De officiële onthullingstrailer van FIFA 22 is hier

Geplaatst: 12 juli 2021 om 00:07Aangepast: 12 juli 2021 om 00:16
Live, nadat hij amper iets van de EK-finale meekreeg omdat ‘ie tegelijkertijd Final Fantasy 14 zat te spelen, meldt de Wacht zich! Vannacht: de officiële onthulling van FIFA 22, een FF14-kookboek, Psychonauts 2 krijgt invincibility-optie, er werken nog een of twee mensen aan Titanfall, en meer. Goedemorgen!

Laat het maar aan EA over om een nieuwe sportgame te onthullen zonder in-game beelden, maar met dure, loze woorden. Waar het nu allemaal om draait? ‘Hypermotion technology’. Ja, weer zo’n nieuwe technologie die geen hol betekent tot we daadwerkelijke gameplay te zien krijgen.

 Hypermotion technology lijkt een manier te zijn om lichaamsbewegingen extra goed te kunnen tracken en dus animeren, door middel van AI, zogenaamd ‘machine learning’. Zoiets levert helaas geen interessante trailer op, want de onthullingstrailer wordt vooral gevuld met bekende voetballers die doen wat ze altijd doen: voetballen. Maar dan met een cameraman die nét tien blikjes energydrank te veel op heeft.

Er zijn wel een paar seconden van de trailer die door moeten gaan voor in-game beelden, maar als je de witte tekst onderaan de video leest krijg je door dat het zeker geen in-game beelden zijn. “Game engine footage simulated by hypermotion technology”, dus we hebben ’t over gesimuleerde gameplay, geen daadwérkelijke gameplay. Desalniettemin is de Hypermotion technology dusdanig geavanceerd dat het alleen werkt op PS5, Xbox Series X/S en pc, terwijl de game ook uitkomt voor PS4, Xbox One en Nintendo Switch.

Er is nog meer nieuws. Zo is de AI van de keepers op de schop gegaan, zodat ze nog beter en realistischer keeperswerk verrichten, en zijn de physics van de voetbal verbeterd aan de hand van echte data. Ook zijn er nieuwe aanvalstactieken en iets genaamd ‘explosive sprint’, waardoor je een sprint nog beter kunt timen.

FIFA 22 komt uit op 1 oktober van dit jaar. De Ultimate Edition geeft je vier dagen eerder toegang tot de game (alsook FIFA Points en andere in-game voordelen), en als je ‘m voor 11 augustus pre-ordert krijg je een FUT Heroes-speler die je niet kunt ruilen. 

Marvin ToepoelEindredacteur Power Unlimited-magazine.

Lees Meer


Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.

Gerelateerde artikelen

Meer artikelen tonen
Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..