playstation
xbox
nintendo
pc
persconferentie
indiegames
pu.nl
rondje redactie
gamezomer

Onze verwachtingen van de aankomende gamezomer

Geplaatst: 8 juni om 13:00Aangepast: 8 juni om 13:53
Games? Zomer? Gamezomer! Vanaf morgen kunnen we genieten en glunderen van de vele persconferenties die de gaming-industrie ons voorschotelt. Genoeg om ons te laten discussiëren, speculeren en hopen. Dit zijn de gamezomer-verwachtingen van de redactie!

Cody

Kijk, ik ben niet zo van het 'realistisch' vooruitblikken, en E3 is voor mij het jaarlijkse moment dat ik mezelf de ruimte geef om te dromen. Dus houd je vast. Mijn eerste hoogtepunt is de aankondiging van de Nintendo Direct, die 15 juni plaats gaat vinden. Nu zóú je zeggen dat de uitgebreide gameplaybeelden en released date reveal van Breath of the Wild het absolute hoogtepunt is voor mij, maar niets is minder waar (mede doordat de release date bij de volgende Direct weer wordt uitgesteld). Het absolute hoogtepunt is voor mij namelijk de aankondiging van Super Mario Odyssey 2. Eigenlijk wordt 2023 dus een soort van vervolgdeel van gamejaar 2017. 

Verder kijk ik enorm uit naar alles wat wij bij Power Unlimited en Gamer gaan doen: Cocktails shaken, fietsen, op ons bek gaan tijdens verstoppertje spelen, tafeltennissen tijdens persco's en suppen door Haarlem. Oh, en ik zou mezelf niet zijn als ik niet zou hopen op een Sly Cooper remake, misschien dat Ons Geoff dat kan cheffen met Sucker Punch?

Jacco

Op het moment van schrijven is er nog steeds geen Nintendo Direct aangekondigd, dus ik laat die maar even achterwege. De aankondiging zelf zou me op dit moment al blijmaken...

Van onze vriend Geoff verwacht ik verder niet al te veel. Het zou heel tof zijn als Sony nog iets laat zien, zoals die releasedatum van God of War ter bevestiging en The Last of Us-remake. Ik weet dat mensen boos zijn over die laatste, maar eigenlijk denk ik dat het in de engine van Part 2 alleen maar beter kan worden. Verder zou ik dlc voor Horizon, Mafia 4 en een remake van Tony Hawk's Pro Skater 3 en 4 erg waarderen.

Dan Xbox en Bethesda, dat alle kanten op kan. In ieder geval wil ik gameplay van Starfield zien, want tot nu toe moeten we het doen met een 'in-engine' trailer die er veel te mooi uitziet. Nog liever zie ik wat Obsidian van plan is met Avowed, de Elder Scrolls-game die waarschijnlijk uitkomt voor de echte Elder Scrolls 6. En klappers? Overdosed van Kojima zou huge zijn - ben nu al bang voor wat deze man doet met een pure horrorgame, gezien P.T. ontzettend eng was - en Fallout New Vegas 2.

Oh, en kom maar door met Hellblade 2!

Rogina

Wederom wil ik hier weer zo blind mogelijk in gaan, maar een meisje mag dromen. Hopelijk worden er een aantal toffe nieuwe indies aangekondigd. Je weet wel, degenen die op goddelijke wijze binnenkomen als underdog maar zich dan toch ontpoppen tot publieksfavorieten. Denk bijvoorbeeld aan Tunic, Stardew Valley of Cuphead. Zelfs Undertale en Minecraft zijn wereldberoemde indies, dus daarom komt het goed uit dat Summer Game Fest indiegames extra in de schijnwerpers zet door Day of the Devs.

Dat gezegd hebbende: natuurlijk wil ik ook graag verrast worden door een onaangekondigd vervolg of een remake/remaster van een populaire game. Het maakt mij niet uit of ik die game heb gespeeld, maar als de presentaties mij omver blazen dan ga ik ze zeker spelen.

Tot slot sta ik natuurlijk te popelen om mijn game potion cocktails-idee gerealiseerd te zien. Start shaking, guys!

Tjeerd

Ik ga dit jaar intappen op mijn nuchtere Friese roots en gebruik maken van de aloude truuk ‘als je niets verwacht, dan kan het nooit tegenvallen’. Stel, we zien niet meer dan een teaser van Call of Duty: Modern Warfare 2, Gotham Knights blijkt inderdaad oersaai te zijn, we komen er ook achter dat The Callisto Protocol voorspelbaar en zielloos is, en Gollum uh... tja... Gollum is? Dan spring ik op en zeg: ‘jongens, het had erger gekund!’

Dan zien we dat Starfield on-rails wordt, de makers van Fable met z'n allen een sabbatical hebben genomen, Nintendo heeft besloten om zich de komende jaren te focussen op een Mario pettenmaaksimulator en Sony besluit om God of War te cancellen, omdat ze niet achter de kwaliteit staan. Dan ben ik de eerste die roept: 'Jongens, we hebben deze zomer tenminste wel 2 zonuren per dag gehad!’

Maar stel je voor dat we wél een verrassinkje krijgen: we zien spectaculair toffe gameplay van Breath of the Wild 2 en Metroid 4 verrast ons compleet, of Avowed komt met een gameplaytrailer die iedereen uit z'n sokken blaast, Starfield laat onze kaken op de vloer achter, of PlayStation komt ineens met een Showcase met een nieuwe Sly Cooper, een vervolg op The Last of Us en laat zien dat de PlayStation 5 vanaf nu 150% meer mogelijkheden door een update van de AMD-chip... Man!! Bring it!!

Shit, nu heb ik mezelf alsnog gehyped.

Tijn

Op een zonnige woensdagavond vind een Nintendo Direct plaats, waar de wereld een week geleden het bestaan nog niet eens van wist. Na wat leuke trailers, teasers en tierelantijnen lijkt het feestje voorbij, tot Eiji Aonuma in beeld komt en de drie mooiste woorden op aarde zegt.

“One more thing” horen we, terwijl we Link met zijn lange haar en mechanische arm door de lucht zien vliegen. Maar… hij is niet alleen. Naast hem vliegt Zelda, maar ze beweegt nét een beetje gek. “Dit kan geen NPC zijn, toch!?“, zeg ik tegen Cody. Vlak daarna blijkt dat dat inderdaad het geval is: Breath of the Wild 2 - ook wel ‘Curse of the Wild’ - is volledig in co-op speelbaar!

Om onze Zelda-co-op spieren vast op te warmen en de tijd tot 2023 te overbruggen, is een remake van The Legend of Zelda: Four Swords in de stijl van de Link’s Awakening-remake gelijk beschikbaar in de eShop.

Meestal schrik ik op dat punt wakker en was het allemaal een droom. Gelukkig komen rond deze tijd van het jaar onze stoutste gamedromen uit, dus ik durf te dromen!

Mol

Zoals Jacco zegt is het tijd voor échte Starfield-gameplaybeelden. We hebben überhaupt weinig gezien en ik denk dat ik voor de meeste mensen kan spreken dat dit toch wel een van de belangrijkste releases wordt van de nabije toekomst, kom op met die gameplay! Verder was A Plague Tale: Innocence een van de betere verassingen van de afgelopen jaren en daarom ben ik ontzettend hyped voor het vervolg A Plague Tale: Requiem. Het eerste deel was grafisch op en top, maar was qua gameplay een beetje simpel. Ik hoop dat de gameplaymogelijkheden uitgebreid worden in dit nieuwe deel.

Naast nieuwe God of War-beelden ben ik stiekem nog wel het meest enthousiast voor het zevende seizoen van Sea of Thieves. Ik ben ontzettend verslaafd geraakt aan deze game en het nieuwe seizoen moet "nieuwe manieren om te spelen en progressie te boeken" introduceren. Het is niet een nieuwe game, maar het is wel iets wat deze maand nog beschikbaar wordt. Met alle games die uitgesteld worden en pas in 2023 uitkomen is zo'n nieuw iets op korte termijn erg welkom.

Jari

Ik hoop vooral dat we tijdens de Gamezomer nog wat meer games voor dit jaar krijgen. Het najaar heeft nu alleen The Callisto Protocol, Modern Warfare 2, Pokémon en hoogstwaarschijnlijk God of War Ragnarok. Daar kan echt nog wel wat bij. En dan kijk ik vooral naar Microsoft. Na het uitstellen van Starfield en Redfall moeten ze wel iets uit de hoge hoed toveren, anders is 2022 een extreem mager Xbox-jaar. Kom maar door met Starfield- en Redfall-gameplay, Perfect Dark-beelden en meer nieuws over Everwild. De absolute droom is natuurlijk een nieuwe Ori, maar door wat gedoe bij Moon Studios heeft Microsoft besloten niet meer met die ontwikkelaar samen te werken, dus dat kunnen we op onze buik schrijven.

Verder verwacht ik bij Geoffke de remake van The Last Of Us en hoop ik dlc te zien voor Elden Ring. Wellicht is het wat vroeg, maar de beste man had vorig jaar een dikke Elden Ring-trailer dus dan mag hij nu vast ook dlc onthullen, toch? En dan is er ook nog wel tijd voor een Nintendo Direct met Zelda-gameplay en de onthulling van Super Mario Odyssey 2. Oké, ik stop al.

Wil je niets missen van de aankomende Gamezomer? Check dan hier ons handige overzicht met alle persco's! 

Gamezomer

Lees Meer


Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.

Gerelateerde artikelen

Meer artikelen tonen
Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..