pc
de sims 4
console
weerwolven
pu.nl
sims 4-uitbreiding

De Sims 4 Weerwolven: deze uitbreiding is om te huilen

Geplaatst: 23 juni om 12:00Aangepast: 23 juni om 12:00
Aaahoooeoeee! Grote littekens, gescheurde kleren en een nogal harige huid: De Sims 4 Weerwolven is uit en deze uitbreiding is dan ook om te huilen – letterlijk welteverstaan. LauraJenny wachtte tot het volle maan werd en legt uit waarom.

Een grote, pluizige witte weerwolf kijkt mijn Sim recht in haar ogen aan. Ze geeft echter geen kick. De Sims zijn al vele jaren gewend om te leven met het occulte. Zijn het geen gothics, dan wel vampiers of weerwolven. In de uitbreiding Weerwolven krijg je er een nieuw gedeelte van de spelwereld bij, namelijk Moonwood Mill. Het is een klein dorpje waar vroeger hout werd gehakt en het is dan ook nog steeds erg bosrijk. Inmiddels is de houthakkerij echter uitgestorven en is het dorpje compleet overgenomen door weerwolven.

Wildfangs en The Moonwood Collective

Die weerwolven bevinden zich in twee roedels. De ene is wat rebelser en heeft als clubhuis een trailer: Wildfangs. De andere roedel bestaat uit meer welvarende weerwolven die wat meer op stand leven: The Moonwood Collective. Daarnaast vind je in Moonwood Mill huizen en grond om je Sims-huishouden in te planten. De familie Volkov woont er al (en runt The Moonwood Collective), maar jij hebt nog een leeg perceel en een woning om uit te kiezen. Daarnaast is er een barretje en een bibliotheek annex gym, waar je kunt socializen met weerwolven en Sims of even je skills kunt oppoetsen. Leuk detail: deze landkaart is gemaakt door een Simmer, James Turner (bekend van Mt. Komorebi uit de expansie Sneeuwpret).

In de Sim-editor kun je al meteen van alles aanpassen aan je weerwolf-Sim. Van de huil tot de ogen, en van het puntje van de oren tot een neusring. Met een speciale verfoptie kun je een heel kleurrijk schilderij maken op de vacht van het middernachtsbeest. Er zijn ook wat nieuwe outfits, waaronder een schattige wolven-onesie voor kinderen. Je kunt je volwassen Sims littekens geven over hun hele lijf, alsof ze in een weerwolfgevecht terecht zijn gekomen. Ook goed om te weten: als je iets aan het gewone gezicht van je Sim verandert, dan zal zijn weerwolfgezicht ook veranderen. Je kunt deze functie ook uitzetten. Misschien wil je immers dat je Sim een lekker hoog stemmetje heeft, maar als weerwolf een lage bas.

Onsterfelijk

Je kunt je weerwolf zelf een persoonlijkheid meegeven, zoals mysterieus, stoer of speels. Daarnaast speelt ook de maanstand een grote rol in het leven van je weerwolf, want die beïnvloedt in welke bui je weerwolf-Sim is. Is het volle maan, dan kun je meer verzamelen in het plaatsje en is het wat mistiger en overduidelijk wat griezeliger, al wordt De Sims nooit echt eng. Het heeft altijd die positieve, vrolijke en zeer aanstekelijke inslag. Je kunt je Sim zelfs een soort skills toedichten, zoals de mogelijkheid om onsterfelijk te worden of - iets simpeler - sneller te kunnen rennen.

Als weerwolf kun je echt een ‘lone wolf’ zijn, maar je kunt je ook door het sociaal slim te spelen lid worden van een roedel. Heb je de weerwolf van je leven gevonden, dan kun je ook als romantisch wolvenpaartje door het leven gaan. Ik raad je aan om sociaal te zijn, want door met anderen te praten leer je meer over de geschiedenis van de weerwolven en die van Moonwood Mill. Sowieso blijft het leuk om sociaal te doen: ik moet nog steeds lachen om de hilarische manieren waarop de ontwikkelaars laten zien waar de Sims over praten. Wil je bijvoorbeeld een kind een wijze les leren, dan zie je een praatwolkje met daarin fastfood met een rood kruis erdoor. Koddig.

Het is ook de moeite waard om veel op ontdekkingstocht te gaan in het plaatsje, want er zijn grotten en ondergrondse tunnels waarin je avonturen kunt beleven. Je leert ook daar meer over weerwolven, zoals hun afkomst, wat hun relatie tot vampiers is en hoe weerwolven over de Sims denken. Dat leer je overigens vooral als je je in een roedel bevindt. Ben je daar eenmaal lid van, dan moet je zorgen dat je je aan de normen en waarden die binnen die groep heersen houdt. Doe je dat goed, dan mag je in de trailer en zelfs hun eten oppeuzelen. Wat overigens niet kan, is je eigen roedel starten: je moet je dus ofwel bij de Wildfangs aansluiten, ofwel bij The Moonwood Collective.

Woohoo’en als weerwolf

Wil je een weerwolf worden, dan vraag je een weerwolf om je te bijten, maar je kunt ook een geboren weerwolf zijn. Je kunt zelf bepalen wat je kiest en welk verhaal jij wil vertellen. Nog steeds ben jij daar het grootste onderdeel van - hoe je Sim leeft, wat hij meemaakt en welk verhaal je dus vertelt. Ben je eenmaal zo’n beest, dan kun je altijd weer terug naar je oude Sim. Nou ja, bijna altijd: als je woedemeter vol is, dan gaat je Sim over in een rampage waarbij hij zo’n boze weerwolf wordt dat het praktisch onmogelijk is om er controle over te houden. Meubels gaan naar de Filistijnen, er wordt op de grond geplast: totaal onhandelbaar. En wat natuurlijk iedereen wil weten: je kunt woohoo’en in weerwolfvorm én er je kunt op een nieuwe manier sterven dat alles heeft te maken met een telescoop, een nieuw onderdeel van de huisraad van de Sims.

De Weerwolven-uitbreiding van De Sims 4 is een flinke. Het is erg tof om je in Moonwood Mill te begeven, omdat er een fijn sfeertje hangt. Tegelijkertijd is er veel te ontdekken qua nieuwe items en weerwolfmogelijkheden, maar ook qua nieuwe Sims en ondergrondse locaties. Natuurlijk spreekt zo’n roedel ook tot de verbeelding en het is dan ook moeilijk om de verleiding te weerstaan je bij zo’n roedel te voegen. Al is het maar omdat je dan ook meteen kunt rondkijken in hun trailer en deel kunt uitmaken van dit bijzondere gezelschap. 

Gaaahooeeeed

Wat mij betreft is deze uitbreiding alleen om te huilen op de goede manier. Ik vind het hilarisch om een Sim zich als een weerwolf te zien gedragen en de uitbreiding biedt allerlei leuke nieuwe opties om je Sims-leven van een frisse wind te voorzien. Je wordt een beetje het diepe ingegooid met wat er allemaal mogelijk is, maar dat is ook juist het leuke ervan. Op ontdekkingstocht gaan naar waar je Sim precies is, maar ook naar wie je Sim precies is, zeker omdat je eigenlijk twee verschillende persoonlijkheden krijgt met zo’n staart aan je billen. Maar dat vinden wij alleen maar gaahooeeeeed.

Laura JennyRoots in Nintendo-games, als puber veel uren in PC-spellen gestoken en nu kan ze niet kiezen welke console haar favoriet is. Haar favo game wel: Super Mario World, hoewel ze altijd openstaat voor een nieuwe nummer 1. Praat veel, maar tikt nog liever. Als het niet over games gaat, dan over films en tech. Schattige dierenplaatjes zijn altijd welkom.

Lees Meer


Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.

Gerelateerde artikelen

Meer artikelen tonen
Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..