Buitenspelen met games

Geplaatst: 25 juli 2016 om 10:25Aangepast: 25 juli 2016 om 10:25
Dankzij Pokémon GO is buiten gamen dé hype. Voor de mensen die echter niets met pocket monstertjes hebben, zocht Alie nog 10 games uit die je de wijde wereld insturen. Van het verdedigen van je stad tegen aliens of het batje in Pong spelen; strek je benen met behulp van AR en GPS!

Pokémon GO dwingt gamers de real-world in te gaan. Of het nu is om nieuwe Pokémon te vangen, PokéStops af te gaan, Gyms te veroveren of eieren uit te broeden; de straten worden overspoeld door Pokémon-fanaten. Maar stel dat jij een van die mensen bent die niets met Pokémon heeft of er ondertussen al op uit gekeken bent? Hoe kom je dan aan je dagelijkse game-gerelateerde frisse buitenlucht?

In deze Feature vind je 10 van de beste games voor je smartphone die gebruik maken van augmented reality (AR) en GPS.

Ingress

Voordat Niantic zich bezighield met Pokémon GO, maakte de ontwikkelaar al een hele poos AR-games. Ook in hun sci-fi game Ingress trek je de wijde wereld in om via je mobiele apparaat een extra dimensie over de omgeving te plakken.

Ingress is te downloaden op Android en iOS.

Clandestine: Anomaly

In Clandestine Anomaly ontvang je een mayday-oproep van een alien ruimteschip dat op ramkoers ligt met onze aarde. Als je niet snel handelt, is een catastrofe gegarandeerd. Niet alleen voor de aliens, maar ook voor jou en je real-world omgeving.

Check Clandestine: Anomaly op Android en iOS.

GPS Pong

Een oeroude game in een nieuw jasje: GPS Pong. In deze app bestuur je met je bewegingen het batje waarmee je de bal kaatst. Voer in hoe groot je speelveld is en ren als een malle heen en weer om ervoor te zorgen dat je niet mist.

GPS Pong speel je op Android en iOS.

Landlord

Houd je van Monoply dan houd je van Landlord. Koop percentages van lokale gebouwen, landmarks en bedrijven, en incasseer rente op basis van hoe vaak je onroerend goed bezocht word. Deze bezoekjes worden gemeten aan de hand van Facebook en Foursquare check-ins.

Ook Landlord kun je downloaden op Android en iOS.

Zombies, Run!

Een van de weinige echt valide redenen om te hardlopen, zou een zombie-uitbraak zijn. De combinatie van deze ondoden en een sportapp is dan ook briljant. In de exergame Zombies, Run! beland je in een post-apocalyptische wereld, waarbij je al rennend missies *euh* doorloopt.

Zombies, Run! kun je zowel checken op Android als iOS.

Turf Wars

Reis de wereld, of Nederland of je stad, af om je territorium te claimen en uit te groeien tot de machtigste maffioso allertijden. Hoe je dat doet? Onder meer door jezelf te verdedigen met wapens en upgrades, gunsten te vragen voor bescherming en af te rekenen met de politie.

Turfs Wars is beschikbaar voor Android en iOS.

SpecTrek

Met SpecTrek is het jagen op spoken niet alleen meer voorbehouden aan de Ghostbusters. Houd je mobieltje horizontaal om het in een kaart te veranderen en sla vervolgens toe om paranormale verschijningen op te sluiten in de digitale wereld.

SpecTrek is te downloaden voor je Android-platform.

QONQR

Met deze app transformeer je je telefoon in een QONQR-scope, waarmee je een onzichtbare oorlog zichtbaar maakt. Besluit je de kunstmatige intelligentie te vernietigen of zet je juist hun krachten in voor goed of kwaad?

QONQR is te checken via Windows en iOS.

Coderunner

Hack en spioneer er op los in Coderunner. Als geheim agent van de regering is het jouw taak om de straat op te gaan, vijandelijke concullega’s in de gaten te houden, te saboteren in hun werkzaamheden of zelfs helemaal uit de weg te ruimen.

Coderunner is alleen op je iOS-apparaat te spelen.

Geocaching

Deze lijst zou niet compleet zijn zonder ten slotte geocaching te benoemen. De grootste categorie outdoor games staat namelijk in het teken van zogenaamde geocaches. Dit zijn verborgen pakketjes, met daarin vaak diverse kleinigheidjes die je mag meenemen (mist je ze vervangt met iets nieuws) en een gastenboek. Je kunt geocaching het beste zien als een modern soort schat zoeken. In hetzelfde straatje van games die je lekker buiten kunt spelen, vind je ook geohashing en geodashing.

Voor al deze drie typen games kun je diverse apps downloaden, zowel op Android als iOS.

Zijn AR- en GPS-games een hype? Of zien jullie jezelf naast Pokémon GO nog wel meer buiten games checken? Laat dit en meer weten in de comments!

Alie Sierkstra SierkstraTwitter @aaltsje_s

Lees Meer


Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.

Gerelateerde artikelen

Meer artikelen tonen
Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..