films
gamefilms
meekijker
wouter
features
wouterbrugge
tv
feature
film
netflix
peterkoelewijn

Netflix Kijktips van maart 2018

Geplaatst: 4 maart 2018 om 10:00Aangepast: 2 maart 2018 om 19:42
Iedereen heeft Netflix tegenwoordig. Ed, Wouter, Alie, Graddus, de hond van je buren. Iedereen! Dus start PeterKoelewijn een nieuwe Serial met de maandelijkse Netflix Kijktips. Wat kan je allemaal in maart kijken op Netflix?

Designated Surivor Seizoen 2 – 1 maart

Sinds 1 maart wordt in ons land het tweede seizoen van Designated Surivor vervolgd op Netflix. De politieke thriller hield in december een midseason break maar vervolgt nu met nog eens 12 afleveringen. Kiefer Sutherland speelt Thomas Kirkman, de laatste overlever nadat een bomaanslag in het Amerikaanse capitool de president en al z’n opvolgers wegvaagt. Zo wordt een onwaarschijnlijke kandidaat de machtigste man van de VS en doorstaat hij een serie beproevingen die voor retespannende televisie zorgt!

Jessica Jones Seizoen 2 – 8 maart

Het eerste seizoen van de Marvel Netflix-serie Jessica Jones was fantastisch! Helaas werd het daarna opgevolgd door het veel mindere The Defenders maar nu is Krysten Ritter terug met haar eigen serie! De has-been superheld gaat wederom de privédetective uithangen en proberen haar leven terug te krijgen op de rails.

Annihilation – 12 maart

In Amerika draait ie nu in de bakstenen bioscopen maar voor Europa heeft Netflix een deal geslagen met de studio dat we hem gewoon op tv kunnen kijken. Zoals de marktkoopmannen van weleer zouden zeggen: “Vraag niet hoe het kan… gewoon streamen die motherfucker!!!”

De nieuwe sciencefiction film van Alex Garland heeft Nathalie Portman in de hoofdrol. Haar man is dodelijk ziek geworden tijdens een ontdekkingstocht in een onbekende nieuwe bizarrorealiteit, waarvan de regenboogkleurige grenzen steeds verder uitdijen. Het is aan Portman en een tweede team om de mysterieuze wereld opnieuw in te duiken en te zoeken naar een geneesmiddel. Alex Garland was ook de schrijver van 28 Days Later en Ex Machina dus sciencefiction fans weten wat ze op 12 maart moeten doen.

The Defiant Ones – 23 maart

Een vierdelige miniserie over hoe Dr. Dre en Jimmy Lovine’s samenwerking begon en ze samen een miljardenimperium in de muziekindustrie opbouwden. Van de jaren ’80 gangsta rap tot aan de Beats by Dr. Dre-verkoop aan Apple. De docu werd oorspronkelijk op HBO uitgezonden maar Netflix heeft vanaf 23 maart de internationale uitzendrechten. Verplichte docu voor muziekfans!

A Series of Unfortunate Events Seizoen 2 – 30 maart

De grimmige kinderboekenserie met duistere Roald Dahl-achtige humor werd ooit verfilmd met Jim Carrey als de kwaadaardige Count Olaf. Dat was niet succesvol genoeg voor een vervolg, maar de Netflix reboot wist vorig jaar alsnog dezelfde akelige maar tegelijkertijd ook charmante toon te zetten. En gelukkig heeft Netflix geld genoeg waardoor seizoen 2 30 maart uitkomt en we er eindelijk achterkomen hoe de Series of Unfortunate Events verdergaat.

Als uitsmijter krijgt iedere Netflix Kijktips Feature een persoonlijke aanbeveling van een PU-redacteur. Dit hoeft niet een nieuwe release te zijn of zelfs een Netflix Original, maar je kan hem wel meteen checken op Netflix. Bovendien hoef ik dan minder zelf te schrijven. Iedereen wint dus! Wouter mag de eerste Netflix Kijktips afsluiten met zijn persoonlijke tip.

 

Redactietip van Wouter: The Push

Ik gebruik Netflix de laatste weken een beetje alsof het televisie is, simpelweg door tv-shows te kijken zoals The Queer Eye en nu ook The Push. Hoewel je die laatste een beetje tekort doet door het af te doen als een tv-programma, want eigenlijk is het een gestoord grootschalig experiment dat toevallig gehost wordt door een gast die je waarschijnlijk kent van de kijkbuis: Derren Brown, een zogenaamde mentalist en illusionist. Deze knakker leek het ‘interessant’ om er achter te komen of je een doodnormaal persoon zo kan manipuleren, dat hij/zij bereid is iemand te vermoorden! Ja, je leest het goed… De gekke mentalist heeft een heel nepgala opgezet voor een verzonnen goed doel, dat als primaire doel heeft een onschuldige dude zo te beïnvloeden dat hij na een uur bereid is iemand van een gebouw af te sodemieteren. Het levert een even ongelooflijk als intens entertainend uur aan ‘televisie’ op, onmisbaar als je ook maar een beetje geïnteresseerd bent in de menselijke natuur.

Wat gaan jullie op Netflix kijken in maart?

Lees Meer


Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.

Gerelateerde artikelen

Meer artikelen tonen
Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..