xbox
pc
bethesda
overzicht
starfield
gamezomer

Bekijk al het nieuws uit de Xbox en Bethesda Games Showcase

Geplaatst: 12 juni om 23:00Aangepast: 12 juni om 23:00
De Xbox en Bethesda Games Showcase gemist, of wil je misschien even je geheugen opfrissen? Geen probleem, hier kun je al het nieuws vinden in een handig overzicht!

Bekijk de eerste uitgebreide gameplay van Starfield

Vanavond was het dan zover: Bethesda heeft eindelijk uitgebreide gameplay van Starfield getoond. Dat werd vanavond tijdens de Xbox en Bethesda Games Showcase gedaan. Bethesda's Todd Howard vertelde tijdens het tonen van de gameplaybeelden meer over de game.

Zo wordt in de beelden een blik geworpen op de planeet Kreet in het jaar 2330. Spelers bezoeken naar bijvoorbeeld een ruimtestation en komen in gevechten terecht waarin ze verschillende geweren gebruiken. Ook is te zien hoe spelers sloten kunnen kraken.

Verderop in het gameplaysegment werd de belangrijkste stad in de game, New Atlantis, bezocht, waar spelers bijvoorbeeld nieuwe missies kunnen verkrijgen. Ook werd getoond hoe spelers hun eigen personage kunnen aanmaken, alsmede een eigen ruimteschip waarmee door de ruimte gereisd kan worden.

Lees er hier meer over.

Check flink wat gameplay van vampiergame Redfall

Tijdens de Xbox en Bethesda Games Showcase werd de aankomende vampiergame Redfall uitgebreid getoond. De trailer toont hoe een speler een kerk verkent waar men al snel aangevallen wordt door vampiers. Daarop volgt een hoop schietactie, waarna er meer van de omgeving in het spel wordt getoond. Ook de verschillende personages die spelers kunnen besturen komen aan bod.

Redfall werd vorig jaar tijdens de E3-presentatie van Xbox onthuld. Het spel speelt zich af in een gelijknamig dorp op een eiland, dat is bezet door vampiers die de zon blokkeren. In de game kiezen spelers een personage om samen met anderen spelers of alleen de wezens uit te schakelen.

Klik hier voor meer info.

Hollow Knight Silksong voor Xbox en Game Pass aangekondigd

We blijven maar wachten op Hollow Knight Silksong, maar we weten nu in ieder geval dat de game ook naar Xbox en Game Pass komt. Dat werd tijdens de Xbox en Bethesda Games Showcase aangekondigd. De game was al bevestigd voor Nintendo Switch en pc, maar nu is dus ook duidelijk dat het spel op Xbox-consoles uitkomt en op dag van release op Game Pass verschijnt. Een releasedatum werd niet gegeven, maar er werd wel een nieuwe trailer getoond, die hieronder is te zien.

Hollow Knight is een metroidvania uit 2017 die geprezen wordt om zijn leveldesign en gameplay. In eerste instantie zou Silksong een uitbreiding op de game worden, maar men besloot er een volledig vervolg op te maken.

Het nieuwtje gaat hier verder.

Forza Motorsport verschijnt in de lente van 2023

In de lente van 2023 moet de nieuwe Forza Motorsport op Xbox Series X en S en pc verschijnen. Dat hebben Microsoft en ontwikkelaar Turn 10 aangekondigd tijdens de Xbox en Bethesda Games Showcase. Het nieuwe deel in de racefranchise heet simpelweg Forza Motorsport.

De game krijgt real-time raytracing en een dynamische dag- en nachtcyclus. De complete rijervaring is ook op de schop gegaan. Zo zijn racetracks procedureel gegenereerd om ze realistischer te maken. Naast een trailer werd er ook een gameplaysegment gezien in de vorm van Maple Valley, een track die ook in de eerste Forza Motorsport zat.

Lees hier meer.

Overwatch 2 komt op 4 oktober als free-to-play-game uit

Vanaf 4 oktober is Overwatch 2 speelbaar als free-to-play-game. Het gaat om een Early Access-versie die beschikbaar komt op Xbox Series X en S, Xbox One, pc, PlayStation 5, PlayStation 4 en Nintendo Switch.

Op release kunnen spelers een nieuwe held besturen genaamd Junker Queen. Deze in Australië geborden held is een tank. Op 16 juni is Blizzard van plan om een livestream te houden waar het meer details geeft over dit personage, alsmede de game zelf en de aankomende gesloten bèta.

Nieuwtje is hier te vinden.

Obsidian brengt in november hun nieuwe spel Pentiment uit

Obsidian werkt aan Pentiment, een nieuwe verhalende game die aankomende november moet verschijnen. Het spel werd vanavond tijdens de Xbox en Bethesda Games Showcase aangekondigd. Er gingen al langer geruchten dat Obsidian aan een nieuwe game werkte met een verhalende insteek.

Pentiment speelt zich af in het Duitsland van de zestiende eeuw. "Spelers besturen Andreas Maler, een reiziger en artiest die werkt in Kiersau Abbey tijdens grote onrust. Terwijl hij zijn meesterwerk afmaakt, raakt Andreas verzeild in een reeks moorden die plaatsvinden verspreid over 25 jaar." Spelers gaan op onderzoek uit om er achter te komen wat er aan de hand is.

Lees hier meer.

Metroidvania The Last Case of Benedict Fox aangekondigd

De metroidvania The Last Case of Benedict Fox was een van de meest opvallende verschijningen tijdens de Xbox en Bethesda Games Showcase.

Het spel, dat wordt ontwikkeld door Plot Twist, speelt zich af in 1925, waarbij de titulaire detective in Boston op zoek gaat naar een vermiste familie. Hij verkent daarbij een landhuis. Ook kan hij in de gedachten van recentelijk overleden mensen duiken om trauma's te herleven.

De game valt daarbij vooral erg op dankzij de grafische stijl, die soms wat gotisch heeft en bij wijlen doet denken aan Tim Burton-animatiefilms.

Klik hier voor meer info.

Diablo 4 komt in 2023 uit op pc en consoles

Ergens in 2023 kunnen we Diablo 4 op Xbox Series X en S, Xbox One, PlayStation 5, PlayStation 4 en pc verwachten. Dat heeft Blizzard vanavond aangekondigd. Ook werd de vijfde en tegelijk laatste klasse onthuld, de Nectromancer. De andere klassen zijn Barbarian, Rogue, Sorceress en Druid.

Blizzard vertelde onder andere dat klassen in grote lijnen vastliggen, maar dat spelers wel allerlei aanpassingen aan personages kunnen vallen, waaronder het uiterlijk. Verder werd ook gepraat over de open spelwereld, waar ongeveer 150 kerkers in te vinden zijn. Nieuw zijn Strongholds, vijandelijke gebieden die spelers moeten zien te heroveren om ze om te toveren naar vriendelijke stadjes.

Lees hier het complete nieuwtje.

Hideo Kojima komt met Xbox-game die gebruikmaakt van de cloud

Hideo Kojima gaat Microsofts cloudgamingtechnologie gebruiken om een nieuwe Xbox-game te maken. Kojima, de bedenker van de Metal Gear-reeks en Death Stranding, verscheen kort in de Xbox en Bethesda Games Showcase. Daarin meldde hij dat hij samenwerkt met Xbox Game Studios om aan een spel te werken die hij al een tijdje wilde maken, maar wat niet mogelijk was vanwege technologische limieten.

Veel details gaf hij niet, maar volgens hem is het "iets dat iemand nog nooit eerder heeft ervaren of gezien. Ik heb erg lang gewacht op de dag dat ik het eindelijk kon maken. Met Microsofts nieuwe cloudtechnologie en de veranderende trends in de industrie, is het nu mogelijk om mijzelf uit te dagen om dit nooit eerder verschenen concept te maken. Het gaat misschien een tijdje duren, maar ik kijk er naar uit om met Xbox Game Studios samen te werken en in de toekomst meer te laten weten." 

Lees hier meer.

Kojima Productions

Rick and Morty-bedenker komt met uniek spel High on Life

Rick and Morty-maker Justin Roiland komt samen met ontwikkelaar Squanch Games met de game High on Life. Dat werd tijdens de Xbox en Bethesda Games Showcase onthuld. De first-person shooter draait om een student die een pratende geweer gebruikt om de aarde tegen een buitenaardse invasie te beschermen. De aliens willen mensen als een nieuwe drug gebruiken.

Spelers verzamelen gedurende het spel upgrades en meer pratende geweren om de buitenaardse wezens mee te vernietigen. Tijdens het spel geven deze pratende geweren feedback en hun eigen kijk op de situatie. 

Nieuwtje gaat hier verder.

Team Ninja komt met actievolle Wo Long: Fallen Dynasty

Team Ninja ontwikkelt een nieuwe actiegame genaamd Wo Long: Fallen Dynasty. Het spel werd voor het eerst getoond tijdens de Xbox en Bethesda Games Showcase en komt ergens begin 2023 in ieder geval naar Xbox-consoles, pc en Game Pass.

Wo Long: Fallen Dynasty speelt zich af in een fictieve versie van China, waar monsters en demonen mensen constant aanvallen en dorpen overhoop halen. Het hoofdpersonage neemt het op tegen zowel mensen als demonen. De gevechten zijn daarbij gebaseerd op Chinese martial arts.

Klik hier voor meer.

Vergeet ook deze nieuwtjes en aankondigingen niet

Lees Meer


Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.

Gerelateerde artikelen

Meer artikelen tonen
Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..