race
sega
mariokart8deluxe
racing
nintendoswitch
racegame
switch
feature
racegames
nintendo
peterkoelewijn

De beste racegames voor Nintendo Switch – Smack My Switch Up!

Geplaatst: 25 januari 2019 om 12:00Aangepast: 25 januari 2019 om 15:17
Need for Speed is helaas nog niet uit voor de Switch, maar wie er een ‘need for speed’ heeft kan alsnog veel toffe racing games vinden op de Nintendo-console. Ja, PeterKoelewijn heeft heel lang nagedacht over die woordgrap. Hier zijn de beste racegames voor Nintendo Switch!

Mario Kart 8 Deluxe

Ja hallo, deze kon ik natuurlijk moeilijk overslaan! Mario Kart 8 Deluxe is een uitgebreide port van de uitstekende Wii U game. Het spel bevat meer tracks, racers en voertuigen dan ooit tevoren. De game wordt met name geroemd om z’n fantastische presentatie en originele racetracks. Zelfs remakes van oude tracks hebben extra sluiproutes en nieuwe obstakels gekregen. Nieuwe technologie in de karts geeft Mario en z’n vrienden ook de mogelijkheid om soms over muren of het plafond te rijden.

Adviesprijs: € 59,99


Gear.Club Unlimited 2

Fans van realistische racegames kunnen hun lol op met Gear.Club Unlimited 2. Het vervolg heeft nog meer gelicenseerde auto’s (500 in totaal) en laat je langere routes rijden (1800 mijl in totaal volgens de makers). De feeling van de auto’s is lekker arcade. Tevens kan je je eigen garage inrichten en je auto’s van bumper tot bumper customizen. De game ziet er voor Switch-standaarden erg mooi uit, al kampt het daardoor wel met lange laadtijden.

Adviesprijs: € 59,99


Fast RMX

We wachten al te lang op een nieuwe F-Zero maar qua futuristische racegames is Fast RMX de beste troostprijs die je op de Switch kan vinden. De prachtige visuals doen aan het beste van Nintendo denken en de antigravity voertuigen hebben die slicke WipeOut vibe. Het belangrijkste is natuurlijk dat de game heerlijk wegspeelt en je echt dat krankzinnige snelheidsgevoel geeft. Fast RMX kan je ook splitscreen spelen of online.

Adviesprijs: € 19,99

 

V-Rally 4

V-Rally 4 is een indrukwekkende port van de gelijknamige PS4 / Xbox One / PC game en levert alles met toeters en bellen af op de Switch. V-Rally geeft een pittige rally ervaring die je door sterk verschillende gebieden voert. Je kunt kiezen uit 5 racing principles: Rally, V-Rally Cross, Buggy, Extreme Khana en Hillclimb. De belichting en draw distance zijn flink teruggeschroefd maar daarvoor krijg je wel een vrij solide framerate, ook in handheld mode. Een van de beste rallygames die je nu op de Switch kan kopen.

Adviesprijs: € 59,99


Grip: Combat Racing

Nog een futuristische racer maar dan eentje met wielen. Hele grote wielen zelfs, waarmee je alsnog de zwaartekracht mag tarten want de parkoersen zijn crazy! De voertuigen zijn bovendien bewapend met heel veel firepower en je kan ook nog trucjes tijdens het racen uithalen voor extra snelheid.

Adviesprijs: € 39,99


Trailblazers

Vergelijkbaar met F-Zero en Fast RMX maar met een twist! Trailblazers laat je in teams racen en de weg kleuren. Hoe meer kleur je aan de weg geeft, hoe sneller je gaat. Ook krijgen je teamracers een snelheidsboost wanneer ze over de teamkleur rijden. Kan met 4 spelers splitscreen gespeeld worden of met 6 mensen online.

Adviesprijs: € 29,99


Riptide GP Renegade

We hebben futuristische auto’s en halve ruimteschepen gezien maar nog geen futuristische jetski’s! Dat gat vult Riptide GP Renegade mooi op. Je kan met je racer stunts en snelheidsboosts uitvoeren maar moet ondertussen ook de politie omzeilen. De game kan online en splitscreen gespeeld worden en heeft zelfs een uitgebreide campaign om in je eentje door te raggen.

Adviesprijs: € 9,99


Sega Ages Out Run

De arcadeklassieker van Sega vindt een nieuw leven op de Nintendo Switch! Sega Ages Out Run is niet zomaar een port van het spel, want voegt allerlei opties toe om de gameplay te tweaken en zelfs het beeld. Je kunt ook een arcadekastrand rond het beeld instellen zodat je nog meer het gevoel hebt dat je in de speelhal staat. Uiteraard is het spel ook nog steeds lekker verslavend.

Adviesprijs: 6,99

Voor welke racegame ga jij? Of staat je favoriete Nintendo Switch-game er (nog) niet tussen? Zet het in de comments en enlighten me!

SMACK MY SWITCH UP! SERIAL

Coming soon

  • De beste fighting games voor Nintendo Switch
  • De beste puzzelgames voor Nintendo Switch

In dit artikel

Lees Meer


Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.

Gerelateerde artikelen

Meer artikelen tonen
Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..