rockstar
rdr
reddeadredemption
reddeadrebellion
rockstargames
readdeadredemption
reddeadredemption2

Alles wat we weten over Red Dead Redemption 2

Geplaatst: 5 februari 2018 om 23:30Aangepast: 6 februari 2018 om 00:00
Rockstars aankomende game zit vol met boze mannen in cowboyhoeden, klapperpistolen, opwaaiend stof en een hele zooi paarden! Oh wacht, dat wist je zelf ook wel. Op zoek naar meer info? Lees dan snel verder en ontdek wat we nu allemaal al weten over Red Dead Redemption 2.

Update 01-02: Red Dead Redemption verschijnt op 26 oktober

Zoals je weet heeft dit artikel even een update nodig, want nog geen maand later heeft Rockstar Games de releasedatum bekendgemaakt! Helaas hebben ze het voorjaar waar op gemikt werd niet gehaald en staat Red Dead Redemption 2 nu gepland om op 26 oktober 2018 te verschijnen. Dat wordt nog een interessant najaar voor alle andere uitgevers... Als troost voor het uitstel heeft Rockstar ons nog wel op zeven nieuwe, sprankelende screenshots getrakteerd. Je vindt ze helemaal onderaan dit artikel!

Behalve dat er duidelijk toffe houtsplintereffecten in de game zitten en ik Rockstar ga slaan als ze er geen photomode aan toevoegen, valt er uit deze screenshots niets nieuws op te maken. De rest van deze pagina is dus nog helemaal up to date. De ontwikkelaar belooft ons meer informatie in de komende weken, maar voor nu moeten we het hiermee doen. 

Alles wat we weten over Red Dead Redemption 2 (12-01-2018)

Zoals we gewend zijn van deze nogal gesloten ontwikkelaar, laat Rockstar geen reet los over hun aankomende titel. Toch is dit het jaar dat Red Dead Redemption 2 moet verschijnen en, als ze hun meest recente belofte willen nakomen, het liefst nog ergens in de komende 6 maanden! Ondertussen moeten we het doen met welgeteld één knalrode poster, één teaser, één trailer en wat losse screenshots. Een marketingstrategie waar alleen Rockstar mee wegkomt?

Hyped zijn we toch wel, waarschijnlijk juist door het gebrek aan info. En wat we dan uit ellende gaan doen, is alle info die we wél hebben op een rijtje zetten. Aan mij de eer. Goed, eerst de basics uit de weg: Red Dead Redemption 2 is na Red Dead Revolver (2004) en Red Dead Redemption (2010) de langverwachte derde game in Rockstars Red Dead-reeks van Western avonturen. De game werd in oktober 2016 onthuld en moest in de herfst van 2017 verschijnen. Niemand verwachtte dat ze dat daadwerkelijk gingen halen en toen het inmiddels herfst was, werd de release verschoven naar lente 2018, waar we nu op wachten. Red Dead Redemption 2 is vooralsnog alleen aangekondigd voor PS4 en Xbox One. Pijnlijk voor PC-gamers, die deel 1 ook al niet kregen, maar geen reden tot paniek. Rockstar deed hetzelfde bij GTA V en bracht die game gewoon wat later (*kuch*veel later*kuch*) naar het masterrace.

Wat we inmiddels verder over de game de geleerd hebben wordt in de volgende alinea’s ten toon gespreid, begeleid door de nodige speculatie en alle verschenen screenshots en trailers. Let's go!

Red Dead Redemption 2 is een prequel

Oké, als je dit nog niet wist heb je echt niet opgelet, dus laten we er niet al te lang bij stil staan. Een direct vervolg op deel 1 was bovendien onmogelijk. Niet alleen vanwege het onfortuinlijke lot van een bepaald hoofdpersonage, maar ook omdat de hoogtijdagen van het wilde westen na 1911 voorbij waren. Rockstar had kunnen kiezen voor een compleet nieuw verhaal, maar doet iets interessanters: we ontmoeten bekende personages in een tijd dat de originele gang van Dutch van der Linde nog actief is! Hoe ver terug in de tijd dat precies is, is nog niet duidelijk.

Voor wie dit ook niet meer weet, de gewelddadige Van der Linde gang bestond onder andere uit Bill Williamson, Javier Escuella en natuurlijk John Marston. Deze Marston beweerde later dat de gang er een soort Robin Hood mentaliteit op nahield en graag steelde van de rijken, om te schenken aan de armen. In Red Dead Redemption 2 krijgen we meer te weten over hoe deze gang te werk ging. Gezien de enige gesproken zin in de onthullingsteaser, is het bijvoorbeeld geen gek idee als het verhaal draait om de ondergang van deze gang: “Listen to me. When the time comes, you gotta run and don’t look back. This is over.”

Arthur Morgan is geen vriendelijk persoon

We spelen met Arthur Morgan, een vrij grote gast wiens hobby het is om geld af te troggelen van onschuldige mensen. Daarnaast is hij dol op bankroven, treinkapen, schieten en paardrijden. Althans, dat is wat we hem zien doen in de tweede trailer. Verder weten we nog niks over hem, behalve dat ook hij lid is van de gang van Dutch en op de vlucht is voor de politie. Morgan lijkt bovendien een iets grotere klootzak te zijn dan Marston?

Of Arthur Morgan het enige speelbare personage is, is nog niet zeker. Het wisselen tussen drie personages in werkte fantastisch in GTA V en bij die game werd dat ook niet direct in de eerste trailers onthuld, dus alles kan. Of het ook net zo goed past in een Western-setting is natuurlijk een andere vraag.

Roger Clark is de stem van Arthur Morgan?

Het is nog niet bevestigd, maar de stemacteur achter Morgan zou zomaar eens Roger Clark kunnen zijn. Aanwijzingen daarvoor werden afgelopen maart gevonden, toen bleek dat Clark verschillende acteurs uit deel 1 had bevriend op social media. Maanden later pas, toen de tweede trailer verscheen, kregen we Arthur Morgan voor het eerst te zien en nu lijkt het qua gezicht ook best wel eens te kunnen kloppen! Al kan het ook net zo goed een andere willekeurige knakker betreffen. Het is hoe dan ook waarschijnlijk dat net als in GTA V de personages zijn gemodelleerd naar de acteurs, en de scènes met live motion capture zijn opgenomen.

Maar waar is John Marston dan?

Eén van de vrienden die Roger Clark online ging volgen is niemand minder dan Rob Wiethoff, de stem achter John Marston! Waar iedereen op hoopt kan dus gebeuren in Red Dead Redemption 2: een jongere Marston, als volwaardig lid van Dutch z’n gang. In de trailers is hij in ieder geval nog niet gespot, maar de meest linker knakker op de poster heeft wel wat John weg.

Toch zou het wel opvallend zijn als Marston een belangrijke rol speelt, aangezien diezelfde Wiethoff het acteren beu was na deel 1 en zich met zijn gezin terugtrok in zijn geboortedorp. Een andere theorie is dat Red Dead Redemption 2 zich afspeelt vlak na de beruchte mislukte overval in 1906, waarbij Marston voor dood werd achtergelaten door de rest van de gang. In dat geval zien we hem mogelijk helemaal niet terug. Maar nee, vast wel toch? Toch?!

‘the vast and rugged heart of America’

Zo luidt de omschrijving van de setting bij de tweede trailer. Waar we voorheen vooral rondwandelden in een gebied dat is gebaseerd op de grens tussen Texas en Mexico, gaan we nu een stukje verder naar het noordoosten. Het bekende droge woestijngebied ontbreekt in de trailers en in plaats daarvan zien we een mix van grasland, bergen, groene bossen, moeras en mogelijk een grotere stad. Gras, bos en bergen kennen we al van het gebied West Elizabeth uit deel 1, terwijl het moeras en de aligators duidelijk naar de staat Louisiana verwijzen.

Dit komt overeen met een vermeende gelekte map, die al ver voor de aankondiging van Red Dead Redemption 2 online verscheen en een gebied laat zien dat in het oosten aansluit bij West Elizabeth. In de eerste trailer konden vervolgens heel veel punten aangewezen worden die ook op de kaart terug te vinden zijn, waardoor het er echt op begint te lijken dat dit daadwerkelijk de world map van Red Dead Redempion 2 is. Opvallend detail: de plek waar je New Orleans zou verwachten, wordt aangeduid als New Bordeaux, dezelfde naam die de stad in Mafia 3 draagt.

Beesten

Het spreekt voor zich dat jagen opnieuw een grote rol gaat spelen en ook in de eerste beelden van Red Dead Redemption 2 zijn dieren weer ruimschoots vertegenwoordigd. Hier een lijstje met alvast gespotte soorten die we sowieso in de game gaan tegenkomen. Goed, sommigen liggen misschien wat voordehand, maar voor de totaliteit wel zo lekker om toch even te noemen.

 • Paarden

 • Koeien

 • Honden

 • Schapen

 • Bisons

 • Elanden

 • Herten

 • Een breed assortiment aan vogels

 • Eekhoorns

 • Een soort wezels

 • Ratten

 • Alligators

 • Grizzlyberen

 • Wilde zwijnen

Wat weten we van de gameplay?

Vrij weinig, behalve dat het vast niet veel zal afwijken van de third-person paardrij- en schietactie van het eerste deel. In de trailers zien we vooral mooie vergezichten en filmische actie die in cutscenes zou kunnen plaatsvinden, dus veel over gameplay valt er niet te vertellen. Toch zijn er enkele opvallende dingen die hinten naar bepaalde gameplayelementen:

 • Dual wielding pistols! In verschillende scènes en screenshots zien we Morgan en/of andere figuren met een revolver aan beide klauwen. Oh yes. (onderstaand screenshot zijn trouwens de handen van Dutch, de man staat bekend om zijn kitscherige smaak...)

 • Zwemmen: We zien onder meer Morgan waden door het moeras. Betekent dit dat we niet meer allergisch zijn voor water en we mogelijk zelfs kunnen zwemmen?

 • Varen: In de teasertrailer zien we iemand in een kano varen. Mogen we dat straks zelf ook proberen? En mag ik van de waterval?

 • Pijl en Boog: voor als je je klapperpistool even zat bent.

 • Meer Stealth? Zo’n pijl en boog is handig om te jagen, maar natuurlijk ook om stilletjes nietsvermoedende cowboys om te leggen! Ook de scènes in het donker en het moment dat Morgan iemand te grazen neemt met een mes, geven mogelijk aan dat we meer stealthy the werk kunnen gaan.

Red Dead Online…

*zucht* Aangezien we singleplayer DLC hebben moeten inleveren voor het enorme succes van GTA Online, snap ik dat veel van ons hier liever niet over nadenken. Maar goed, het zal hoe dan ook een substantieel onderdeel worden van het Red Dead Redemption 2-pakket en voor je het weet wordt het nog leuk om te spelen ook. De multiplayer van deel 1 was best wel tof en vormde al heel duidelijk de basis voor wat GTA Online geworden is.

Of het ook Red Dead Online gaat heten is niet bekend, het enige wat we hebben deze quote van de game-pagina: “The game’s vast and atmospheric world will also provide the foundation for a brand new online multiplayer experience”. Daarnaast gelooft Take Two baas Strauss Zelnick niet dat het succes van Red Dead Online ten koste zal gaan van GTA Online. Ondertussen kun je in GTA Online alvast een gouden double-action revolver opspeuren, die je daarmee ook voor Red Dead Redemption 2 unlockt. Of die daar dan ook offline, of alleen in Red Dead Online te gebruiken is, dat is nog even afwachten…

Oké, genoeg Red Dead Redemption 2 voor nu, we zijn weer helemaal up to date! Dus Rockstar, kom maar door met die derde trailer en vooral een releasedatum, dan kunnen we onze voorjaarsvakantie inplannen. Hieronder heb je nog wat extra screenshots die ik nog ergens kwijt moest. Heb ik toch nog dingen gemist of heb jij nog interessante speculaties, theoriën en/of geruchten? Gooi het in de comments!

Nieuwe screenshots van 1 februari:

In dit artikel

Sven ScholteHallo, met wie spreek ik?

Lees Meer


Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.

Gerelateerde artikelen

Meer artikelen tonen
Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..