Wat je hebt gemist in de House of the Dragon-trailers

Geplaatst: 4 augustus om 12:00Aangepast: 4 augustus om 14:57
We hebben inmiddels een paar trailers mogen aanschouwen van Game of Thrones-prequel House of the Dragon, maar soms is het lastig om te weten wát je nu precies hebt gezien. In dit artikel analyseren we enkele belangrijke punten uit de trailers die je misschien gemist hebt!

Onlangs verscheen de derde en waarschijnlijk laatste trailer van House of the Dragon, voordat de Game of Thrones-prequelserie volgende maand van start gaat. Er valt een hoop te discussiëren over de beelden die we hebben gezien, want de trailers geven veel informatie weg. De volgende details heb je mogelijk gemist tijdens het kijken van de trailers.

Dit artikel is branded content in samenwerking met HBO Max. Lees hier wat dit betekent.

Bloed aan de hand

De Iron Throne in House of the Dragon bestaat uit meer zwaarden dan die uit Game of Thrones, en is dus trouwer aan de versie uit de boeken. De troon – die door Aegon the Conqueror, de eerste Targaryen-koning van Westeros, is gemaakt – was niet bedoeld om comfortabel op te zitten. “Een koning zou nooit gemakkelijk moeten zitten”, zei Aegon. In de trailer zien we koning Viserys met een bloedende hand op de Iron Throne zitten, duidelijk gesneden aan de scherpe zwaarden waarvan de iconische troon is gemaakt. Deze scherpe zwaarden hebben eerder al het leven geclaimd van een andere koning, Maegor the Cruel. Hij stierf aan zijn verwondingen op de Iron Throne.

Gloriedagen van de drakenpit

In seizoen 7 van Game of Thrones zagen we wat er nog over is van de drakenpit, en het is niet veel. De drakenpit is vergelijkbaar met het Colosseum uit de Romeinse tijd en was ooit een glorieus gebouw, waar de vele draken van de Targaryens grootgebracht en bewaard werden. De drakenpit zagen we kort voorbijkomen in een van de trailers, maar het is nog maar de vraag of we ook een kijkje binnen de muren gaan nemen.

Het catspaw-mes

 In de eerste teaser zagen we Alicent Hightower met een mes in haar hand, maar dit is niet zomaar een mes. Het is het catspaw-mes dat een grote rol speelde in Game of Thrones. Eerst werd het gebruikt in een poging om Bran Stark in zijn bed te vermoorden, waar Catelyn Stark Tyrion Lannister de schuld van gaf voordat ze hem gevangen nam. Dit had de oorlog tussen de Starks en de Lannisters tot gevolg, en dus een groot deel van het verloop van de hele serie.

In seizoen 7 belandt het mes in de handen van Arya Stark, die het wapen gebruikt om Littlefinger (Petry Bealish) mee te executeren. Daar eindigt het verhaal van het catspaw-mes echter nog niet, aangezien Arya het wapen een seizoen later inzet om de Night King voor goed uit te schakelen. Gaat dit mes ook zo’n grote rol spelen in House of the Dragon? We gaan het zien.

Een vrouw op de troon?

“Een vrouw zou de Iron Throne nooit erven. Want dat is hoe dat gaat”, zegt Rhaenys Targaryen in de trailer. Toch benoemt koning Viserys zijn dochter Rhaenyra tot zijn erfgenaam, nadat hij dit eerder al had gedaan voor zijn broer Daemon Targaryen. Het conflict dat volgt staat aan de basis van dit verhaal, want wat Rhaenys in een eerdere trailer al zei: “Mannen zien het rijk eerder branden, dan dat ze een vrouw op de Iron Throne zien.” Het verkrijgen van macht is niet zo simpel en Rhaenyra zal de nodige obstakels moeten overwinnen voordat ze bereikt wat ze wil. En daar komen de nodige plottwists bij kijken.

De Great Council van Harrenhal

In de tweede trailer van House of the Dragon zien we kort een beeld van een enorme, duistere zaal gevuld met mensen. Dit is op zeker de Great Council van Harrenhal, in het jaar 101 AC. Hier werd besproken wie de erfgenaam van Jaehaerys Targaryen zou worden, aangezien hij geen duidelijke erfgenaam achterliet. Van de meerdere kandidaten bleven Laenor Velaryon, zoon van prinses Rhaenys, en prins Viserys, de oudste zoon van Baelor Targaryen, over. Uiteindelijk werd Viserys gekozen tot koning, mede omdat hij de laatste Targaryen was om de legendarische draak Balerion te rijden, het beest waar Aegon the Conqueror ooit Westeros mee veroverde. Aangezien de Great Council of Harrenhal plaatsvindt voor de meeste gebeurtenissen in House of the Dragon, vragen we ons af in welke mate we dit belangrijke overleg te zien krijgen.

Een Stark in House of the Dragon?

Als één familie wel centraal stond in Game of Thrones, dan was het de Stark-familie uit het noorden van Westeros. De familie waar de naam van deze prequelserie naar verwijst is echter de Targaryen-familie, oftewel de voorouders van Daenerys Targaryen. Toch zien we in een van de trailers een Stark voorbijkomen, al is het maar kort. We zien hem aanwezig in de Great Hall van de Red Keep, waar de Iron Throne staat. Hij zweert net als de andere belangrijke Westerosi-heren trouw te zijn aan koning Viserys en zijn benoemde erfgenaam, prinses Rhaenyra. Hoewel het leuk is om Rickard Stark te spotten, verwachten we niet dat hij een grote rol gaat spelen in het verhaal van House of the Dragon.

Dat waren de belangrijkste elementen uit de House of the Dragon-trailers die je misschien gemist hebt. Het enige wat we nu nog kunnen doen is afwachten tot de serie volgende maand begint, of in de tussentijd het boek Fire & Blood lezen. Dat is immers waar het verhaal van de serie op gebaseerd is!

Het eerste seizoen van House of the Dragon gaat op 22 augustus van start op HBO Max.

Niels ArtsHeeft een haat-liefde relatie met League of Legends, maar wil de grootste releases van het moment ook nooit missen.

Lees Meer


Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.

Gerelateerde artikelen

Meer artikelen tonen
Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..