ps5
Beste Games
playstation 5

De 10 beste PS5-games

Geplaatst: 27 juli om 11:01Aangepast: 14 januari om 12:11
De PlayStation 5 is uit, dus wordt het tijd om een lijst bij te houden met de beste games die je op het platform kunt vinden. Hieronder daarom het overzicht met volgens ons de 10 beste PS5-games...in willekeurige volgorde.

Bijgewerkt op 27 juli 2021

Wat verstaan we onder een PS5-game? Dat is een lastigere vraag dan je wellicht denkt, aangezien het platform backward compatible is met de PlayStation 4 en sommige games uit zichzelf beter draaien. Games maken daarom kans om op deze lijst te komen als ze een volwaardige PS5-update hebben ontvangen, of alleen op de PS5 zijn verschenen (en dus niet op PS4). En als ze megagoed zijn natuurlijk, zoals de onderstaande tien games.

Marvel’s Spider-Man: Miles Morales

Miles Morales is niet zomaar ‘die andere Spider-Man’. Dat bewijst Insomniac Games met dit iets kortere, maar niettemin flitsende avontuur dat Miles’ eerste grote superheldenklus in beeld brengt. Natuurlijk, dingen als eindeloos rondslingeren door Manhattan kennen we al uit het eerste deel, maar net als de held zelf is Miles Morales behoorlijk uniek. De Venom-krachten maken combat interessanter, dankzij ray-tracing en zestig frames per seconde oogt en voelt de stad écht ‘next-gen’ en het verhaal bewijst dat Insomniac in zeer korte tijd een eigen Marvel-universum uit de grond kan stampen. Oh, en de Spider-Cat maakt zijn opwachting. Waar wacht je nog op

Demon’s Souls

We hadden de afgelopen jaren een beetje medelijden met Demon’s Souls. Waar Dark Souls altijd wordt genoemd als grondlegger van het populaire soulslike-genre, gaat die eer eigenlijk naar FromSoftware’s Demon’s Souls. Bluepoint Games’ remake van de klassieker brengt dan ook op vele manieren absolute gerechtigheid. Niet alleen is het een van de weinige écht PS5-exclusives, ook tilt het de originele gameplay, vijanden en het duistere Boletaria op een respectvolle manier naar een hoger niveau. Er is eindelijk een fantastische manier om de ware grondlegger van de soulslike te beleven - exclusief op de PS5.

Demon's Souls

Assassin’s Creed Valhalla

Valhalla brengt de Assassin’s Creed-franchise grappig genoeg naar een setting waar ‘stealth’ niet bepaald een gangbare manier van moorden is. Nee, als de bloeddorstige Viking Eivor verover je Engeland door met de botte bijl dorpen te plunderen en in de fik te steken. Maar niet roekeloos, want de bijzondere allianties die je sluit zijn één van de voorbeelden waarom de franchise zo goed werkt als een RPG. Keuzes zijn moeilijk, skills bepalen wat voor speelstijl je hebt en nergens word je gedwongen om – zoals in het verleden wel het geval was – écht te grinden. Ontdek, volg het verhaal een geniet lekker van de prachtige landschappen die Valhalla te bieden heeft.

Astro’s Playroom

Het gratis bijgeleverde Astro’s Playroom is veel meer dan een techdemo voor de PlayStation 5. Oké, het laat op – nota bene briljante wijze – zien wat er allemaal mogelijk is met de DualSense-controller, maar dat is slechts één onderdeel van deze feestelijke platformer. Japan Studio begeleidt spelers namelijk op creatieve wijze door de geschiedenis van PlayStation, met allerlei hints naar bekende franchises en letterlijke inkijkjes in consolegeneraties. De game doet je beseffen hoe rijk PlayStation als merk is geworden, en dankzij de korte speelduur is het extra verleidelijk om ‘even’ een speedrun door een van de levels te doen.

Astro's Playroom

Sackboy: A Big Adventure

Wie Astro’s Playroom kan waarderen, is bijna verplicht om Sackboy: A Big Adventure een kans te geven. De wereld van deze vrolijke LittleBigPlanet-spin off is geheel gemaakt van papier en andere knutselspullen, waar ontwikkelaar Sumo Digital op bijzonder creatieve manieren van gebruikmaakt. Van onderwaterwerelden tot tweedimensionale platformsecties: Sackboy blijft spelers verrassen. Daarbij zijn veel levels ontworpen voor de coöperatieve multiplayermodus, waarmee de game nog vele malen leuker wordt. Samen in schattige pakjes de levels trotseren, alle optionele spullen verzamelen en misschien wel een nieuwe tijd neerzetten op het leaderbord is waar de kracht van de game ligt.

Sackboy

Final Fantasy 7 Remake Intergrade

Square Enix gaat met zoveel respect om met de personages; je voelt de liefde. De devs hebben op een niets minder dan magische wijze een onmogelijk project nog veel beter gemaakt dan iedere fan ooit heeft durven dromen, en dat wordt zonder meer doorgetrokken in Intermission. Ik wil niet te veel verklappen over het verhaal en de setting, maar als je hebt genoten van FF7 Remake, ga je gegarandeerd ook heel hard op de Yuffie-dlc in Intergrade. 

Returnal

Returnal is uniek, origineel, sfeervol en gameplaytechnisch zo strak als een snaar. Het zou dan ook een ware system seller voor de PS5 zijn, als het niet zo’n krankzinnig onvoorspelbare moeilijkheidsgraad had en zo ontzettend hard z’n best doet je, met een ware overload aan gameplay-systemen, op vaak frustrerende wijze het spelen oneerlijk moeilijk te maken. In het geval je denkt dat dit een gevalletje van ‘mad because bad’ is, nou, laat dan maar zien hoe goed je in Returnal bent!

F1 2021

Voor originaliteit wint F1 2021 geen prijzen. Daarvoor bevinden te veel vernieuwingen zich in de kantlijn, terwijl Braking Point (story mode) vooral een leuke toevoeging is voor de Drive to Survive-bingende casuals. Aan de andere kant maakt het spel goed gebruik van de extra next-gen paardenkrachten, en willen we je uitdagen om een racegame te vinden die A) soepeler rijdt, en B) je een net zo perfect op jouw niveau gecaterde uitdaging biedt. Kleine hint: die is er niet. Het maakt F1 2021 wederom de beste manier om de sport dit jaar van binnenuit te beleven.. 

Ratchet and Clank: Rift Apart

Ratchet and Clank: Rift Apart is wat betreft grafische stijl, personages en verhaal zo’n beetje de definitie van charmant. Werkelijk ALLES ziet er belachelijk goed uit in deze game. De characters zijn prachtig gedetailleerd en hebben meesterlijke gezichtsuitdrukkingen, de vacht van Ratchet en Rivet is bijna voelbaar zacht en de ray-tracing-effecten spatten van het metalen lichaam van Clank. Insomniac Games zet hier een grafische standaard neer waar andere game-ontwikkelaars bang van zullen worden. Maar waarom we echt verliefd zijn geworden op deze game, is het de tot in de puntjes verzorgde gameplay. Iedere PS5-bezitter moet dit spelen. Je hebt niks te willen, het is verplicht.

Fortnite

Eigenlijk hoeven we helemaal niet uit te leggen waarom Fortnite een van de beste PS5-titels is, want de battle royale-game heeft zich al lang en breed bewezen. Tegenwoordig is Fortnite een platform voor bizarre cross-overs met Marvel, Sony en Microsoft, en evenementen als concerten en filmtrailers. De PS5-update van de game maakt de console verder een van de fijnste platformen om op te spelen, met 4K in 60 fps en ondersteuning voor 120 fps. Een potje Fortnite blijft fantastisch, ook op de nieuwe generatie consoles.

Fortnite

Games die net niet de lijst hebben gehaald, maar wel een shout-out verdienen zijn: Call of Duty: Black Ops Cold War, Watch Dogs Legion, Devil May Cry 5: Special Edition, Hitman 3, The Pathless, NBA 2K21, Haven, WRC 9, Borderlands 3, Tony Hawk’s Pro Skater 1+ 2 en Bugsnax.

Ben je nog hard op zoek naar een PlayStation 5, houd dan onze PS5-voorraadchecker in de gaten, want alle beetjes helpen. 

Lees Meer


Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.

Gerelateerde artikelen

Meer artikelen tonen
Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..