rocket
league
rocketleague
tricks
tips

Rocket League tips & tricks!

Geplaatst: 15 juli 2015 om 17:50Aangepast: 15 juli 2015 om 20:46
Sijmon is natuurlijk onze nieuwste hardware expert, maar vandaag maakt hij een uitstapje naar de wat zachtere waren. Het toeval wil namelijk dat hij heer en meester is in het spel der supersonische, acrobatische, raketaangedreven gevechtswapens. Zie hier een aantal van zijn onmisbare tips en tricks voor Rocket League.

Rocket League is een prachtig voorbeeld van het principe ‘easy to learn, hard to master’. Al binnen enkele seconden heb je door hoe je met je raket-aangedreven stofzuiger de plaggen uit het veld kan scheuren en hoe je met een doffe knal je voorbumper tegen de grote leren bal aan kunt blaffen. Met een beetje geluk zit er in je eerste potje zelfs al een leuke goal in. Geheel per-ongeluk natuurlijk.

Naarmate je meer speelt zie je echter dat dit simpele spelletje diepgaander is dan het in eerste instantie leek. Controle over de bal is toch een stuk moeilijker dan je dacht en bij een echte overwinning komt meer kijken wat willekeurig gebeuk tegen de bal. De afgelopen weken heb ik (veel te)veel potjes gespeeld en heb ik met vallen en opstaan het raket-aangedreven balspel eigen gemaakt. Speciaal voor jou zet ik de belangrijkste tips op een rij.

Leer de physics

Natuurlijk wil je graag die zieke aerial steekpass maken of de bal met een kundige achterwaartse bicycle kick door de kruising jagen. Helaas is het in het begin al moeilijk genoeg om die lompe stuiterbal zelfs maar de juiste kant op te duwen. Met regelmaat zul je theatraal langs de bal springen of schaam je je kapot omdat jij die faalhaas bent die op lompe wijze een bijna weggegeven goal mist.

De enige manier om beter te worden is door vaker te spelen en zo de physics van de bal en je auto te leren kennen. De tutorial en training laten je oefenen met verschillende situaties maar probeer in het begin vooral veel één tegen één wedstrijdjes te doen. Hierbij heb je namelijk het meeste balcontact en kun je niet profiteren van je teamgenoten. Zo moet je de bal echt zelf onder controle krijgen om te kunnen scoren. Begin met de simpele dingen waar jij je comfortabel bij voelt. Beperk ook het springen nog even tot een minimum want met iedere sprong ben je even de controle over je voertuig kwijt. Zodra je dit onder controle hebt kun je steeds nieuwe dingen proberen en je arsenaal aan moves uitbreiden.

Gebruik beide camerastanden

Met driehoekje (PS4) of Y (PC met XBox controller) schakel je tussen de ball-cam en de free cam. Deze camerahoeken hebben beiden hun voor- en nadelen. De ball-cam is heel erg geschikt om de bal in het oog te houden en in te schatten waar deze heen gaat. Persoonlijk heb ik deze modus 90% van de tijd actief. Op andere momenten kan het zijn dat je liever de vrije camera gebruikt om bijvoorbeeld een boost op te pakken of een schuine voorzet te doen. Ontdek voor jezelf wat voor jou goed werkt in welke situatie en leer jezelf aan om soepel heen en weer te schakelen.

 

Wees geen ballenstalker!

Eigenlijk is dit de allerbelangrijkste tip. Veel beginnende spelers blijven als een geobsedeerde labrador achter de bal aan jagen en missen zo juist iedere kans om te scoren. Net als bij echt voetbal is jouw positie in het veld cruciaal. Probeer wat afstand te houden om de andere spelers te observeren. Zo kun je jouw avances op de bal beter timen en kun je gebruik maken van de kansen die zich voordoen. Wacht bijvoorbeeld met een voorzet tot jouw medespeler in de buurt van het doel is en wacht bij een aanval van de tegenstander geduldig op het beste moment om deze om zetten in een snelle counter.

Ken je plaats

Na talloze gewelddadige kick-offs te hebben meegemaakt is mijn ervaring dat het nergens op slaat om met je volledige team naar de middenstip te scheuren. Beter is het als er maar één of twee teamgenoten aftrappen die het dichtst bij de bal starten. De dichtstbijzijnde posities zijn de twee schuine ‘flanken’. Als je verder naar achteren staat is het verstandiger om even achteruit te rijden en je eigen doel te verdedigen voor het geval de tegenpartij gelijk de aanval inzet. De startposities wisselen na ieder doelpunt dus je mag alsnog vaak genoeg proberen om als eerste de bal te raken (pro-tip: gebruik je boost en een frontflip).

Vul vaak je boost bij

Over het veld verspreid liggen verschillende boost pick-ups. In de hoeken en langs de zijkanten liggen zelfs orbs die je 100% geven. Het gebruiken van boost is essentieel want hiermee kun je jezelf zo snel mogelijk over het veld verplaatsen, en je op het juiste moment op de juiste plek begeven. Soms is het zelfs belangrijker om je boostmeter bij te vullen dan achter de bal aan te gaan. Plan je routes daarom slim in en leer de juiste momenten te herkennen om effe naar dat hoekje te scheuren voor een volle tank.

 

Snel teruggaan

Het bekende tikkie terug zul je in Rocket League zelden nodig hebben. Sterker nog, hiermee plaats je jezelf aan de verkeerde kant van de bal en kan het onmogelijk zijn om een onvermijdelijke aanval van de tegenstander nog te blokkeren. Probeer te allen tijde tussen de bal en je eigen doel te blijven en zorg dat je altijd wat reserve boost over hebt om in noodsituaties naar je eigen doel terug te racen. Front-/backflips (double jump in een bepaalde richting) helpen hierbij trouwens ook.

Maak ze kapot!

Een handige truc om even wat ruimte te creëren of een tegenaanval af te breken is om je tegenstander tijdelijk uit te schakelen. Dit kun je doen door op hoge snelheid tegen ze aan te rammen. Activeer je boost, en na ongeveer een seconde merk je dat je een soort geluidsbarriere doorbreekt. Dit is het teken dat je hard genoeg rijdt om een andere speler te veranderen in een stofwolk. Na een bevredigende explosie zullen ze respawnen in de buurt van hun eigen doel.

 

Leer van anderen

Vergeet vooral niet om zo nu en dan op YouTube en Twitch te kijken naar andere Rocket League spelers. Zo pik je snel nieuwe tactieken op die je zelf weer kunt toepassen in je eigen matches. Potjes van bekende streamers op Twitch zoals Lirik en Sodapoppin zijn ook nog eens nog super vermakelijk om te checken door hun hilarische commentaar. Écht goede spelers als Kronovi en Gibbs zijn minder humoristisch, maar laten des te meer 'mad skills' zien. Bij deze gasten lijkt het allemaal super gemakkelijk te zijn, tot je het zelf gaat proberen.

 

Wees fanatiek!

Rocket League is pure fun. Of je het nou online tegen vreemden speelt of met wat gasten op de bank, je gaat ongetwijfeld krijsen bij iedere goal die je (bijna) maakt. Blijf jezelf uitdagen door nieuwe moves te oefenen en nieuwe aanvallen uit te proberen. Binnen de kortste keren zul je indrukwekkende rocket powered aerial shots maken om geen kans meer onbenut te laten.

In dit artikel

Lees Meer


Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.

Gerelateerde artikelen

Meer artikelen tonen
Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..