playstation
xbox
microsoft
thq
e3
star wars
ps4
ps
summer game fest
star wars celebraton
e3022
gamezomer

De GameZomer: Alle persconferenties op een rij

Geplaatst: 20 mei om 10:20Aangepast: 27 mei om 09:23
Het is weer bijna tijd voor E3! Nou ja, 'de gamezomer waarin we normaal gesproken E3 vieren'. Omdat vrijwel alle uitgevers toch een persconferentie houden, zetten we ze hieronder op een rijtje.

Dit overzicht wordt bijgewerkt zodra meer persconferenties worden aangekondigd.

Star Wars Celebration

26 tot 29 mei - Tijd onbekend

De jaarlijkse Star Wars Celebration is vaak een mix van fanservice en nieuwe aankondigingen. Behalve meer info over aankomende films en series als Andor en The Mandalorian seizoen 3, wordt ook gamenieuws verwacht. Zou zijn er geruchten dat het vervolg op Star Wars Jedi: Fallen Order wordt onthuld, en worden wellicht andere aankomende projecten bij onder andere EA en Ubisoft getoond.

Summer Game Fest Kickoff

9 juni - 20:00 uur

Organisator Geoff Keighley doet zijn best om het gat van E3 2022 op te vullen met Summer Game Fest. Op 9 juni vindt daarom weer het Kickoff-evenement plaats: een livestream met aankondigingen van allerlei uitgevers. Vorig jaar gooide hij hoge ogen met de releasedatum van Elden Ring, dus wie weet wat we dit jaar kunnen verwachten.

Netflix Geeked Week 

10 juni - 19:00

Ook Netflix doet dit jaar mee met de gamepresentaties. Vanaf 6 tot 10 juni vindt het evenement Netflix Geeked Week plaats, dat op 10 juni wordt afgesloten met een speciaal evenement rondom games. Hoewel Netflix al een tijdje experimenteert met games op hun streamingplatform en zelfs de ontwikkelaar Oxenfree heeft opgekocht, is het nog onduidelijk wat we tijdens de presentatie gaan kunnen verwachten. Wel is er al een trailer voor het evenement beschikbaar:

Tribeca Games Spotlight

10 juni - 21:00

Netflix is niet de enige ongebruikelijke bedrijf dat dit jaar van zich laat horen met een gamepresentatie: ook Tribeca, van het film festival, toont een presentatie met gameplay en interview van aankomende games. Deze games gaan we zien tijdens de presentatie van Tribeca:

  • A Plague Tale: Requiem
  • American Arcadia
  • As Dusk Falls
  • Cuphead - The Delicious Last Course
  • Sam Barlow's Immortality
  • Oxenfree 2: Lost Signals
  • The Cub
  • Thirsty Suitors
  • Venba

Guerrilla Collective

11 juni - 17:00

Voor het derde jaar op rij heeft ons vaderlandse trots Guerrilla Games ook het een en ander in petto. Volgens Guerrilla kunnen we uitkijken naar ‘een aantal exclusives en gameonthullingen’.

Wholesome Direct 

11 juni - 18:30 uur

Curator Wholesome Games heeft aangekondigd dat we op 11 juni een nieuwe Wholesome Direct kunnen bekijken.

Wholesome Games is een YouTube-kanaal dat sinds 2020 jaarlijks een Wholesome Direct uitzendt - een stream met schattige aankomende indiegames. Ondanks de Direct-naam heeft de livestream geen directe verbinding met Nintendo.

Wholesome Games laat weten dat kijkers bijna honderd indiegames kunnen verwachten tijdens de stream, waaronder nieuwe aankondigingen en exclusieve beelden. Ook moeten er games worden getoond die tijdens de uitzending meteen uitkomen.

Xbox & Bethesda Showcase

12 juni - 19:00 uur

Microsoft pakt groots uit met haar jaarlijkse persconferentie, die min of meer op het gebruikelijke tijdstip plaatsvindt. Op de zondag voor wanneer E3 gepland stond houdt het namelijk één grote presentatie met first-party-games en 'partners van over de hele wereld'.

Het is lastig te voorspellen welke aankomende titels van Microsoft daadwerkelijk de revue passeren, maar momenteel wordt druk gespeculeerd over Starfield, Redfall, Scorn, Stalker 2 en een nieuwe Forza Motorsport.

PC Gaming Show

12 juni - 21:30 uur 

Net als de Xbox & Bethesda Showcase vindt dit jaar de PC Gaming Show zoals gewoonlijk in juni plaats. Sean 'Day[9]' Plott en Mica Burton nemen dit jaar de presentatie voor zich en kijkers kunnen diverse exclusieve aankondigingen, nieuwe trailers en interviews met ontwikkelaars van pc-games verwachten.

n ieder geval aanwezig op de show zijn nieuwe games van This War of Mine-ontwikkelaar 11 Bit Studios en Don't Starve-studio Klei Entertainment, alsmede een interview met Bohemia Interactive over Arma 4, de laatse trailer van Sam Barlows Immortality en nieuwe gameplay van Half-Life: Alyx-mod Levitation. Tot slot kan met een update verwachten rondom Warhammer 40,000: Space Marine 2 en de eerste gameplay van strategiegame Victoria 3.

THQ Nordic Digital Showcase

12 augustus - 21:00 uur

Uitgever THQ Nordic bezit een groot aantal IP's en is op 12 augustus van plan om een flinke hoeveelheid games aan te kondigen. Ook worden er meer beelden getoond van aankomende titels alsOutcast 2 – A New Beginning, Jagged Alliance 3, SpongeBob SquarePants: The Cosmic Shake en Superpower 3.

Quakecon

18 tot 20 augustus - Tijd onbekend

Voor het derde jaar op rij organiseert Bethesda een digitale variant van Quakecon. Het is lastig in te schatten welke games het toont nu de uitgever onderdeel van Microsoft is, maar verwacht een focus op pure Bethesda-titels. En, wellicht, wordt Wolfenstein 3 eindelijk aangekondigd.

Gamescom Opening Night Live

23 augustus - Tijd onbekend

Ter afsluiting van Summer Game Fest organiseert Geoff Keighley nog een presentatie deze zomer. Gamescom Opening Night Live vindt plaats op de vooravond voor Gamescom en geeft een voorproefje van welke games er op de beurs speelbaar zijn. Welke dat precies zijn, dat is de vraag.

Lees Meer


Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.

Gerelateerde artikelen

Meer artikelen tonen
Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..