next-gen
microsoft
geruchten
feature
next-genconsoles
sony
florianhoutkamp
playstationvr
next-genxbox
philspencer

Next-gen console geruchten: Devkits en Japan

Geplaatst: 13 juli 2018 om 17:30Aangepast: 13 juli 2018 om 17:36
Hoppa, we zijn weer een maand verder en dus ook een maand dichterbij de next-gen Xbox en PlayStation! Florian duikt weer de donkere hoekjes van het net in, voor de nieuwste geruchten over de aankomende nieuwe hardware.

Xbox Scarlet = hogere framerates?

Als enige liet Microsoft op de afgelopen E3 weten officieel te werken aan de next-gen Xbox met Scarlet als codenaam. Heel veel info kregen we niet, behalve dat het Microsoft team er hard aan werkt, maar zo langzamerhand komen er steeds meer details boven tafel. Zo heeft Phil Spencer, head executive van Xbox, laten weten wat hij graag ziet in de nieuwe Xbox.

De grootste bottleneck in de hardware van de huidige consoles, inclusief de PS4 Pro en Xbox One X, is de CPU. Met een vette GPU kan je een hoop opvangen, maar een dikke CPU zou bijvoorbeeld voor meer frames per seconde kunnen zorgen, iets waar de consoles duidelijk moeite mee hebben. Phil snapt dit gelukkig ook heel goed. hij zegt:

“I think frame rate is an area where consoles can do more, just in general. When you look at the balance between CPU and GPU in today’s consoles, it’s a little bit out of whack relative to what’s on the PC side.”

Yes please, ik zou zelfs bijna zo ver gaan om developers te gaan verplichten om games in 60 frames per seconde uit te brengen! Vooral op nieuwe TV’s is het verschil tussen 30 en 60 frames per seconde gigantisch en ik zou persoonlijk tekenen voor een nieuwe console die alle games in native 4K en 60 frames per seconde kan draaien! Wishful thinking noemen ze dat.


PlayStation 5 devkits al bij devs?

Rumor alert! Er zijn weer nieuwe geruchten opgedoken omtrent de devkit van de PlayStation 5, die nu al in het wild zou bestaan, bij verschillende developers op kantoor. De PS5 devkit zou uitgerust zijn met een Navi GPU van AMD, met een Zen processor, ook van AMD. Daarnaast zouden er bepaalde ‘VR goodies’ zijn ingebouwd in de devkit, wat duidelijk maakt dat Sony voorlopig doorgaat met PlayStation VR.

Het grappige is dat er volgens de geruchten bepaalde hardware al een beetje verouderd is in de PS5 devkit! Dit zou zelfs al een keer vervangen zijn voor nieuwe hardware, en dat zal nog een keer gebeuren, voordat de definitieve specs van de devkit en dus de retail consoles vast staat. Opmerkelijk, maar zeker niet onmogelijk.

Als we de geruchten mogen geloven is Sony dan ook al heel vroeg begonnen met het verstrekken van PS5 devkits, al ergens eind vorig jaar, en dat is de reden dat bepaalde hardware nog vervangen wordt de afgelopen en komende maanden. Om wat voor hardware het dan gaat is helaas niet bekend.


Xbox One X wordt standaard Xbox?

Rumor alert 2! Een aantal winkeliers hebben volgens de geruchten al de eerste info gehad van Microsoft over de nieuwe Xbox en lullen nu uiteraard hun mond voorbij. Het schijnt namelijk dat Microsoft de nog niet zo lang op de markt gebrachte Xbox One X als standaard Xbox One in de winkels wil leggen, naast de nieuwe next-gen Xbox Scarlet! Hiermee zouden de Xbox One en Xbox One S komen te vervallen en wordt de Xbox One X het standaard model.

Op zich geen gekke gedachte en het zou me niets verbazen als deze info klopt. Nog veel interessanter is het eigenlijk dat dit de bevestiging zou zijn dat de nieuwe Xbox Scarlet volledig compatible is met alle bestaande accessoires, maar ook volledig backwards compatible zal zijn met alle Xbox One games. Microsoft zal geen 2 verschillende consoles in de winkels leggen, die elkaars games niet kunnen draaien.

Hieruit kunnen we dus afleiden dat Xbox Scarlet eigenlijk ook gewoon een soort Xbox One is, met nog vettere hardware dan de Xbox One X. Klinkt logisch, want Microsoft is keihard aan het rocken als het gaat om backwards compatibility.


Microsoft blijft het proberen in Japan

Het zal geen geheim zijn dat Microsoft en het Xbox merk het niet bepaald lekker doen in Japan. Microsoft blijft het wel proberen, maar het is duidelijk dat de Japanners niet gecharmeerd zijn van het Amerikaanse Xbox en houdt het lekker bij hun ‘eigen’ PlayStation en Nintendo. Phil Spencer laat echter weten niet op te geven en heeft Japanse devs gevraagd wat ze graag in Xbox Scarlet zouden willen zien!

Spencer liet weten de afgelopen maanden meerdere keren naar Japan te zijn afgereisd om te overleggen met devs over de hardware die de nieuwe Xbox zou moeten krijgen. Helaas noemde hij geen namen van developers, maar hij liet wel weten dat hij veel moeite stopt in het opbouwen van een band met de Japanners en dat het z’n vruchten gaat afwerpen.

Het lijkt een battle die nooit gewonnen gaat worden, maar wel respect voor Microsoft, die het niet opgeeft. In het verleden heeft niets geholpen, zelfs geen JPRG exclusives als Blue Dragon en Lost Odyssey! Ik ben alvast benieuwd of Japanners deze keer wel in de rij gaan staan voor de nieuwe Xbox.

Lees Meer


Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.

Gerelateerde artikelen

Meer artikelen tonen
Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..