disney
disneyplus

Disney Plus-tips: Togo, Een dag bij Disney, Home Alone en meer

Geplaatst: 10 december 2019 om 12:00Aangepast: 9 december 2019 om 14:36
Het is inmiddels al ruim een maand geleden dat Disney Plus werd gelanceerd. Hoogste tijd om eens te kijken wat er sinds die 12 november allemaal uitgekomen is! Alie zet negen films en series op Disney+ op een rijtje. Daar kom jij deze december en januari (hopelijk!) wel mee door!

Nederland mocht natuurlijk al eerder testen, maar eigenlijk is Disney+ natuurlijk pas op 12 november officieel gelanceerd. Sinds die datum wordt er gelukkig af en toe wat versche content op de streamingdienst gezet. Ik kijk daarom graag samen met jullie naar wat er nieuw is op Disney Plus en wat er nog aan zit te komen!

1. Avengers: Endgame

Mocht je op wonderbaarlijke wijze de meest succesvolle film ooit niet in de bioscoop gezien hebben, dan kun je inmiddels gelukkig terecht op Disney Plus. Ik heb het natuurlijk over Avengers: Endgame, de 22ste film in het Marvel Cinematic Universe, waarmee de verhaallijn van Phase 3 grotendeels werd afgerond. Door de complete destructie die Thanos aanrichtte in Avengers: Infinity War ligt het universum in puin. Met de hulp van een aantal overgebleven bondgenoten moeten de Avengers zich opnieuw assemblen om de acties van Thanos ongedaan te maken en de orde in het universum voor eens en voor altijd te herstellen... Ongeacht de gevolgen.

2. Avatar

Aangezien we pas vanaf 17 december 2021 kunnen genieten van een nieuwe Avatar-film wijs ik jullie eerst nog even op de eerste film. Ik heb 'm namelijk vorige week weer eens gekeken en was oprecht verbaasd over de manier waarop die film amper verouderd is! Hebben ze 'm opgepoetst? Of was Avatar altijd al zo mooi? Ik weet het oprecht niet meer... Maar goed, wat ik dus eigenlijk wil zeggen, is dat deze film van James Cameron inmiddels op Disney+ staat. Doe er je voordeel mee!

Avatar

3. The Simpsons

Ondanks dat er wat gedoe was over de beeldverhouding, zijn The Simpsons natuurlijk altijd een tip waard! Je kunt op Disney+ terecht voor 30(!) seizoenen van de cartoon. Op dit moment wordt het 31ste seizoen van The Simpsons uitgezonden op tv. Dat betekent dat je dankzij Disney Plus dus eindelijk eens bij zou kunnen komen! PS Je hebt het niet van mij, maar het schijnt dat Disney plannen heeft voor een spin-off en een film. Die geruchten gaan al járen, maar nu Disney eigenaar is van Fox zou het plan zomaar eens van de grond kunnen komen!

4. Home Alone 1 en 2

Het is december en dat kan op filmgebied natuurlijk maar één ding betekenen: we worden doodgegooid met een aantal kerstfilms! Ook Disney+ deelt graag mee in de feestvreugde. Zodoende vind je sinds het begin van december alle drie de Home Alone-films op de streamingdienst. Home Alone en Home Alone 2: Lost in New York zijn natuurlijk regelrechte klassiekers. Sterker nog: het eerste deel vind ik zelfs één van de beste kerstfilms ooit gemaakt. Home Alone 3 had echter nooit gemaakt mogen worden...

Home Alone

5. Thor: Ragnarok

Het is toch wel fijn dat je al die Marvel-films ook gewoon terugvindt op Disney Plus! Inmiddels is ook Thor: Ragnarok toegevoegd aan het aanbod superheldenfilms op de streamingdienst. En dat is fijn, aangezien Ragnarok natuurlijk gewoon de leukste van de drie Thor-delen is! Thor (Chris Hemsworth) zit aan de andere kant van het universum gevangen. Niet handig, aangezien hij als de wiedeweerga terug naar Asgard moet om de meedogenloze Hela (Cate Blanchett) te stoppen en daarmee de vernietiging van zijn thuiswereld een halt toe te roepen.

6. Een dag bij Disney

Leuk al die toffe films, maar waar is de nieuwe content? Ik hoorde het je denken! Zodoende bespreek ik nu Een dag bij Disney. Deze documentaireserie werd vorige week toegevoegd aan het aanbod van Disney Plus. In Een dag bij Disney doen de mensen die bij Disney achter de schermen werkzaam zijn hun verhaal. De serie bestaat uit 10 afleveringen, waarin steeds één persoonlijk verhaal centraal staat. Het gaat dan bijvoorbeeld om een animator, een muzikant en een medewerker uit het attractiepark. De camera's volgen hen ook naar plekken waar deze normaal gesproken niet toegelaten worden.


7. Togo

Met mijn nummer 7 in dit lijstje met Disney Plus-tips schakelen we over naar toekomstige content. De film Togo is namelijk vanaf 13 december te zien op Disney Plus. De hoofdrollen in deze avonturenfilm zijn weggelegd voor sledehond Togo en zijn trainer Leonhard Seppala (gespeeld door Willem Dafoe). Togo is een ongekend, maar toch echt waargebeurd verhaal dat zich afspeelt in de winter van 1925. De film voert ons over het verraderlijke terrein van de toendra van Alaska, waar de kracht, moed en vastberadenheid van een man en zijn sledehonden getest wordt. In het stadje Nome breekt namelijk een dodelijke epidemie uit. En dat is behoorlijk problematisch, aangezien de enige remedie zich meer dan 600 mijl verderop bevindt! De stad doet daarom een beroep op Seppala en zijn sledehonden.

8. Pick Of The Litter

Na Lady and the Tramp en het hierboven beschreven Togo verschijnt er binnenkort nog een derde productie over honden op Disney Plus. Pick Of The Litter is gebaseerd van de gelijknamige film die in 2018 tal van prijzen won op verschillende festivals. Disney+ heeft echter voor een zes afleveringen tellende serie gekozen, waarbij vijf nieuwe puppies gevolgd worden. We zien hoe zij getraind worden om blindengeleidehond te worden. In de serie gaan we dieper in op de verhalen achter deze honden, hun trainers en hun toekomstige baasjes. Pick Of The Litter is vanaf 13 december te zien op Disney Plus.


9. PixarShorts: Wind

Ook mijn laatste tip is vanaf 13 december te checken op Disney Plus. Het gaat om een nieuwe korte film van Pixar, een zogenoemde PixarShort, die gemaakt worden met een beperkt budget. Desalniettemin zijn deze PixarShorts zooooo de moeite waard! Toen Disney+ lanceerde, kon je al genieten van Float, Kitbull, Smash and Grab en Purl. En later deze maand wordt daar dus nog een film aan toegevoegd: Wind. We zien in Wind hoe een grootmoeder en haar kleinzoon gevangen zitten in een eindeloze kloof. Ze ruimen het puin op dat hen omringt in de hoop hun droom te realiseren: ontsnappen naar een beter leven.

Wil je Disney+ proberen? Doe dat dan via deze link!

Alie SierkstraTwitter @aaltsje_s

Lees Meer


Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.

Gerelateerde artikelen

Meer artikelen tonen
Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..