the last of us
goat simulator
redactie
starfield
hollow knight silksong
gamezomer
the plucky squire
ravenlok
entropy centre

Welke Gamezomer-aankondiging vinden wij tot nu toe het tofst?

Geplaatst: 13 juni om 16:00Aangepast: 14 juni om 13:59
De Gamezomer is van start gegaan en oh, wat hebben we al kunnen genieten! Na een week vol aankondigingen en trailers is het makkelijk om door de bomen het bos niet meer te zien. Om wat orde in de chaos te scheppen blikt ieder redactielid even terug op de aankondiging waar zij vorige week het meest van opsprongen van pret!

Martin

Summer Game Fest viel tegen, maar ik was blij dat we nog effe bleven zitten voor Devolver Direct, ook wel 'Devolver Marketing Countdown to Marketing' genoemd. Daarwerden een aantal dikke titels getoond. Maar The Plucky Squire blies me echt weg! Deze action-adventure die naadloos wisselt tussen 2D en 3D ziet eruit als een tekenfilm die ik wil spelen en daarna enthousiast mensen over ga opbellen dat ze het ook moeten gaan spelen.

Tjeerd

Man! Starfield heeft me weggeblazen en heeft me eigenlijk precies gegeven wat ik ervan had gehoopt, en méér! De avonturen die we kunnen beleven in deze game lijken me zo enorm vet, met coole outposts, toffe missies en weird ass cults die we ongetwijfeld gaan zien. Het grote verhaal lijkt te zijn dat je meerdere mysterieuze artifacts moet zien te vinden in een enorm uitgestrekte ruimte, vol met planeten. De planeten die onderdeel zullen zijn van dat verhaal zullen ongetwijfeld hele coole omgevingen en/of bezienswaardigheden kennen, met weirde aliens en vijanden. Maar buiten die missies om lijkt de diepgang van de game te gek om in te duiken; nieuwe shit researchen met resources die je vindt op willekeurige planeten en daarmee natuurlijk naar eigen wens je wapens en schepen modden. Maar je kunt ook een basis bouwen op een planeet die barst van de dure grondstoffen om daar een handgekozen crew die grondstoffen te laten mijnen en daar weer onderdelen van te bouwen, of juist te verkopen... Bepalen met welke facties je vrienden maakt, of juist helemaal niet; misschien word ik wel een bounty hunter of een piraat! Mijn eigen ruimteschip bouwen alleen al is zo waanzinnig cool, maar om dan ook nog eens de kans te hebben om in spacebattles verzeild te raken. Dit kàn natuurlijk misgaan, ze maken hier immers iets met een enorme scope. Hoe meer je verzint en maakt, hoe groter de kans dat er ergens iets niet helemaal lekker werkt. Maar damn, ik ben hyped en ik kan niét wachten!

Cody

Lastig om er één spelletje uit te pikken, maar per saldo sprong ik toch het hoogst op van de beelden van Hollow Knight Silksong. Voornamelijk omdat we nu kunnen concluderen dat we binnen twaalf maanden met die game aan de slag kunnen, maar ook de bevestiging dat we 'm vanaf dag één kunnen spelen op Xbox Game Pass was behoorlijk welkom! Oké fack it, ik ga de regels gewoon verbreken en pak er een tweede game bij, The Last Case of Benedict Fox. Deze grimmige Metroidvania van ontwikkelaar Plot Twist raakt bij mij enkel de juiste snaren. Ik bedoel, een detective die de gedachten van recent overleden mensen kan herleven om een overkoepelend raadsel op te lossen, IN 2D. Wat wil een mens nog meer?

Rogina

Als groot Alice in Wonderland-fanaat werd ik razend enthousiast van Ravenlok! Ik kon jaren geleden ook geen genoeg krijgen van Alice: Madness Returns (2011) of zelfs het Nintendo Wii-spel van Alice in Wonderland (ja, met Johnny Depp als de Gekke Hoedenmaker). De gelijkenissen met Wonderland vielen niet gelijk op aan het begin van de Ravenlok-trailer, maar eenmaal aan de andere kant van de spiegel – net zoals in het tweede Alice in Wonderland-boek: Through the Looking Glass – viel het kwartje vrijwel meteen. Hoewel het natuurlijk niet echt overkomt als een directe Alice-adaptatie, kijk ik er nu al naar uit om mij te begeven in deze kleurrijke actiegame vol bizarre npc’s en waanzinnige monsters. Tegelijkertijd vult dit fantasierijke spel hopelijk ook de leegte die ik voel totdat het vervolg op Alice: Madness Returns eindelijk ooit verschijnt…

Jacco

Er waren veel games waar ik enthousiast van word, van Starfield en The Plucky Squire tot Diablo 4. Maar als ik écht eerlijk ben is The Last of Us: Part 1 nog steeds de game die ik dit najaar - technisch gezien voor de vierde keer MOET spelen.

Mol

Hoewel ik hoge hoop had voor Starfield blijft het wel Bethesda die het maakt en daarom was ik niet verrast om te zien hoe het nogal wat polish miste. Ik ga 'm zeker checken maar het heeft mij niet het enthousiasme gegeven waar ik op hoopte.

Dat enthousiasme ging naar een onverwachte titel, namelijk The Entropy Centre. Het is dat Simon ons hierop wees, want ik had de Future Games Show - waarin deze getoond werd - gemist. The Entropy Centre voelt als een spirituele opvolger van Portal. The Entropy Centre speelt af op een ruimtestation waarin je met je "wapen" puzzels moet oplossen. Dit wapen schiet geen kogels maar kan met de tijd spelen. Met dit gegeven moet je verschillende puzzels oplossen door blokken te verplaatsen, vervallen platformen 'terugspoelen' naar hun originele staat en veel meer. Naast de gameplay lijkt de stijl ook veel op die van Portal, alleen dan met gelikte graphics. De game lijkt een verplichte kost voor de Portal-liefhebber en het verschijnt zelfs dit jaar nog! Dat wordt smullen. 

Tijn

Er zijn veel grote games getoond in de afgelopen week en er zitten ongetwijfeld een aantal must-plays tussen, maar tijdens dit soort showcases ben ik altijd vooral bezig met welke aankondiging het meest blijft hangen: door welke game viel ik van mijn stoel van verbazing of kreeg ik keelpijn van het juichen?

Er is geen enkele aankondiging waar ik zo hard om moest lachen als die van Goat Simulator 3. Niet alleen bootst de trailer op hilarische wijze de geweldige Dead Island 2-trailer na (met geiten in plaats van zombies), maar ook weet de aankondiging je even extra op het verkeerde been te zetten doordat het om Goat Simulator 3 gaat, terwijl er nooit een tweede deel is verschenen. Bovendien lijkt de teaser er naar te hinten dat de game net als de voorganger co-op gespeeld kan worden. Ik kan niet wachten om weer met mijn maten als geiten chaos te veroorzaken! 

De Gamezomer is nog maar net begonnen, maar er gaat nog veel meer gebeuren. Check hier het volledige Gamezomer-schema om te zorgen dat je geen enkele persco hoeft te missen!

Lees Meer


Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.

Gerelateerde artikelen

Meer artikelen tonen
Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..