The Cycle wil Battle Royale vernieuwen

Geplaatst: 23 oktober 2019 om 12:00Aangepast: 23 oktober 2019 om 12:58
Battle Royale is een beetje als de smartphone: het bestaat nog niet zo lang, maar inmiddels is het een begrip en niet meer weg te denken. The Cycle wil graag iets nieuws doen met het genre, en aangezien Battle Royale precies in Tjeerds straatje ligt, mocht hij proeven aan dit vernieuwde concept.

The Cycle is sinds half augustus gratis in Early Access te spelen via de Epic Games Store. Daar kwam ik stomtoevallig achter toen ik tijdens Gamescom een verdwaald oog wierp op een persbericht van Yager. Normaliter verdwijnen dat soort berichten redelijk rap in mijn prullenbak, maar Yager is de ontwikkelaar van Spec Ops: The Line, een cult hit op de vorige generatie consoles met een tikkeltje verontrustend verhaal. En daarmee hebben ze wat mij betreft genoeg mailboxpunten verdiend om deze mail te redden van de afvalbak en toch eens te bekijken wat er nu weer uit die zieke Duitse breinen is ontsproten. 

Ranking the Stars

The Cycle is een competitieve quest shooter waarin je als speler op een kleurrijke buitenaardse planeet wordt gedropt en je voor een bepaalde factie opdrachten moet uitvoeren. Je komt al vrij snel monsters tegen die je daartegen proberen te weerhouden. Zo verdien je langzamerhand je buitenaardse boterham met geld, sterren en grondstoffen. Het geld kun je inzetten om wapens, gadgets, voertuigen en upgrades te betalen. Met de sterren stijg je in rang ten opzichte van andere spelers en met de grondstoffen kun je buiten de potjes om inzetten om nieuwe wapens en gadgets te ontwikkelen. Andere spelers kunnen je dwarszitten en zo moet je altijd op je hoede zijn terwijl je monsters een kopje kleiner maakt.

 The Cycle

Beetje onduidelijk

De game heeft een leuk stijltje die mij doet denken aan No Man’s Sky en ziet er mooi uit met soepele gameplay en solide gunplay. Niet slecht voor een game in Early Access van een indie studio. Ieder potje begint met een handgun en zo heb ik na het uitroeien van een nest monsters met mijn pistool wat geld verdiend voor een lekkere submachine gun. Het apparaat knalt als een scheet in een strakke slip en ik zie verderop een andere speler lopen die rijp is voor de slacht. Ik loop echter compleet in de val, want die gozer heeft overal turrets neergezet en ik word neergemaaid voordat ik weet wat me overkomt. Het volgende potje probeer ik ook turrets neer te zetten, maar ik kan ze nergens vinden in mijn menu’s en voordat ik het weet word ik van afstand in de maling genomen door een knakker met een sniper. Als ik bij mijn volgende poging probeer om de sniper te kopen, kan ik ook die niet vinden. 

 The Cycle

Inkomen of afhaken

Pas na vier keer spelen kom ik erachter dat ik de grondstoffen die ik op heb gepikt juist tussen de potjes moet gebruiken, om blauwdrukken van wapens te craften, of gadgets, zoals een turret. Die kan ik dan weer in mijn koopmenu stoppen zodat ik ze daadwerkelijk in-game kan gebruiken. Welke wapens of gadgets je kunt craften, hangt dan weer af van het level dat je hebt bereikt in een bepaalde factie. Dan heb je ook nog de mogelijkheid om als speler een pact te sluiten met andere spelers en zo samen op te trekken. Ondertussen steekt er af en toe een storm op en moet je in elke match een schip zien te vinden om te evacueren. Zo is er heel veel gaande in The Cycle en zo blijft de game interessant, maar is het tegelijkertijd ook een onduidelijk geheel waar je moeilijk inkomt en waarschijnlijk ook snel af kan haken. En of dit dan de hit is waar Yager op hoopt? Ik vraag het me af.

The Cycle

Lees Meer


Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.

Gerelateerde artikelen

Meer artikelen tonen
Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..