Dé zes tips om iedereen te verslaan in Fortnite: Battle Royale

Geplaatst: 28 februari 2018 om 11:33Aangepast: 28 februari 2018 om 11:52
Gameland is al een tijd in de ban van Fortnite: Battle Royale en bijna iedereen met een PlayStation 4, Xbox One of PC heeft het er wel over. Nu het derde seizoen alweer uit is leek het ons tijd om met een hand vol tips te komen om de eerste plaats te bereiken en de Victory Royale-titel binnen te slepen.

Ga niet alleen naar de grote gebieden op de map

Nadat Epic Games besloot dat het tijd was voor een map-update zijn er nog meer grote gebieden om uit te kiezen om te landen. Eerder was er de keuze om naar Anarchy Acres, Dusty Depot, Fatal Fields, Flush Factory, Greasy Grove, Loot Lake, Lonely Lodge, Moisty Mire, Pleasant Park, Retail Row, Salty Springs, Tomato Town, Wailing Woods te gaan om daar te zoeken naar de beste wapens en loot, maar al een tijdje staan Haunted Hills, Junk Junction, Shifty Shafts, Snobby Shores en Tilted Towers ook op de map om een marker neer te zetten.

De grote gebieden trekken vaak vele spelers omdat er een naam bij staat. Door de update zijn er vooral in het westen van de map veel tegenstanders te vinden. Houd je nou van een heftig potje waarbij je veel spelers uit kan moorden? Ga dan vooral naar deze gebieden om kills te maken en te oefenen. Maar als je een rustiger potje wil zodat je kalm je weg naar de Victory Royale kan maken, kies dan eens voor de plaatsen waarbij geen naam staat. Hier is over het algemeen ook veel goede loot te vinden.


Verzamel genoeg resources zodat je altijd kan bouwen

Het spel heet niet voor niets Fortnite en heeft de optie om dingen te slopen en hiermee forten te bouwen. Maak hier tijdens je potjes Battle Royale optimaal gebruik van en verzamel gedurende de wedstrijd zoveel mogelijk hout, steen en ijzer om daar vervolgens planken, daken, muren of trappen mee te creëren. Als je bezig bent met slopen komt er een blauw-rood rondje tevoorschijn. Sla hier met de pickaxe op om sneller en meer materialen te krijgen.

Een van de makkelijkst verkrijgbare materialen is hout. Dit komt omdat er in de map veel houten spullen en bomen staan. Let wel op als je bomen besluit te hakken; na het slopen verschijnt er namelijk een kleine animatie die goed op te merken is door je tegenstanders. Sloop daarom bomen niet helemaal, maar zorg ervoor dat er nog 50 HP over is. Hierdoor wordt de kleine animatie niet geactiveerd en zien vijanden niet zomaar bomen verdwijnen.


 

Denk om die ammo boxes

Ammo is eigenlijk wel het belangrijkste om te hebben tijdens het spelen van Fortnite. Je kan wel geweldige wapens hebben, maar als je daar geen munitie voor hebt, kom je nog steeds nergens. Zoek daarom goed naar ammo boxes tijdens het spelen van Battle Royale, want voor je het weet heb je al je magazijnen leeggeschoten en zit je zonder mogelijkheid om je tegenstanders uit te schakelen.

Naast een hoop chests zijn er ook een heleboel ammo boxes verstopt in de Battle Royale-map. Ammo is te vinden in boxes, chests, supply drops en los op de map. Maar de meeste ammo krijg je uit ammo boxes, en deze zijn goed verstopt. Zo kun je ze bijvoorbeeld vinden onder de trappen van gebouwen, campingplaatsen of zijn ze verborgen in het hooi op de boerderijen van Anarchy Acres en Fatal Fields. Kijk dus twee keer voordat je weer op pad gaat naar een andere locatie.


Leer zo snel mogelijk te bouwen

Wat doe je als je beschoten wordt? Je kan gelijk terugschieten zonder enige dekking of je kan eerst snel muurtjes om jezelf heen bouwen. Het snel bouwen van een klein fortje kan makkelijk zijn. Pak een muur van elk materiaal en hou de bouw knop ingedrukt en draai gelijktijdig een rondje. Bouw hierna een trap en je hebt een fort waar je rustig kan nadenken hoe je wil omgaan met die tegenstander die jou aan het bestoken is. Verdedigen is namelijk net zo belangrijk als aanvallen. Als een gek terugvuren en overal binnenstormen zal je namelijk niet ver mee komen.

Behendig worden in het bouwen is ook belangrijk om jezelf af te schermen wanneer je een care package pakt of als je een tegenstander hebt vermoord die veel loot heeft laten vallen. Snel een fort bouwen om de items heen en vervolgens snel keuzes maken welke wapens je wel en niet wil verwisselen kan essentieel zijn om als de uiteindelijke winnaar uit de bus te komen.


Ren niet gelijk als een gek de cirkel in

Meestal ben je jezelf dood aan het stressen om niet in de storm te komen, maar vaak wanneer je naar de cirkel toe rent kom je erachter dat je eigenlijk nog wel wat tijd over had. Deze tijd had je net zo goed kunnen besteden aan het looten van overige gebouwen en dorpjes. Daarnaast begeef je onnodig in een gevaarlijk gebied waar de meeste mensen van de map zich momenteel bevinden. Stress niet te hard, je hebt vaak genoeg nog wel even de tijd om meer zeldzame items te vinden.


Ga de confrontatie niet altijd aan

Blijkbaar hoef je niet altijd te schieten wanneer je iemand ziet lopen. Het is bijvoorbeeld niet heel slim iemand van een grote afstand te beschieten met alleen een handgeweer wanneer de mogelijkheid bestaat dat de tegenstander een sniper heeft. Deze tip is natuurlijk voor de hand liggend, maar we merken dat het soms moeilijk te weerstaan is om te beginnen met knallen ook al ligt de situatie niet naar jouw hand. Iemand laten lopen om hem op een later tijdstip te kunnen flanken, een andere speler hem of haar te laten afmaken of op een andere manier aanvallen kan soms beter uitpakken.

Geschreven door: Bob van der Laan en Pablo Bool.

Lees Meer


Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.

Gerelateerde artikelen

Meer artikelen tonen
Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..