epic games
fortnite
next gen
unreal engine 5

Er komt later dit jaar een Unreal Engine 5 Editor naar Fortnite

Geplaatst: 14 mei om 00:03Aangepast: 14 mei om 00:45
Ontwikkelaar Epic Games heeft grootse plannen met de zelfgemaakte Unreal Enige 5 en Fortnite lijkt de ultieme speeltuin te worden om de engine uit te testen en verder te ontwikkelen. Met de komst van Unreal Enige 5 Editor kunnen spelers van Fortnite namelijk zelf hun creativiteit loslaten in de nieuwe engine.

Vorige maand liet Epic-CEO Tim Sweeney in gesprek met Fast Company weten dat Fortnite-spelers ‘ongeveer de helft van de totale speeltijd in Fortnite besteden aan de Creative Mode’. In deze modus kunnen spelers zelf hun eilandje bouwen of minigames ontwerpen, waarna andere gebruikers er mee aan de slag kunnen. Nu wil Epic Games deze modus dus verder uitbouwen door later dit jaar een Unreal Engine 5 Editor aan de game toe te voegen.

Deze nieuwe Editor moet ervoor zorgen dat de ‘volledige mogelijkheden van Unreal Engine 5 voor iedereen beschikbaar worden’. De Wacht is reuzebenieuwd hoe deze vage term er in de praktijk precies uit gaat zien en met wat voor creatieve kunstwerken gebruikers allemaal op de proppen komen. Want dat je toffe projecten kan maken met Unreal Enige 5, dat is inmiddels wel duidelijk. Check dit superrealistische treinstation dat in de engine werd gemaakt maar effe, als je de wacht niet gelooft.

Rodney FeterisAl een PlayStation in huis sinds de dagen dat ik nog in luiers liep. Altijd te porren voor een prachtige singleplayer-game, maar er gaat bijna niets boven een potje League of Legends op z'n tijd.

Lees Meer


Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.

Gerelateerde artikelen

Meer artikelen tonen
Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..