. Maar een game die echt het leven in Nazi-Duitsland laat zien, tijdens de opkomst van Hitler? Nope, dat hebben we een grote Triple A game nog niet zien doen. Dat terwijl echt niet alle Duitsers de verschrikkingen van zijn bewind goedkeurden. Je kunt een hele Assassin’s Creed-game bouwen alleen al rondom alle mislukte moordaanslagen op Hitler!

Grootste probleem met deze setting is wat alle moderne settings krijgen: je brengt een hidden blade naar een gunfight. In de jaren ’30 en ’40 hadden de meeste soldaten al prima geweren en pistolen om een assassin van een afstandje tegen te houden. Bovendien zei een Ubisoft-medewerker tijdens de ontwikkeling van AC3 al dat de Tweede Wereldoorlog een saaie setting zou zijn, samen met Japan en het Oude Egypte… hey, wacht eens even!

 

Summer of Love in San Francisco

De Summer of Love was het hoogtepunt van de hippiebeweging. Het vond plaats in 1967 in San Francisco maar ook andere plaatsen in de westerse wereld. Nu weten we natuurlijk allemaal dat hippies evil zijn, maar gewelddadig?

Oké dus dit is een grap van The Simpsons die Ubisoft in Black Flag erkende door de tijdsperiode te noemen tussen potentiële settings voor toekomstige games. Daarbovenop geloven hippies niet in materialisme, wat betekent dat Ubisoft geen loot boxes in de game mag stoppen: de moeder aller dealbrekers!

 

Europa tijdens de Zwarte Dood

In de periode 1346 tot 1351 woedde de grootste pestepidemie ooit rond in Europa. Mensen hadden toen nog nooit gehoord van hygiëne, dus ruwweg 75 tot 100 miljoen mensen stierven eraan! De Zwarte Dood vermoordde zoveel mensen dat er over het hele continent politieke instabiliteit ontstond. Meerdere oorlogen begonnen en er kwamen invasies uit andere landen waar ze wél al zeep hadden uitgevonden.

Aanvankelijk klinkt het als een toffe setting om een Middeleeuwse Assassin’s Creed in te houden… totdat je beseft dat zo’n tweederde van de bevolking al dood is voor je begint. Zijn deze games niet al makkelijk genoeg?!

 

Het Wilde Westen

Er hangt veel romantiek rondom het Wilde Westen en het zal je niet verbazen dat een boel opgeklopt is. Er waren geen gemaskerde helden op witte paarden, geen geheimzinnige scherpschutters in poncho’s en al helemaal geen gigantische robotspinnen. Maar wat wel klopt is dat de pioniersperiode van het westen van de VS verdomd chaotisch was. Tussen het vechten tegen de oorspronkelijke bewoners door werden er gebieden van Mexico veroverd en kwam die burgeroorlog tussen noord en zuid er ook nog bij. Genoeg voer voor een interessante Assassin’s Creed toch?

Red Dead Redemption 2. Daar heb je je reden waarom Ubisoft nooit een Wild West-Assassin’s Creed gaat maken. Hoe goed de gameserie ook is, tegen een Rockstar-titel kunnen ze niet opboksen. Zelfs niet als ze alsnog een gigantische robotspin in de game stoppen.

 

Spanje tijdens de Spaanse Inquisitie

In de 15e eeuw richtte de Spaanse monarchie een inquisitierechtbank op die tot de dag van vandaag berucht is. De Spaanse inquisitie had als taak om orthodox katholicisme te verspreiden en te beschermen in het Spaanse koninkrijk, waaronder toen ook de zuidelijke Nederlandse provinciën vielen. Protestanten, joden en moslims werden stuk voor stuk vervolgd en op gruwelijke wijzen om het leven gebracht. De perfecte templarschurken voor Assassin’s Creed toch?

Alleen elke keer als ik aan een Spaanse Assassin’s Creed denk krijg ik flashbacks naar die zaadloze gamefilm met Michael Fassbender! De film heeft niet alleen elke kans op een vervolg verpest, de setting heeft een permanente plek op deze lijst gekregen.

 

Het Mongoolse rijk

Het Mongoolse rijk van Dzjengis Khan is nog steeds het grootste gedocumenteerde rijk dat ooit bestaan heeft. De bloeddorstige leider heerste op zijn hoogtepunt van de Japanse zee tot aan de Donau in Duitsland. Hij veroverde het grootste deel van China, wiste hele dynastieën uit, vermoordde praktisch iedereen op zijn pad en… deelde blijkbaar het grootste deel van zijn rijkdom met z’n manschappen. Oh da’s dan wel aardig van hem! Interessant voor een potentiële game is dat de Khan geloofde in een meritocratie en daarom veel getalenteerde krijgers van vijandelijke culturen toeliet tot zijn innerlijke cirkel. Dat zorgde voor een samenleving waar het krioelde van de verschillende culturen, geloven en dus ook kleurrijke personages. Prima voer voor Assassin’s Creed, alleen er is één probleempje. Dit is hoe het grootste deel van Mongolië eruitziet.

Er is fucking weinig om op te klimmen! Zelfs de hoofdstad van Dzjengis’ rijk was minuscuul vergeleken met andere hoofdsteden. De Mongolen hebben een nomadische cultuur en waren dus niet gewend aan leven in een stad. Zo wilde Dzjengis Khan het ook houden. Het Mongoolse rijk in een game stoppen is zeker interessant maar een Assassin’s Creed zonder klimmen is als een Mongoolse keelzanger met een poliep op zijn stembanden.

En dat zijn de historische settings die absoluut NIET een Assassin’s Creed-game moeten krijgen. Natuurlijk zou Ubisoft Ubisoft niet zijn als ze geen poging wagen er alsnog games uit te persen. Dus eigenlijk is deze hele Feature compleet nutteloos… Graag gedaan! 

Waarom Lees Ik Dit? Serial:

Donderdag 22 maart

5 redenen waarom Waluigi zijn eigen game verdient

Donderdag 19 april

De beste games met karton

Lees Meer


Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.

Gerelateerde artikelen

Meer artikelen tonen
Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..