guide
infinityward
tricks
modernwarfare
tips
callofduty

Vijf essentiële tips en tricks voor Call of Duty: Warzone

Geplaatst: 26 maart 2020 om 12:00Aangepast: 26 maart 2020 om 13:42
Zo lang mogelijk overleven, dat was het devies kort na de lancering van Call of Duty: Warzone. Nu, twee weken later, tekenen we niet meer voor een plek op het podium, maar willen we stiekem elk potje winnen. Makkelijker gezegd dan gedaan natuurlijk. In dit artikel lees je een aantal fijne tips en tricks die je helpen bij het grijpen van zoveel mogelijk overwinningen.

1. Deel alles

Het economische systeem van Warzone is misschien wel de interessantste toevoeging aan het battle royale-recept sinds het invoeren van het ping-systeem uit Apex. Het verzamelen van geld is dan ook essentieel als je het ver wil schoppen in een match. Je schiet er echter weinig mee op als je dat geld allemaal voor jezelf houdt. Natuurlijk is het prettig om een Self Revive Kit achter de hand te hebben, maar dat levert weinig op als de rest van jouw team geen armor plates of ammo heeft.

Een goede communicatie en samenwerking is daarom van levensbelang. Inventariseer zoveel mogelijk bij je teamgenoten en zorg ervoor dat iedereen over de nodige middelen beschikt. Als er middelen ontbreken, kunnen deze worden gekocht met het geld van de groep. De rest kan worden besteed aan Self Revive-pakketten en kill streaks, hoewel het absoluut geen kwaad kan om een geldbuffer achter de hand te houden voor wanneer je een maatje wilt terugkopen. En oh ja, vergeet geen gasmaskers te kopen, die ga je geheid nodig hebben.

Warzone

2. Voltooi zoveel mogelijk contracten

Gasmaskers kunnen overigens ook worden verdiend met contracten. Dit zijn kleine missies die verspreid liggen over de gehele map. Er zijn drie verschillende soorten opdrachten beschikbaar in Warzone: Bounty-, Recon- en Scavenge-contracten. Afhankelijk van het geselecteerde contract, staan er uiteenlopende beloningen op het spel. Zo kunnen er geldbedragen en gasmaskers worden verdiend, maar kun je ook worden beloond met een preview van een volgende cirkel of fikse kortingen bij de Buy Station.

Deze missies nemen niet al te veel tijd in beslag en zijn zeker de moeite waard. Een veel voorkomende tactiek is het voltooien van zoveel mogelijk Recon-contracten in een korte tijd. Wanneer je in de eerste tien minuten van de game meer dan drie Recon-missies voltooit, weet je als team immers precies waar de cirkel gaat eindigen. Op deze manier kun je alvast een goede positie innemen en de boel volgooien met Proximity Mines en Claymore’s.

Warzone

3. Stel de perfecte loadout samen 

Een ander element waarin Warzone zich onderscheidt van zijn genregenoten, is de loadout drop. Deze pakketten zijn niet alleen te vinden op willekeurige plekken op de map, maar kunnen ook worden verkregen bij de Buy Stations. Loadout drops bevatten al jouw vooraf samengestelde classes, of die uit Modern Warfare als je die game bezit. Dat houdt dus in dat elk potje met je favoriete wapens gespeeld kan worden. Een perfecte class is dus essentieel, zeker als je bedenkt dat iedereen toegang heeft tot zijn favoriete wapens. Hieronder vind je een aantal verschillende loadouts, die kunnen leiden naar meer overwinningen.

Sniper en Assault Rifle
AX-50: Thermal Dual Power Scope, 32.0 Factory Barrel, Stippled Grip Tape, Singuard Arms Markman, FMJ.
Grau 5.56: Optic naar keuze, FSS 26.4 Archangel, 60 Round Mag, XRK Voud II, Cronen Shark II.

Assault Rifle & Shotgun
Oden:
Scout Combat Optic, Colossus Suppressor, Oden Factory 810mm, FTAC XL Elite Comb, Rubberized Grip Tape,
R9-0:
Forge TAC Gemini, 5mW Laser, FTAC Close Quarters Pro, Ranger Foregrip, Rubberized Grip Tape

Marksman Rifle & SMG
FAL:
Optic naar keuze, Compensator, XRK Marksman, Commando Foregrip, Burst
AUG: G.I. Mini Reflex, 622mm Long Barrel, 5.56 NATO 60-Round Drums, FORGE TAC CQB Comb, Tac Laser

Specialiteit van het huis (Dakota’s loadout)
AUG:
G.I. Mini Reflex, 407mm extended, FORGE TAC CQB Comb, NATO 20-Round Mags, Stippled Grip Tape
AX-50:
Thermal Dual Power Scope, 32.0 Factory Barrel, Tactical Suppressor, Stippled Grip Tape, Singuard Arms Assassin

Loadout

Naast de perfecte loadout, zijn de juiste perks ook erg belangrijk. Zoals je hierboven kunt lezen, is de Thermal Scope flink in omloop. Dat betekent dat verstoppen haast geen zin heeft. Ik raad je daarom aan om te allen tijde Cold-Blooded in te stellen op je slot 1. Slot 2 wordt veelal bekleed door de Overkill-perk, aangezien de meeste loadouts afhankelijk zijn van twee primaire wapens. Slot 3 is een kwestie van voorkeur, zelf vind ik het fijn om snel van wapens te kunnen wisselen als ik met de Overkill-perk speel. De Amped-perk is daarvoor het perfecte hulpmiddel.


4. Speel Plunder

Naast de bewierookte battle royale-modus, bevat Warzone ook nog een vergelijkbare modus genaamd Plunder. In deze modus is het de bedoeling dat jouw team zoveel mogelijk geld ophaalt. Geld kan worden verdiend door contracten te voltooien, vijanden te elimineren en door simpelweg te looten. Dat geld kan je echter later ook weer ontnomen worden. Het is namelijk zo dat telkens wanneer je wordt omgelegd, je een percentage van het geld verliest. Het is daarom belangrijk dat je het geld zo snel mogelijk veiligstelt door deze per helikopter of ballon af te voeren.

Plunder is de perfecte speeltuin om je skills te verbeteren en je tactisch oog te verscherpen. Slinger deze modus dus vooral even aan als het even niet lekker gaat in de battle royale-modus. Gezien het feit dat je ongelimiteerd kan blijven respawnen, is de prestatiedruk in Plunder een stuk minder groot. Daarom kun je met Plunder heerlijk oefenen met een nieuwe loadout. Gebruik de Plunder-modus dus in je voordeel en zie het als een nuttig verlengstuk van de populaire battle royale-modus.

Warzone

5. Accepteer The Gulag

The Gulag is voor veel mensen een gevoelig onderwerp, zo ook voor mij. Vaker dan je lief is leg je het loodje voordat je ook maar een stap gezet hebt. Deze tip klinkt misschien een beetje afgezaagd, maar leer The Gulag kennen. Zo is het bijvoorbeeld handig om te weten dat er twee verschillende Gulag-maps zijn. Om wat meer inzicht te geven, staan deze hieronder afgebeeld. Bestudeer deze maps zodat je niet meer voor verrassingen komt te staan

Gulag 1Gulag2


Naast de maps is het ook fijn om bekend te zijn met de wapens die je voorgeschoteld krijgt in The Gulag, hoewel het hier slechts om twee verschillende soorten wapens gaat shotguns en pistols. Natuurlijk verschillen de wapens binnen het segment wel weer van elkaar. Vanzelfsprekend zijn de Desert Eagle en de Magnum een stuk sterker dan die andere afgetrapte handpistolen. Die andere pistolen zijn op een langere namelijk niet zo effectief. Probeer daarom altijd zo hoog mogelijk te mikken. Die paar centimeter tussen het hoofd en de borst zijn met deze pistolen cruciaal, zeker in The Gulag. Dan zijn er nog de shotguns. Probeer inzoomen hiermee te vermijden, hipfire is in The Gulag namelijk veel effectiever.

Vergeet elkaar ook niet te coachen in The Gulag, want ondanks dat het ping-systeem is uitgeschakeld, kunnen we elkaar nog altijd helpen. Dat geldt natuurlijk alleen als je team zich in dezelfde Gulag-map bevindt. Probeer adviezen als ‘links’ en ‘rechts’ te vermijden, dat zorgt alleen maar voor verwarring. Zelf gebruiken wij het teamlid dat toekijkt als indicatiepunt. Zo roepen wij ‘van mij af’ of ‘bij mij’ om aan te geven waar de vijand zich bevindt. Zodra je weet waar de tegenstander zich bevindt, gooi dan een flash of stun grenade die kant op. Dan maak je het jezelf nog makkelijker om terug te keren in het spel.

Dat waren vijf belangrijke tips voor Call of Duty: Warzone. Heb je zelf nog handige tips? En hoeveel wins heb je al? Laat het weten in de reacties!

Cody DakotaTo all agents of Overwatch, this is Winston! Gek op alles met strakke platformactie en speelt dus het liefst elke dag Celeste, Spelunky (2) en Metroid Dread. Wacht geduldig op Skate 4.

Lees Meer


Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.

Gerelateerde artikelen

Meer artikelen tonen
Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..