pokemon
pokémon
aggron

Pokémon van de Week: Aggron

Geplaatst: 12 mei om 15:22Aangepast: 12 mei om 15:23
Welkom bij de Pokémon van de week! De rubriek waarin ik, Jacco, zomaar een pokémon uitlicht. Gewoon omdat het kan.

En deze week is het de beurt aan... Aggron! Je weet wel, die onwijs brute pokémon uit de derde generatie. Aanvankelijk dacht ik dat Aggron eigenlijk niet zo boeiend was, maar wanneer je in de Pokédex duikt vind je zoals gewoonlijk weer een hoop toffe feitjes.

Maar inderdaad: Aggron is vooral een hele grote, agressieve pokémon. Het Kaiju-achtige beest is ontzettend territoriaal en claimt zelfs een hele berg als z'n leefgebied. Zijn lichaam bestaat dan ook voor een deel uit zilveren pantserplaten - wat grappig is, want silver is eigenlijk helemaal niet zo hard. Maar toch, zijn twee hoorns kunnen diepe gaten in staal boren, een reden waarom Aggron zo gevaarlijk voor mensen is. Ook graaft hij er tunnels mee, op zoek naar staal om te eten in de bergen. Ja, staal.

Ook kun je aan een Aggron goed zien hoeveel hij al heeft gevochten. De 'groeven' in zijn pantser verraden namelijk het aantal gevechten dat hij heeft gehad, en vermoedelijk ook hoe gevaarlijk de pokémon is. Maar het is niet enkel geweld, want geheel in Gen 3-stijl geeft Aggron onwijs veel om het milieu. Als een aardverschuiving of een brand zijn leefgebied verwoest, dan doet het beest er alles aan om bomen te planten en de natuur te herstellen.

We moeten het trouwens nog even hebben over Mega Aggron, wat mij betreft een van de meest ondergewaardeerde Mega Evolutions. Niet alleen zijn de stalen pantserplaten op zijn lichaam flink uitgebreid, ook beschikt hij over een gigantische derde hoorn die - volgens de Pokédex - stalen tanks door midden prikt alsof het niets is.

Domme trivia

Dan nog wat domme trivia om af te sluiten:

  • Je kunt aan de hoorns van Aggron zien hoe oud ie is. Hoe langer, hoe ouder
  • Mega Aggron is niet kapot te krijgen: samen met Mega Steelix heeft hij de hoogste defense van alle pokémon
  • Aggron is gebaseerd op de Pulgasari, een Koreaans Kaiju-monster

Nou dat was de Pokémon van de Week! Wat vind jij van Aggron? En welke pokémon verdient het nog meer om in het zonnetje gezet te worden? Laat het weten in de reacties!

Lees Meer


Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.

Gerelateerde artikelen

Meer artikelen tonen
Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..