activision
modern-warfare
callofduty
infinity-ward

Alles wat je moet weten over Call of Duty: Modern Warfare

Geplaatst: 22 oktober 2019 om 12:00Aangepast: 22 oktober 2019 om 10:01
Het is een beetje rustiger qua games dan normaal als de feestdagen eraan komen, maar één ding is zeker: Call of Duty: Modern Warfare komt. En die heeft een heleboel toffe mogelijkheden. LauraJenny zit in camouflagekleding klaar om je er alles over te vertellen.


Dit jaar is het de beurt aan Infinity Ward om weer een Call of Duty-game te maken nadat het in 2016 met Call of Duty: Infinity Warfare kwam. De Amerikaanse studio gooit het ditmaal over een andere boeg, want Modern Warfare moet een reboot zijn van het zeer geliefde Modern Warfare uit 2007 (ook door Infinity Ward gemaakt). De druk is hoog. Het wordt een soft reboot genoemd, maar als je de beelden ziet, dan lijkt het er bepaald niet soft aan toe te gaan. De setting is realistisch en hedendaags.

cod

Guns out

Dat realisme komt onder andere terug in het wapenarsenaal, dat gigantisch is. Die grootte zit hem vooral in hoe aanpasbaar de guns zijn. Elk geweer heeft tientallen extra’s om te gebruiken. Echter schijnt ook de emotie in het spel heel realistisch te zijn, mede omdat de inhoud ervan erg dichtbij de realiteit schijnt te liggen. Volgens studio art director Joel Emslie is het verhaal veel volwassener en campaign gameplay director Jacob Minkoff zou graag zien dat games meer de taboes binnen het medium bespreekbaar maken, “zoals Sicario en Homeland ook provocerende verhalen vertellen die mensen raken”.

Je bestuurt in dit spel Kyle Garrick (Elliot Knight) die bij de Metropolitan Police zit en eerder in zijn leven bij het Britse leger diende. In tegenstelling tot wat je gewend bent, klinkt de terugkerende Captain Price niet meer als Billy Murray. Hij is vervangen door Barry Sloane. Captain Price neemt het op tegen een Russische generaal. Ook is er een groep rebellen die wordt geleid door Farah (Claudia Doumit).


Singleplayer campaign

Het spel bevat zowel een singleplayer campaign als een multiplayer, maar beide zijn zeer verschillend. In de singleplayer moet je vooral tactisch zijn en krijg je allerlei ethische dilemma’s je kant op gegooid. Zo moet je snel beslissen wanneer een NPC een verdachte beweging maakt. Weet je elke keer goed te kiezen en maak je zo min mogelijk burgers af, dan krijg je daarvoor een beloning, afhankelijk van hoe goed je het hebt gedaan.

Ook in de multiplayer wordt tactische gameplay beloofd, waarbij je een hele map moet gaan ontdekken. Niet geheel verrassend (gezien de singleplayer) zijn de killstreaks terug, waarbij je beloningen krijgt op basis van het aantal kills, in plaats van simpelweg een score zoals in de paar laatste Call of Duty-games. Zo kun je onder andere deze beloningen verwachten: Emergency Airdrop, Chopper Gunner, White Phosphorus (hoewel die wat gevoelig ligt gezien de effecten in het echte leven, maar volgens Infinity Ward zit dit alleen in de multiplayer) en Juggernaut.

Tegelijkertijd kun je met veel meer mensen dan ooit tevoren tegelijk online spelen. In een nieuwe modus die Ground War heet speel je met meer dan 64 spelers (mogelijk zelfs 100) in twee teams om de controle te krijgen over meerdere punten op de map. En controle te houden, want ook daarmee verdien je extra punten.

cod mw

Gunfight

Team Deathmatch en Domination zijn terug, maar er is ook een nieuwe modus genaamd Cyber Attack waarin je op een specifieke plek op de map een bom moet afleveren. De multiplayermaps die op dit moment bekend zijn dat zijn: Aniyah Palace, Azhir Cave, Euphrates Bridge, Grazna Raid en Gun Runner. Een andere nieuwe modus is Gunfight, waarin je twee tegen twee wat dichter op elkaars lip zit dan in andere maps.

Het spel brengt nog meer nieuwe zaken naar de franchise. Zo kun je voor het eerst cross-platform spelen. Daarnaast wordt de season pass geschrapt. Het spel zal bovendien geen loot boxes bevatten. Er is echter nog iets dat je niet zal tegenkomen in de nieuwe Modern Warfare, namelijk een zombie-modus. De laatste keer dat een CoD-game dat niet had was in 2013 (Call of Duty: Ghosts). Wel is er een Spec Ops-modus waarover veel wordt gepraat. Niet per se op een positieve manier: de survival modus binnen die Spec Ops zijn een jaar lang exclusief speelbaar op PlayStation 4. Dit heeft aardig wat kwaad bloed gezet bij gamers, die deze extreem lange voorrang enorm oneerlijk vinden.

Call of Duty: Modern Warfare verschijnt 25 oktober op PlayStation 4, Xbox One en PC (via Battle.net).


Laura JennyRoots in Nintendo-games, als puber veel uren in PC-spellen gestoken en nu kan ze niet kiezen welke console haar favoriet is. Haar favo game wel: Super Mario World, hoewel ze altijd openstaat voor een nieuwe nummer 1. Praat veel, maar tikt nog liever. Als het niet over games gaat, dan over films en tech. Schattige dierenplaatjes zijn altijd welkom.

Lees Meer


Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.

Gerelateerde artikelen

Meer artikelen tonen
Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..