De 10 circuits die Mario Kart 8 Deluxe nog nodig heeft

Geplaatst: 6 augustus om 12:00Aangepast: 5 augustus om 14:53
Het is ongelooflijk hoe goed Mario Kart 8 Deluxe blijft verkopen en met Mario Kart 9 nog lang niet in zicht besloot Nintendo om eindelijk dlc uit te brengen en zo nog wat levensjaren uit het spel te persen. Met nog eens 48 banen verandert Mario Kart 8 Deluxe in het ultieme pretpakket voor de liefhebbers. Deze tien tracks zouden volgens Jari de game helemaal afmaken.
De dlc voor Mario Kart 8 Deluxe wordt uitgesmeerd over zes golven van elk acht banen. Tot het einde van 2023 worden die één voor één toegevoegd. De banen die Nintendo op moment van schrijven al heeft toegevoegd zijn Paris Promenade, Toad Circuit, Choco Mountain, Coconut Mall, Tokyo Blur, Shroom Ridge, Sky Garden, Ninja Hideaway, New York Minute, Mario Circuit 3, Kalimari Desert, Waluigi Pinball, Sydney Sprint, Snow Land, Mushroom Gorge en Sky-High Sundae. Er volgen dus nog 32 circuits, en hopelijk behoren de tien onderstaande tracks daar onder.

10. Amsterdam Drift (Mario Kart Tour) 

Zoals een wijs PU-man ooit door de zaal tetterde tijdens E3: “Viva Hollandia!” Een circuit in onze eigen hoofdstad mag natuurlijk niet ontbreken in Mario Kart 8 Deluxe. Amsterdam Drift werd afgelopen april toegevoegd aan Mario Kart Tour en bevat een hoop typisch Nederlandse elementen. Je scheurt langs grachtenpanden, molens en weilanden. Dat is wellicht wat stereotyperend en de overgang van Amsterdam Centraal naar een weiland slaat natuurlijk nergens op, maar dat mag de pret niet drukken. Als deze baan wordt toegevoegd, maakt ons Nederlandse hartje een klein sprongetje.

9. Dino Dino Jungle (Mario Kart: Double Dash) 

Elke game wordt beter van een paar grote stampdino’s en laat dat nou net zijn wat Dino Dino Jungle te bieden heeft. Eerst race je langs enorme poten die je met een beetje pech tot moes stampen, om vervolgens langs het hoofdje te rijden en erachter te komen dat die stampdino stiekem toch wel schattig is. Laat je vooral niet teveel afleiden, want voor je het weet word je de lucht in geslingerd door een geisertje of twee. Had ik al gezegd dat er stampdino’s waren?

8. Waluigi Stadium (Mario Kart: Double Dash)

We hebben Wario Stadium al in deze Mario Kart en toch zou het mooi zijn om nog meer stunts uit te kunnen halen in Waluigi Stadium. Wie loopt er nou niet warm voor een paar sprongen door een ring van vuurballen, of het ontwijken van vuur en houten piranhaplanten tegelijkertijd? De echte levensgenieters pakken ook nog wat trucjes mee via de zijkant van de baan. Nintendo kan Waluigi nog wel een circuitje gunnen nadat ze hem niet als speelbaar personage in Super Smash Bros. Ultimate hebben gestopt.

7. Airship Fortress (Mario Kart DS) 

Mollen, vuurstralen en vliegende schepen: Airship Fortress heeft alles wat een Mario Kart-parkoers vet kan maken. Het ene moment word je beschoten door enorme kanonnen en het andere moment vlieg je door de lucht naar een grote toren. Binnen die toren rijd je in een spiraal naar beneden en dat is een van de meest bevredigende stukjes Mario Kart-baan voor de driftliefhebber. Met de nieuwe paarse boost wordt dat stukje ongetwijfeld nog leuker.

6. Lakeside Park (Mario Kart: Super Circuit)

Lakeside Park was onderdeel van de Special Cup van Mario Kart: Super Circuit op de Game Boy Advance. Zo op het eerste oog lijkt het een vrij normaal ritje door een park zonder al teveel poespas. Op de achtergrond staat er echter een actieve vulkaan die vuurbrokken uitspuwt. Binnen no time kan je race daardoor volledig in het water vallen. Ook zijn er bepaalde stukken waar je een grote sprong moet maken. Time je die sprong fout, dan beland je op een eerder gedeelte van de baan en is je voorsprong als sneeuw voor de zon verdwenen. Die chaos is perfect voor Mario Kart 8 Deluxe!

5. Wuhu Loop en Maka Wuhu (Mario Kart 7) 

Wuhu Island kennen we allemaal uit Wii Sports Resort. Buiten dat het een mooie locatie is om te frisbeeën, jetskiën en bowlen, blijkt het eiland ook een heerlijk parkoers voor Mario Kart. Wuhu Loop en Maka Wuhu waren de eerste banen in de geschiedenis van Nintendo’s kartracer die uit één ronde bestaan. Beide parkoersen bieden een heerlijk rondje rond een tropisch eiland, met een hoop nostalgische Wii Sports Resort-elementen. Bij Wuhu Loop rijd je heerlijk in het zonnetje en op Maka Wuhu geniet je van een prachtige zonsondergang. Ook hier is de muziek weer een hoogtepuntje.

4. Bowser’s Castle (Mario Kart DS)

Waar Rainbow Road er vaak met de meeste shine vandoor gaat, is Bowser’s Castle doorgaans de betere baan in de Special Cup. Op de Nintendo DS was dat in ieder geval zo. Het kasteel van onze favoriete aartsvijand bevat een hoop leuke hindernissen. Vuurstralen, een soort ronddraaiende schroef waar je overheen moet rijden zonder eraf te vallen en bewegende platformen vergen de uiterste concentratie. Die concentratie kan nog wel eens verstoord worden gedurende een race met twaalf man, waardoor er al gauw pure chaos ontstaat.

3. Koopa Cape (Mario Kart Wii) 

Koopa Troopa is misschien wel een van de meest geziene bijrollen in de Mario-games, maar in Mario Kart komt hij er vaak een beetje bekaaid vanaf. Z’n strandleveltjes in eerdere delen waren best oké, maar nooit echt memorabel. Mario Kart Wii kwam eindelijk met gerechtigheid en beloonde Koopa Troopa met een echt iconisch parkoers. Je crost door het water, door een gigantische pijp met elektrische stralen en langs enorme watervallen. Als het even kan, mag ook deze muziek de hele dag op repeat.

2. Maple Treeway (Mario Kart Wii)

De eeuwige herfst heeft toegeslagen in Maple Treeway. De bladeren vliegen door de lucht en zelf vlieg je van boom naar boom. In het middenstuk lopen enorme Wigglers die je moet ontwijken en onderweg stuiter je over verschillende trampolines. Dat klinkt al interessant genoeg, maar Maple Treeway is ook nog eens gevuld met interessante afsnijroutes die de mannen en vrouwen van de jongens en meisjes scheiden. En dan hebben we het nog niet eens over de muziek gehad. Ge-nie-ten!

1. Rainbow Road (Mario Kart 7)

Mario Kart 7 is een van de Mario Kart-games die nog wel eens vergeten wordt. Dat is jammer, want het spel heeft misschien wel de beste Rainbow Road ooit. In andere games scheur je eigenlijk alleen maar over een regenboogbaan. De Nintendo 3DS-versie doet daar nog een flink, ruimteachtig schepje bovenop. Je racet bijvoorbeeld over de ringen van Saturnus en ontwijkt rollende Chain Chomps op de maan. De baan bestaat niet uit drie, maar uit één grote ronde die niet lang genoeg kan duren. Bovendien zit deze baan al in Mario Kart Tour, dus het is bijna een inkoppertje dat we deze als dlc krijgen.
Welke banen hoop jij nog te zien in de aankomende golven dlc? Laat het weten in de reacties!
Jari KlapwijkDie ene gozer die nog nooit Star Wars en Harry Potter heeft gekeken. Speelt wel graag een spelletje en of dat nou van Xbox, PlayStation of Nintendo is, zal hem een worst wezen.

Lees Meer


Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.

Gerelateerde artikelen

Meer artikelen tonen
Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..