playstation
xbox
pc
chip
intel
chiptekort

Intel-baas verwacht dat chiptekort tot in 2024 aanhoudt

Geplaatst: 3 mei om 00:02Aangepast: 2 mei om 17:25
Het aanhoudende chiptekort zou wel eens tot in 2024 kunnen duren, zo meldt Intel-CEO Pat Gelsinger.

Dat claimt hij in een gesprek met CNBC. Vorig jaar gaf Intel nog aan te verwachten dat het chiptekort in 2023 zou stabiliseren, maar die voorstelling heeft de chipmaker nu dus bijgesteld. 

Volgens Gelsinger zijn chips (voor bijvoorbeeld in spelcomputers en consoles) steeds beter verkrijgbaar, maar zorgt het tekort nu juist voor problemen qua productie van fabrieksapparatuur om deze producten daadwerkelijk te maken. "Daarom geloven we dat het halfgeleidertekort uitloopt tot in 2024, in tegenstelling tot onze eerdere verwachtingen voor 2023."

Intel liet begin vorig jaar al weten zo'n 20 miljard dollar in de bouw van een fabriek in Arizona te investeren. Begin dit jaar investeerde het bedrijf nog eens 33 miljard euro in het Europese ecosysteem om de productie van halfgeleiders te verbeteren, waaronder de bouw van een nieuwe fabriek in Duitsland.

In de praktijk betekent dit vooral dat het voorlopig relatief lastig blijkt om current gen-consoles aan te schaffen, toch zeker zolang de vraag naar de PlayStation 5 en Xbox Series X hoog blijft. Heb jij er al een kunnen scoren?

Lees Meer


Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.

Gerelateerde artikelen

Meer artikelen tonen
Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..