Nachtwacht

Dataminers: ‘Seks-minigame Hot Coffee opgedoken in data GTA San Andreas: The Definitive Edition’!

Geplaatst: 14 november 2021 om 04:01Aangepast: 14 november 2021 om 02:33
De onbedoelde bestanden waardoor GTA Trilogy: The Definitive Edition nog steeds niet speelbaar is op pc, zijn grondig uitgepluisd door dataminers. Ze zetten op een uiterst interessante vondst te zijn gestuit: verwijzingen naar de seks-minigame Hot Coffee.

Gisteren maakte Rockstar Games bekend dat de pc-versie van GTA-trilogie tijdelijk uit de Rockstar Store is gehaald, omdat er bestanden in de games terecht zijn gekomen die er niet horen. Hieronder zouden muzieknummers vallen die wegens verlopen licenties zijn uitgeschakeld in de game.

Maar de dataminers vonden natuurlijk meer. Zo zeiden ze de bestandsnaam main.scm te hebben ontdekt, die de alle scripts van GTA III, Vice City en San Andreas bevat. In de scripts zouden geschrapte stukken content staan beschreven en zijn ook notities van Rockstar North-medewerkers opgenomen.

Daarnaast zeggen ze een verwijzing te hebben gevonden naar Hot Coffee, een erotische zijmissie uit de originele San Andreas uit 2005. In die game kon CJ mee naar huis met een date om “een koffietje te doen”, maar iedereen weet natuurlijk wat er écht gebeurde. De seksuele handelingen werden echter niet in beeld gebracht: je zag alleen de buitenkant van het appartement waar CJ mee naartoe ging. Tot de Hot Coffee-mod verscheen, tenminste.

De mod verving het shot van het appartement namelijk met een minigame, waarmee spelers daadwerkelijk de slaapkamer van hun vriendin kunnen betreden. De bewegingen van CJ tijdens de sekspartij kon je in een ritme-spelletje reguleren.

De ontdekking zorgde in 2005 voor een hoop ellende bij uitgever Take-Two. Het bedrijf was in totaal 20 miljoen dollar kwijt aan schadeclaims en andere juridische kosten, omdat de game in verschillende regio’s werd verbannen en Rockstar niet van tevoren had aangegeven dat er seksuele content in hun game zat.

Op het moment van schrijven is nog niet geverifieerd of de claims van de dataminers ook echt kloppen. VGC zegt wel om opheldering te hebben gedaan bij Rockstar Games. Wat denk jij? Is GTA 

Dwayne VranckenVan origine een PlayStation-gamer, maar inmiddels ook verknocht aan Nintendo en Xbox. Zoekt zijn heil in meeslepende singleplayer-campagnes en zo nu en dan ook wel in wat online vuurwapengeweld. Het begon voor hem allemaal bij Metal Gear Solid op de PSX en is sinds enkele jaren van mening dat Christopher Nolan de Hollywood-equivalent is van Hideo Kojima.

Lees Meer


Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.

Gerelateerde artikelen

Meer artikelen tonen
Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..