De beste wapens in Apex Legends

Geplaatst: 20 februari 2019 om 13:55Aangepast: 20 februari 2019 om 14:30
Apex Legends is nog maar een paar weken uit, dus iedereen is waarschijnlijk nog zoekende naar favoriete wapens. Om jou daarmee op weg te helpen heeft Tjeerd alvast wat tips voor je. Zo weet je in een oogopslag welk schietijzer je moet kiezen om als winnaar uit de strijd te komen.

Als je een goed wapen zoekt, is het natuurlijk belangrijk hoeveel schade het ding aanricht, maar ook de rate of fire, de recoil en het bereik en spreiding van de kogels spelen een rol. Om het makkelijker te maken heeft iemand op Reddit een aantal statistieken voor de wapens in de game in een grafiek gegoten. De basis van de staafgrafiek is de schade die een wapen doet, het topgedeelte is de schade die een headshot doet. De lijn is de DPS (Damage Per Second) van een wapen.


Beste Pistol – Wingman

De Wingman is door veel spelers een onderschat wapen. Maar dit handkanon doet het, ook op medium range tot 200 meter, bijzonder lekker. Hij doet per kogel veel schade (45), die verdubbelt als je een headshot weet te raken. En als je de Skullpiercer attachment weet te vinden, levert je dat ook nog eens extra letsel op bij een welgericht kopschot.

 

Mocht je trouwens een RE-45 vinden, gooi die dan niet meteen weg! Zeker in het begin van een game is deze bijzonder handig, aangezien de volautomatische RE-45 meer een submachine gun is dan een pistool. De P2020 is wel rijp voor het schroot, daar moet je niet te lang mee rondlopen. Waardeloos ding.

Beste SMG – R-99

King’s Canyon heeft veel plekken waarop je in een close tot medium range gevecht kan belanden. Een goede submachine gun kan je daarom uit benarde situaties redden. De beste SMG is de R-99, die de beste schade per seconde (216) levert. Nadeel is dat een clipje zo leeg is geschoten, dus een magazine attachment is zeker geen overbodige luxe.

Een tipje die je ook al in m’n andere Apex Legends artikel kon lezen: de Prowler is bijzonder handig als je de Select Fire Attachment weet te vinden, het verandert de Prowler van een vrij matige SMG (met 5 round burst) in een volautomatische slachtmachine, zelfs nog beter dan de R-99.

Beste AR – R-301

Er zijn gelukkig geen slechte AR’s in Apex Legends, daar ga je je dus geen buil aan vallen. Persoonlijk trek ik de Hemlock niet zo goed, omdat ik niet zo lekker ga op burst rifles, maar de single shot modus vind ik dan wel weer lekker. Ik ben persoonlijk fan van de VK-47 Flatline, de Full Auto modus op medium range en zelfs short range is prettig, zonder al te veel recoil, maar ook de single shot gebruik ik met regelmaat.

Toch is de R-301 op papier de beste AR, die je qua DPS meer knal voor je duiten geeft en meer attachment opties kent. Let wel op, dit ding slikt Light Ammo in tegenstelling tot de Hemlock en de Flatline, dus als je em tegenkomt zou je kunnen denken dat het een SMG is.


Beste Sniper – G7 Scout

Okay, hier ga ik waarschijnlijk geen vrienden mee maken, maar er zijn weinig momenten waarop een full-blown sniper echt van pas komt in Apex. Daarom kies ik voor de lange afstand meestal voor de G7 Scout, aangezien je daarmee ook op middelgrote afstand uit de voeten kan en je veel kogels achter elkaar aan kan afvuren en heeft de hoogste DPS van alle snipers. Zelfs op korte afstand ben je niet kansloos met de G7.

Dat gezegd hebbende. Als je de Kraber tegenkomt (alleen op specifieke plekken, zoals een lootdrop), laat dan als de sodemieter je G7 vallen en omarm de Kraber met al je ledematen, want met dit beest kun je zelfs iemand in full level 4 armor one-shotten als je een beetje je best doet.

Beste Shotgun – Peacekeeper

Als je iemand door de kamer ziet blazen met een Peacekeeper in z’n klauwen, zorg dan dat je je kont op explosieve wijze uit die kamer verwijdert. Dit monster is op korte afstand een draagbare crematie en zeker met de Precision Choke attachment ben je de schrik van de short range én medium range!

Nog een speciale vermelding voor de Mozambique: zorg ervoor dat je niet met dit nietig stuk ijzer in je handen gezien wordt, want voordat je het weet ga je dood aan het hoongelach van je tegenstanders. Je hebt nog meer kans dat iemand killed met een aangestoken scheet dan met de Mozambique.

Dat gezegd hebbende. Als je de Mastiff tegenkomt, aarzel dan geen seconde, hij is hemels.

Beste LMG – M600 Spitfire

Aangezien veel wapens in Apex Legends maar weinig kogels in het magazijn hebben, is het zeker met de hoge time to kill in het achterhoofd, een verademing om een LMG in je dorstige handjes te hebben. De M600 Spitfire is daarbij de beste keuze, aangezien die 35 kogels achter elkaar kan uitspugen en ook flink wat schade per seconde doet. Dat wil niet zeggen dat de Devotion een slechte LMG is, want die heeft maar liefst 44 (Energy) kogels in een magazijn, het grote nadeel is dat de rate of fire flink op gang moet komen. Dat euvel is overigens opgelost als je de Turbocharger attachment vindt, maar dat is legendary loot, dus die kans is niet behoorlijk hoog.

 

Mocht je zelfs met deze beste wapens nog niets winnen, misschien heb je dan wat aan de tips en trucjes die je hier kunt lezen. Mocht je zelfs dan nog niet kunnen winnen, raad ik je aan vooral te genieten, want gamen is en blijft een feestje, nietwaar? 

Lees Meer


Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.

Gerelateerde artikelen

Meer artikelen tonen
Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..