controller
headset
camera
dualshock
gadgets
ps5
playstation5

Deze accessoires zijn een week voor de PS5-release te koop

Geplaatst: 24 oktober 2020 om 12:00Aangepast: 23 oktober 2020 om 14:00
Over iets minder dan een maand kunnen mensen met een pre-order eindelijk helemaal losgaan met de PlayStation 5. Een nieuwe console is echter niet compleet zonder bijbehorende accessoires en gelukkig kun je de volgende accessoires al een week voor lancering kopen!

Natuurlijk is een nieuwe console al reden genoeg om je spaarcenten over de balk te smijten, maar met zo’n nieuw bakbeest wil je ook optimaal kunnen genieten van je game-ervaring. De hoge piefen binnen Sony hebben ons niet voor niks lekker gemaakt met afbeeldingen van al die nieuwe accessoires, dus hoog tijd om een kijkje te nemen wat deze randartikelen allemaal te bieden hebben, beginnend bij misschien wel het allerbelangrijkste…

PlayStation 5 DualSense-controller

Uiteraard krijgt iedereen een DualSense-controller bij aanschaf van een PlayStation 5, anders kun je immers niet eens een game spelen. Toch zal de meerderheid onder ons meer dan één van deze controllertjes willen hebben. Eindeloos potjes co-op spelen met vrienden of familie is immers een van de leukste dingen aan gamen op een console. Maar wat haal je met deze nieuwe controller precies in huis?

Met de DualSense-controller belooft Sony dat games op de PS5 een stuk meeslepender worden dan ooit tevoren. Met zogenaamde ‘haptic feedback’ en ‘adaptive triggers’ moet je als speler een wereld van verschil voelen tussen verschillende virtuele ondergronden, zoals gras en kiezels. Ook voel je bij het aanspannen van een boog of schieten van verschillende wapens een duidelijk onderscheid. Dat moet, mits goed uitgewerkt, een hoop toevoegen aan de game-ervaring op de PlayStation 5.

Vanaf 12 november is de Dualsense-controller overal te koop voor €69,99. Get it while it’s hot!

DualSense-controller

DualSense-oplaadstation

Hartstikke fijn die draadloze controllers, maar het blijft een gekloot met draden wanneer de accu van dat ding leeg is. Sony heeft dan ook een oplaadstation voor controllers geproduceerd. Er is plek voor twee DualSense-controllers en je hoeft deze dock niet aan je PlayStation te koppelen. Zet ‘m dus gerust op een plek neer waar je er niet twaalf keer per dag overheen struikelt!

Voor €36,95 schaf je het oplaadstation aan, scheelt je weer een hoop kopzorgen!

DualSense-oplaadstation

Pulse 3D draadloze headset

In maart van dit jaar liet Mark Cerny in zijn Road To PS5-praatje weten dat 3D-audio een van de speerpunten op de nieuwe console wordt. Niet zo gek dus dat Sony speciaal hiervoor ook een aparte headset op de markt brengt. Deze headset zorgt er voor dat je het geluid van games overal om je heen hoort, wat volgens Sony weer bijdraagt aan een extra prettige game-ervaring. Ook ben je verzekerd van dual noise-cancelling, waardoor geluiden van buitenaf je gamesessie niet verstoren.

Voor de PlayStation 4 heeft Sony aardig wat headsets uitgebracht, dus met een beetje geluk wordt deze headset een schot in de roos. Je kan ‘m nu alvast bestellen voor €99,99 zodat ‘ie op 12 november op de deurmat ploft.

PlayStation 5 headset

PlayStation 5 media-afstandsbediening

Consoles anno 2020 zijn natuurlijk veel meer dan apparaten om je (digitale) games op te draaien. Netflix, YouTube en Spotify hebben allemaal handige apps zodat je van je nieuwe console een echt multimediastation maakt.

Sony wil hierop inspelen door deze media afstandsbediening op de markt te brengen. De lay-out ziet er strak uit en het lijkt een goede oplossing voor het besparen van de batterij van je controller. Kan jij lekker ongestoord Netflixen (terwijl je meer aandacht hebt voor je telefoon dan voor je serie) zonder je zorgen te maken dat de DualSense-controller leeg is voorafgaand aan je volgende gamesessie!

Voor €39,99 tik je er een op de kop. Het is het overwegen waard als jij je gloednieuwe PlayStation 5 voor meer dan alleen gamen gaat gebruiken.

PlayStation 5 media remote

PlayStation 5 HD-camera

Voor de streamers onder ons is dit ook wel een lekkere: de officiële PS5 HD-camera. Deze sluit je aan op je PlayStation 5, waarna je binnen enkele stappen je kop aan je (live) gameplay kunt toevoegen. Natuurlijk zijn er betere opties op de markt, maar die zijn ook een stukkie duurder. Daarnaast moet je wat meer technische vaardigheden toepassen als je wil klungelen met verschillende streamingprogramma’s op je PC. Deze optie van Sony biedt dus wat meer gemak voor een zacht prijsje als je wil (beginnen met) streamen via je PS5!

Voor €59,99 kun je deze camera aanschaffen, dus mocht je nog wat centen overhebben na de aanslag op je portemonnee die de PlayStation 5 heet, is deze het overwegen waard als je graag streamt.

PlayStation 5 camera

Rodney FeterisAl een PlayStation in huis sinds de dagen dat ik nog in luiers liep. Altijd te porren voor een prachtige singleplayer-game, maar er gaat bijna niets boven een potje League of Legends op z'n tijd.

Lees Meer


Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.

Gerelateerde artikelen

Meer artikelen tonen
Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..