microsoft
squareenix
ea
pcgaming
e32019
persconferentie
nintendo
bethesda

Dit vonden jullie van E3 2019 - De grote winnaar van dit jaar

Geplaatst: 18 juni 2019 om 16:50Aangepast: 19 juni 2019 om 07:48
Nu E3 2019 weer achter ons ligt is het tijd om in kaar te brengen wat jullie, de PUmunnity, nou eigenlijk vonden van deze editie. De afgelopen dagen zagen jullie verschillende polls voorbij komen waar uiteraard ook lekker op werd gereageerd. Wimpie zet in deze feature alle resultaten op een rijtje om antwoord te krijgen op de volgende vraag: wie wint E3 2019?

E3 2019 zit er ondertussen alweer op en het was me een weekje wel. De grote afwezige was dit jaar uiteraard Sony, maar desondanks werd er genoeg geshowd en we hebben nu antwoorden op enkele brandende vragen als 'wanneer komt Cyberpunk 2077 in godsnaam uit?'. Jullie hebben de gehele E3-week het nieuws nauwlettend gevolgd, het E3-Journaal gekeken en uiteraard ook de verschillende polls ingevuld en vandaag kijken we naar wat daar uitgekomen is. 

Wat waren de beste momenten van iedere persconferentie? Welke onthullingen waren het meest interessant? Zat er nog een persconferentie tussen die vet kut was? En natuurlijk, wie is de grote winnaar van E3 2019? Maar we beginnen uiteraard helemaal aan het begin van E3 2019; naar welke personferentie keken jullie het meeste uit?

Naar welke persconferentie keken jullie het meeste uit?

De resultaten hierboven lijken weinig verrassend: met de afwezigheid van Sony waren alle ogen gericht op Microsoft, dat zeer waarschijnlijk een nieuwe console zou onthullen tijden zijn persconferentie. Enigszins opvallend is het laag aantal mensen (3%) die uitkeken naar Nintendo's E3 Direct. Helemaal als je ziet welke conclusie ná de persconferenties werd getrokken.

De persconferenties

Op zaterdagavond 8 juni beet EA het spits af met een EA Play-presentatie en Nintendo was net als vorig jaar de afsluiter met een E3 Direct. NA elke persconferentie vroegen we jullie naar de meest interessante onthullingen die jullie gezien hebben.

Welke onthulling tijdens EA Play vind jij het meest interessant?

Met 54 stemmen in totaal was het kiezersaantal voor de EA-presentatie wat magertjes, maar zij die stemden waren duidelijk: naast het kwartiertje aan gameplay van Star Wars Jedi: Fallen Order werd er weinig interessants getoond. Ruim 57% van de stemmers vonden er simpelweg geen reet aan.

Welke onthulling tijdens de Microsoft Xbox E3 Briefing vind jij het meest interessant?

Microsoft probeerde ons te verblinden met een werkelijke spervuur aan titels, maar veel van die games kregen niet eens een stem van jullie. Hierboven zien jullie waar wel op gestemd werd en net als bij de EA Play werd een meerderheid niet blij van Microsofts E3 persconferentie. Een mooie plek twee is voor de onthulling van Cyberpunk 2077's releasedatum die door niemand minder dan Keanu 'Beathtaking' Reeves werd onthuld.

Welke onthulling tijdens de Bethesda E3 Showcase vind jij het meest interessant?

Bethesda had genoeg in huis tijdens zijn E3 Showcase en uit een totaal van 28 stemmen bleek een meerderheid voor de onthullingen van Ghostwire Tokyo en Doom Eternal te gaan. Het showen en onthullen van de twee games zijn niet de enige gebeurtenissen die jullie stemmen wisten te winnen; ook de moeilijk verdraagbare communityfilmpjes die Bethesda showde tussen onthullingen door konden op stemmen rekenen.

Welke onthulling tijdens Ubisofts E3 persconferentie vind jij het meest interessant?

Teleurstelling alom voor Ubisoft. Naast de uitgebreide gameplay en een releasedatum voor Watch Dogs Legion vond een dikke vette meerderheid dat Ubisofts persconferentie maar tegenviel. In totaal stemden twintig PUmmunity-leden mee in deze poll.

Welke onthulling tijdens Square Enix' E3 persconferentie vind jij het meest interessant?

We kunnen dertig stemmen in totaal noteren voor de poll over Square Enix' persconferentie en een meerderheid (36%) koos voor de onthulling van Marvel's Avengers. Niet ver daarachter kwam de gameplay die je zag van Final Fantasy VII Remake en de remaster van Final Fantasy VIII sluit de top drie van de Square Enix-show af.

Welke onthulling tijdens de Nintendo E3 Direct vind jij het meest interessant?

Met het ontbreken van Sony was het alweer snel dinsdag, de laatste dag van grote persconferenties. Nintendo mocht afsluiten en deed dat met veel aankondigingen en trailers. Met 56 mensen die een keuze maakten heeft Nintendo het hoogst aantal stemmers van alle persconferenties en een overgrote meerderheid (55%) koos voor de onthulling van The Legend of Zelda: Breath of the Wild 2.

Na de persconferenties...

Na afloop van alle persconferenties was het tijd om de balans op te maken: welke ontwikkelaar bracht het grootste nieuws tijdens E3 2019? Welke persconferenties waren vet slecht en welke was het beste? En wat vonden jullie de beste game van E3 2019?

Wat vind jij het grootste nieuws van E3 2019?

Uit een totaal van 59 stemmers koos een nipte meerderheid van 27% voor Keanu Reeves' onthulling van Cyberpunk 2077's releasedatum. Logischerwijs volgt Nintendo met zijn grootste aankondiging van E3, namelijk die van The Legend of Zelda: Breath of the Wild 2.

De beste game van E3 2019

Een ruime meerderheid van 35% stemde op Cyberpunk 2077 voor beste game van E3 2019. Op nummer twee staat wederom The Legend of Zelda: Breath of the Wild 2 met 36% en een andere Zelda-titel, Link's Awakening, sleept plekje drie binnen met 7% van de stemmen. In totaal brachten 89 PUmmunity-leden een stem uit in deze poll.

Welke E3 persconferentie vind jij het allerslechtst?

Waar een beste gekozen wordt, moet er ook een slechtste zijn en dit jaar is de EA Play de slechtst gewaardeerde presentatie van E3 2019. Een overtuigende meerderheid van 40% stemde op EA en Bethesda volgt met 17% van de stemmen op plek twee. De derde positie wordt gedeeld door Microsoft en Ubisoft. In totaal brachten 111 leden van de PUmmunity hun stem uit.

Welke E3 persconferentie vind jij het beste?

Waar twee titels uit de presentaties van Microsoft en Nintendo streden om de titel van beste game, streden de ontwikkelaars ook voor de titel van beste persconferentie. Met 39% van de stemmen pakt Nintendo die felbegeerde titel, maar zullen deze stemmen ook genoeg zijn om E3 2019 daadwerkelijk te winnen?

En de winnaar van E3 2019 is...


Nintendo!

Als we kijken naar de resultaten van de polls voor beste game, het grootste nieuws, beste persconferentie en slechtste persconferentie komt Nintendo toch net naar boven als Winnaar van E3 2019. Een logische keuze als je kijkt naar de grootste game die Nintendo toonde: een nieuwe grote Zelda-titel! Ook jullie, de PUmmunity verdienen een dikke vette pluim, want ondanks een trage opstart stemden jullie massaal op de polls tijdens E3 2019.

Dan kunnen we E3 op PU.nl nu echt definitief afsluiten, al weet je uiteraard nooit wat de PU-redactie nog allemaal voor post-E3 content voor je in petto heeft... Uiteraard bedankt Power Unlimited je wederom voor een super leuke E3 op PU.nl en volgend jaar staan we wederom voor je klaar om al het nieuws uit Los Angeles voor je te coveren!

Lees Meer


Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.

Gerelateerde artikelen

Meer artikelen tonen
Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..