Apex Legends Tips Tricks en Secrets

Geplaatst: 19 februari 2019 om 14:30Aangepast: 21 februari 2019 om 08:57
Meer dan 25 miljoen spelers hebben inmiddels al geproefd aan Apex Legends, de immens populaire liefdesbaby van Respawn Entertainment. Maar om echt te proeven aan de smaak van overwinning is het soms niet voldoende om robot-aim te hebben. Tjeerd geeft je tips voor Apex Legends die je misschien niet eens wist.

Meer interesse in welk wapen je nodig hebt om je vijand gewoon kapot te schieten? Check dan hier de beste wapens in Apex Legends.

Niets is irritanter dan 10 minuten looten om in het eerste gevecht meteen het lootje te leggen. Je kunt daarom ongetwijfeld deze steuntjes in de rug wel gebruiken om de kampioen te worden in deze nieuwe Battle Royale shooter van Respawn. Mocht je zelf nog iets toe te voegen hebben aan deze tips, laat die dan weten in de comments, zodat andere lezers er ook wat aan hebben.

Team samenstellingstips

Zorg dat er altijd iemand in je team met Lifeline speelt, zij heeft namelijk een airdrop als Ultimate ability Hierin zit eigenlijk altijd wel nuttige en high tier loot. Dat gezegd hebbende, de cooldown van die Ultimate is heel hoog, dus zorg er als team voor dat Lifeline de Ultimate Accelerant weet te bemachtigen. Dit is een consumable (dus geen passief equipment, dat dacht deze onwetende nozem namelijk een tijdje) waardoor je Ultimate ineens 20% laadt en dus sneller beschikbaar wordt.

Een goede combinatie qua heroes is Bloodhound en Bangalore. De Special van Bangalore is namelijk een rookgranaat en Bloodhound kan daar weer doorheen kijken met zijn Ultimate. Win!


Ability truukjes

Je kunt met de gasbussen van Caustic deuren blokkeren. Dus als een team zich verschuilt in een huisje, blokkeer de deurtjes en voordat ze door hebben dat je ze als ratten in de val hebt, lob je een gasgranaat naar binnen en laat je ze creperen.

Mirage heeft een hologram decoy waarmee hij tegenstanders kan foppen. Dat kan ook tijdens de vrije val; gebruik één of twee decoys zodat de tegenstander denkt dat er meer gasten naar een bepaalde plek vliegen dan in werkelijkheid het geval is.


 

Minitips

  • De blauwe cirkel die je op je map ziet, is een plek met extra waardevolle loot en ligt geheid een gouden gun.
  • Mocht je in game het Apex robotje zien (je weet wel, die van de Apex Packs), maak hem dan kapot, er zit goede loot in. Hij spawnt op willekeurige plekken, en hij maakt een chirpend geluid, dus probeer daarop te letten.
  • Je kunt deuren op spectaculaire manier opentrappen, en das niet alleen maar goed voor de show. Mocht een deur geblokt zijn door een kist, een gasfles van Caustic of een tegenstander, kun je hem opentrappen. Na twee keer trappen, knallen de deuren er compleet uit.
  • Ja, er zit bullet drop in Apex Legends, maar als je een sniper scope hebt, kun je prima uitvogelen hoe je toch van een afstandje moet raken. De afstand naar je doelwit is namelijk te zien in je HUD, kijk vervolgens naar de cijfertjes onder je crosshair om toch goed te mikken. De 2 is bijvoorbeeld 200 meter, 5 is 500 meter, etc.


Slim omgaan met schade en health

De time to kill in Apex Legends is hoog, zeker omdat er armor bij de vleet is. Dus let op de kleuren van de schade die je aan je tegenstander doet. Rode nummers betekenen dat je tegenstander niet beschermd is, grijze nummers betekenen dat je tegenstander level 1 armor heeft, blauwe nummers level 2, paarse nummers level 3 en gele nummers legendary. Als je zelf geen armor hebt en de schade die je bij je tegenstander doet is geel, doe je er misschien beter aan om eerst armor te zoeken of aan te vullen alvorens je het gevecht aangaat.

Je kunt je levensbalk en je armor zelf aanvullen, maar zorg ervoor dat je altijd eerst je armor bijvult, want armor bijvullen gaat veel sneller dan health. 25 armor-punten aanvullen doe je bijvoorbeeld al in 3 seconden, maar 25 health kost je 5 seconden.


Minitips

  • Een teamgenoot die je niet hebt kunnen reviven, kun je alsnog laten respawnen door zijn chip op te pakken van zijn kist. Wat je misschien nog niet wist, is dat de teamgenoot die de chip niet heeft opgepakt, zijn makker óók kan laten respawnen.
  • Zorg ervoor dat je altijd ‘pingt’, zo weten je teamgenoten waar ze aan toe zijn. Als je een tegenstander snel wilt taggen, dubbelklik dan op je Ping-knop.
  • Mocht je geen tijd willen verspillen met het checken van je loot , doe dat gewoon onderweg terwijl je naar de volgende locatie rent. Je blijft namelijk gewoon rennen als je in je inventory rondneust.
  • Als je uit het dropship springt, kun je verder springen als je in een golvende beweging vliegt: eerst naar beneden om wat snelheid op te bouwen, daarna weer rechtuit, als je dat continu doet, haal je zo 1000-1200 meter, met een normale sprong is dat tussen de 800 en 900 meter. 


Gebruik de Peacekeeper als sniper

Er slingeren overal op de map attachments rond en de truuk is om de beste te selecteren. Sommige attachments zijn zelfs zó essentieel dat het een wapen compleet verandert. De Precision Choke is een attachment die je kunt gebruiken voor de Peacemaker en de Triple Take, en áls je hem tegenkomt, zorg er dan voor dat je die op een Peacemaker zet. De Peacemaker is namelijk al de beste shotgun in de game en als je met dit attachment op je wapen door je sights richt, laadt het geweer je hagel op en worden ze samengeperst in een soort bolletje afgevuurd, waardoor je je Peacemaker zelfs op afstand nog uitstekend kunt gebruiken. Dit zal overigens wel gepatched worden, dus gebruik het zolang het nog kan.

De Selectfire attachment geeft de Prowler, een verder matig wapen, de mogelijkheid om van een burstfire SMG te transformeren in een full auto beest. Zo wordt de Prowler door een simpele attachment dodelijk op close range en is ie ineens de beste SMG in het spel.

De Skullpiercer attachment voor de Wingman en de Longbow is ook een prima attachment overigens, die ervoor zorgt dat je flink wat extra headshot-schade doet.

Hopelijk kun je wat met deze tips, zet em op en wie weet zien we elkaar op het slagveld met zo’n irritante Peacekeeper in onze vieze klauwtjes. Naast deze tips hebben we ook de beste wapens voor je op een rijtje gezet. Deze check je hier.

Lees Meer


Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.

Gerelateerde artikelen

Meer artikelen tonen
Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..