superpu
marvel
dc
superpowerunlimited
mcu
theamazingspider-man
spider-man

Jamie Foxx’ Electro Returns en grote onthullingen voor het MCU – Super Power Unlimited

Geplaatst: 5 oktober 2020 om 16:00Aangepast: 5 oktober 2020 om 17:03
Deze week in de Super Power Unlimited ga je bedolven worden onder een waar stortbad van superheldennieuws, want de afgelopen weken waren ke-reeeeezzzziiieeee! Wouter heeft niet alleen castingnieuws over twee Marvel-series, maar ook van Black Adam en schokkende onthullingen over Spider-Man, Jamie Foxx en Kang The Conqueror voor je!

2020 is een MCU-loos jaar

Blockbuster-films rennen 2020 uit alsof het een instortend flatgebouw is! De opbrengsten van Tenet, de mindfuck-film van Christopher Nolan, heeft aan filmstudio’s duidelijk gemaakt dat het misschien niet geheel verstandig is om dit jaar hun grote headliners nog uit te brengen. En dus zijn James Bond: Time to Die, A Quiet Place: Part II en Candyman allemaal naar volgend jaar verhuisd. Maar wat mij nog het meeste pijn doet is dat de release van Black Widow, onze eerstvolgende MCU-shot, van 6 november 2020 naar 7 mei 2021 verschoven is! 6 fucking maanden! Er komen dus helemaal geen MCU-films uit in 2020 en dat maakt dit heljaar nog kutter dan het al was, wat mij betreft.

Fucked up, en het zal me niet verbazen als ook Wonder Woman 1984 en Dune dit jaar uitgeknikkerd worden. Onderschat de impact die COVID heeft op de filmindustrie niet, want games ontspringen de dans flink vergeleken met de gevolgen die het virus zal hebben op bioscopen. Dus waag eens een bezoekje aan je lokale Pathé, Kinepolis, Vue of filmhuis, want het is daar meestal goed geventileerd en er zijn strakke COVID-regels, dus de kans dat je corona krijgt is miniem. Ze kunnen je bezoek goed gebruiken!

Ms. Marvel gecast!

Het is misschien een MCU-loos jaar, maar er wordt bij Marvel en Disney hard gewerkt aan een shitload aan content voor 2021. Zo is de hoofdrolspeelster van de Miss Marvel Disney+-serie gecast en het is iemand waar je hoogstwaarschijnlijk nog nooit van gehoord hebt! Iman Vellani is een 18-jarige Canadese en heeft behalve Ms. Marvel nog helemaal NIETS op haar IMDB staan, dus we mogen haar gerust een nieuwkomer noemen.

Vellani speelt de titulaire, Pakistaanse moslima die een superfan is van de Avengers (zoals je dat ook hebt kunnen zien in Marvel’s Avengers) en uiteindelijk de moniker Ms. Marvel van Carol Danvers overneemt. Ze zal daarom vermoedelijk ook een rol hebben in Captain Marvel 2, want de MCU-series en -films zullen flink met elkaar gaan overlappen. Dat is wat het potentieel zo awesome maakt!

Jamie Foxx in volgende MCU Spider-Man-film!?

Veruit het meest weirde nieuws van de afgelopen maanden, misschien wel het hele jaar, is dat Jamie Foxx een rol heeft in de volgende Spider-Man-film als Electro!!!! Jawel, die blauwe superschurk uit The Amazing Spider-Man 2 die niet alleen qua casting, eh… opvallend te noemen is, maar ook niet bepaald de beste rol van Foxx ooit genoemd kan worden, komt gewoon terug in het MCU. Hoewel hij gelukkig niet blauw zal zijn... Wat is de deal!?

Het feit dat deze iteratie van een van Spidey’s grootste vijanden terugkeert bewijst dat Phase 4 van het MCU zich focust op het bestaan van meerdere dimensies, iets waar al naar geteased is in Spider-Man: Far From Home. Interessante theorieën zijn dat Electro het eerste lid is van een multidimensionale Sinister Six, want er hebben al een shitload aan potentiële leden de verschillende filmuniversa aangedaan. Denk aan Michael Keaton als de Vulture, Jake Gyllenhaal als Mysterio, Michael Mando als Scorpion, Paul Giamatti als Rhino, Thomas Haden Church als Sandman, Jared Leto als Morbius, Topher Grace als Venom, Vincent D’Onofrio als de Kingpin, Dylan Baker als The Lizard, Willem Dafoe/James Franco als Green Goblin en Alfred Molina als Doctor Octopus. Je zou er zelfs een Sinister Twelve van kunnen maken!

Een iets waarschijnlijkere theorie is dat Spider-Man 3 opbouwt naar een Spider-Verse, het idee van ongelimiteerde Spider-Men die vanuit allerlei dimensies samenkomen. Je kent het misschien van de comics of natuurlijk van de zeer briljante Into the Spider-Verse animatiefilm.

Hoe dan ook, de terugkeer van Jamie Foxx’ Electro het is even fascinerend als apart nieuws en maakt de derde MCU Spider-Man-film meteen duizendmaal boeiender. Ik heb het al vaker gezegd: Phase 4 barst van de potentie dankzij het multiverse, want ook de Fantastic Four en X-Men kunnen op deze manier moeiteloos geherintroduceerd worden. Want als het grote publiek Spider-Verse aan kan, dan hun breinen misschien ook wel het clashen van verschillende filmuniversa aan…

Electro

She-Hulk wordt gespeeld door…

Nog meer MCU-serie castingnieuws, maar dan van een tijdje geleden: She-Hulk is gecast voor de gelijknamige Disney+-serie. Niemand minder dan Tatiana Maslany gaat Jennifer Walters spelen, het nichtje van Bruce Banner dat door een bloedtransfusie ook Hulk-achtige krachten krijgt. Dat is goed nieuws, als ik fans van Orphan Black mag geloven. Daarin schijnt Maslany namelijk niet minder dan geniaal te zijn en ik geloof dat graag zonder de serie te hebben gezien. Je kan Disney/Marvel namelijk van veel beschuldigen, maar niet van slechte casting.

De castingnieuws Super PU continues…

Oh man, wat ga ik hard op Lovecraft Country! En de hoofdrol van deze fantastische, altijd verrassende mix tussen een rassendrama en een horrorserie is weggelegd voor Jonathan Majors, de man wiens lichaam eruit ziet als vleesgeworden perfectie. Buiten dat is hij ook een zeer goede acteur, dus het feit dat hij zich bij het Marvel Cinematic Universe gaat voegen, om precies te zijn als een van de hoofdrolspelers in Ant-Man 3, is goed nieuws op alle fronten.

Interessanter wordt het als we kijken naar wie Majors lijkt te gaan spelen, want volgens de geruchten zal hij de eerste filmincarnatie van Kang the Conqueror zijn. Dit is een schurk die zomaar eens de opvolger zou kunnen zijn van Thanos als de Big Bad Evil Guy van Phase 4, want Kang is een tijdreiziger die voor flink wat opschudding in de Marvel Comics heeft gezorgd. Het is namelijk zijn ding om de geschiedenis te manipuleren door zijn tijdreizen als een wapen te gebruiken en het zou zo maar eens kunnen dat Avengers: Endgame de weg vrij heeft gemaakt voor Kang zijn debuut in Ant-Man 3. Daarin werd namelijk nogal wat heen en weer gesprongen in de tijd, iets wat de schurk opgemerkt kan hebben of wat hem geïnspireerd kan hebben om hetzelfde te doen.

Mooie is dat Kevin Feige de twee MCU-filmseries die vooralsnog het minst invloed hebben gehad op de grand scheme van de fases, nu juist integraal laat worden voor het grote verhaal. Zowel Spider-Man als Ant-Man lijken met de introductie van Jamie Foxx en Jonathan Majors een grote rol te spelen in het overkoepelende idee achter Phase 4 en ik vind dat zo opwindend dat ik er een beetje duizelig van word!

Hawkman gecast

Okay, nog een laatste stukje ‘hey deze acteur gaat een geliefd comic-personage vertolken’, en dit keer in de context van de Black Adam-film, waarin Dwayne Johnson het opneemt tegen de Justice Society of America. Een van de leden van deze laatstgenoemde groep superhelden is Hawkman, de gevleugelde incarnatie van prins Khufu van het Oude Egypte, wiens ziel is getransformeerd door het Nth Metal van de planeet Thanagar. Yup, dat is de beste samenvatting die ik je kan geven!

Hawkman wordt gespeeld door Aldis Hodge, die je recent nog gezien kan hebben in The Invisible Man, rollen had in films zoals Hidden Figures en Straight Outta Compton en aan het begin van z’n carrière stemmen deed voor GTA: San Andreas. Genoeg ervaring om een engelachtige superheld te spelen dus!

Lees Meer


Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.

Gerelateerde artikelen

Meer artikelen tonen
Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..