Alles over FC 25 - Releasedatum, prijs, Ultimate Team en meer

Geplaatst: 9 juli om 09:26Aangepast: 9 juli om 09:38
Elk jaar komt EA met een nieuwe voetbalgame en dit jaar is dat niet anders. Vroeger stond de reeks nog bekend als Fifa, maar inmiddels zijn we bij het tweede spel dat onder de nieuwe EA FC-naam wordt uitgebracht. In dit artikel vind je alles wat je moet weten over EA FC25.

Dit artikel is voor het laatst bijgewerkt op 8 juli 2024

Snelle informatie

  • Volgens de geruchten komt de Standard Edition uit op 27 september

  • De Standard Edition kost vermoedelijk 69,99 euro

  • We kunnen de eerste trailer volgens een leaker deze maand verwachten

  • Waarschijnlijk komt de game uit op de PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S, Nintendo Switch en pc

  • Er komt een nieuwe vijf-tegen-vijf spelmodus naar Ultimate Team met de naam Penta

Releasedatum en prijs

De releasedatum van FC25 is nog niet bekend. In het verleden kwam de game vaak uit op de laatste vrijdag van september, maar dit is nog niet bevestigd door EA. Wel zijn er geruchten over de releasedatum van de game. Volgens de betrouwbare leaker billbil-kun van de website Dealabs staat EA FC25 gepland voor een release op 27 september 2024. Hij verwacht nog voor 15 juli een officiële aankondiging van de game.

Volgens dezelfde bronnen zal de game beschikbaar zijn in twee edities, de Standard Edition en de Ultimate Edition. Degene die de Ultimate Edition kopen zouden ze game al zeven dagen eerder kunnen spelen, vanaf 20 september 2024. EA Play-leden kunnen met een proefperiode van tien uur waarschijnlijk ook profiteren van deze vroege toegang.

Er wordt niet verwacht dat er iets gaat veranderen aan de prijs ten opzichte van vorig jaar. Toen waren de Standard- en Ultimate-edities van EA Sports FC respectievelijk 69,99 euro en 99,99 euro.

  • Standard Edition – 69,99 euro (27 september)

  • Ultimate Edition – 99,99 euro (20 september)

-K8J4uHkOTh-390LXJ_oNIQ

Beschikbare platformen

Officieel zijn er nog geen platformen bekend waarop EA FC25 uitkomt, maar het Twitter-account PlayStation Game Size beweert dat het spel in ieder geval naar PlayStation 4 zal komen. Dat zou betekenen dat er waarschijnlijk ook een Xbox One-versie komt.

De digitale grasmat van vorig jaar was beschikbaar op de PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S, Nintendo Switch en pc.

Trailer

Er is nog geen officiële trailer uitgebracht. EA kondigt zijn nieuwe voetbalgames doorgaans in juni of juli aan met een teasertrailer.

Fifa 20 en Fifa 21 werden beide in juni aangekondigd, terwijl Fifa 22 en Fifa 23 in juli werden aangekondigd. EA Sports FC 24 werd aangekondigd op 13 juli 2023. Alle game-aankondigingen werden samen met een teaser gepresenteerd. Als Electronics Arts wederom de maand juli aanhoudt, kunnen we begin deze maand een onthulling verwachten. Het is echter mogelijk dat het EK van dit jaar de plannen wat doen veranderen.

ea fc 24

Gameplay

Naar verwachting blijft EA Sports FC 25 draaien op de Frostbite Engine, die voor het eerst werd gebruikt in Fifa 17. Vorig jaar werd deze engine ook voor het eerst voor de Nintendo Switch-versie gebruikt. Ondanks dat de engine hetzelfde blijft is het goed mogelijk dat EA veranderingen doorvoert in de gameplay en er eventueel nieuwe Hypermotion-scans aan de game worden toegevoegd.

Volgens leaker FutPoliceLeaks krijgen hoekschoppen nieuwe features en animaties. Je krijgt straks meer invloed op de positie van spelers en de tactische planning. Zo kies je volgens hem straks zelf welke speler je bij de eerste of tweede paal zet of op de rand van het zestienmetergebied.

Volgens geruchten krijgt de AI in FC25 een flinke upgrade. Dit betekent dat spelers straks slimmere keuzes zullen maken, betere loopacties maken, zich sneller aanpassen aan een strategie en zouden ze hun gedrag tijdens de wedstrijd veranderen. Zo zouden spelers verschillend reageren op situaties en hun speelstijl hierop aanpassen. Dit zou gelden voor zowel de carrière modus, als de Pro Clubs- en Voltamodi.

View post on X

Nieuwe spelmodus: Penta

Er zou een nieuwe spelmodus - Penta - naar Ultimate Team komen. Volgens FutPoliceLeaks is Penta een spelmodus die een vijf-tegen-vijfformaat gebruikt, waarbij je vier door mensen bestuurde voetballers en één AI-gestuurde voetballer in elk team hebt. Online bestuurt iedereen één voetballer uit hun Ultimate Team. Je kunt samen met drie vrienden of met drie vreemden spelen.

Nieuw managementsysteem

Ultimate Team zou ook een nieuw managersysteem krijgen, beweert leaker DetectiveFUT. De insider zegt dat je kunt spelen als je favoriete managers, waarbij elke manager zijn eigen vooraf ingestelde aangepaste tactieken heeft. Bijvoorbeeld de tiki-taka-tactiek van Guardiola, de parkeer-de-bus-tactiek van Mourinho en de pressie-tactiek van Klopp.

Animaties Ultimate Team en Season Pass

Het FutPoliceLeaks-account beweert ook dat Ultimate Team Pack-animaties een comeback zullen maken. Net als in Fifa 21 gaan de deuren in de tunnel open, waarna de voetballer wordt onthuld.

Ten slotte zegt de leaker dat FC25 een catalogusachtig systeem zal terugbrengen. Met de ‘Season Pass’ kunnen spelers in elke spelmodus coins verdienen, die gebruikt kunnen worden voor verschillende in-game beloningen.

Logo FC25

Het logo en de game-icon van FC25 zijn gelekt op Twitter. Dit is een felgroene tekst op een donkere achtergrond. In de achtergrond is een driekhoekig patroon verwerkt.

View post on X

De VAR

Het lijkt wellicht wat vreemd in een game, maar vorig jaar werd er al gesproken over een VAR in EA Sports FC. In een gesprek met 3DJuegos LATAM bevestigt Samuel Rivera, creative director van de franchise, dat EA graag een in-game VAR zou willen hebben en legt uit hoe ze dit mogelijk zouden implementeren.

“Uiteraard willen wij graag een VAR implementeren. Dit is simpelweg wat ik zeg en het is een heel direct antwoord: als videogame weten we vanaf het begin of iets een overtreding is of geen overtreding is. Tot nu toe hadden we dus andere functies waarin we liever investeerden dan VAR.” Toch slaat hij de deur naar de videoscheidsrechter niet helemaal dicht. “Het is ondanks dat nog steeds iets wat speelt en het is iets dat je ooit zeker zult zien.”

Daarbij geeft hij ook wat meer toelichting hoe dit mogelijk in de game geïmplementeerd zou worden: “Ik denk dat het ook afhangt van de spelmodus die je speelt. Als je in iets realistischer zit, in de carrièremodus, is het logisch om daar wat mechanismen rond de VAR te hebben,” zo legt hij uit. “Als je online iets competitiefs speelt, wil je gewoon spelen, wil je doorgaan, dus je hebt niet per se een VAR nodig. Maar er zijn uiteraard mogelijkheden.”

EA FC 24

2K en de nieuwe Fifa

Als we de geruchten moeten geloven is 2K bezig met een nieuwe game onder de naam Fifa. Dat lijkt insider Kurakasis te suggereren met een ietwat cryptische tweet. Ook retailer MohPlay Inc meldt dat de deal tussen 2K en de Fifa over een nieuwe voetbalgame in kannen en kruiken is. Daarbij wordt geclaimd dat de eerste game in de nieuwe Fifa-reeks, Fifa 2K25 dit jaar nog uitkomt. Hoe deze retailer aan deze informatie komt, is niet duidelijk.

View post on X

 

 

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.