square enix
final fantasy 14
blockchain
nft
metaverse

Square Enix-president erg positief over NFT's en blockchains in eerste brief van 2022

Geplaatst: 2 januari om 00:02Aangepast: 1 januari om 23:05
Welkom bij de eerste reguliere Nachtwacht van 2022! We beginnen het jaar goed, met onder andere: Miyazaki zegt dat graphicsteam Elden Ring druk voelde door Demon's Souls, Square Enix-baas erg positief over NFT's in eerste brief van 2022, Xbox-achievements GoldenEye 007 duiken ineens op, en meer. Goedemorgen, beste wensen, let's go!

De eerste open brief van Square Enix-president Yosuke Matsuda in 2022, doet meteen stof opwaaien. Hij zegt duidelijk dat zijn bedrijf achter NFT's en blockchain-games staat.

2022 is nog geen dag oud en de president van Square Enix zorgt al voor controverse; in een nieuwe open brief schuwt Matsuda mogelijke boze reacties van fans niet. Hij spreekt zich uit als voorstander van NFT's, blockchains en metaverse-games (games die gebouwd zijn om stukken eruit te verkopen). Tal van buzzwords die het afgelopen jaar steeds vaker ter discussie kwamen in combinatie met games.

Bij al deze technologieën komt het erop neer dat spelers eigenaar kunnen worden van delen van de game, zij het als eigenaar van een stukje virtueel gamelandschap of bijvoorbeeld bepaalde assets. Delen van een game krijgen daardoor extra 'artificiële' waarde, wat een investeringsmogelijkheid voor de spelers op zou moeten leveren, maar natuurlijk ook gigantsich veel geld in het laadje van game-ontwikkelaars kan brengen.

Matsuda noemt in zijn brief geen specifieke games en praat heel algemeen over bovenstaande onderwerpen, maar spelers van bijvoorbeeld Final Fantasy XIV houden na de publicatie van de brief hun hart vast. Matsuda spreekt over 2022 als 'jaar 1' van de metaverse en NFT's, en is er duidelijk over dat Square Enix daar in de toekomst op gaat inzetten. Het lijkt erop dat hij daarbij niet alleen spreekt over compleet nieuwe games, maar dus ook bestaande titels als FFXIV ("be they single-player or online games").

Hoewel de brief zorgen baart voor veel Square Enix-fans, zegt Matsuda niet expliciet dat NFT's en blockchain-technologie op zullen duiken in Squeenix-games. De kans is echter wel erg groot dat dit de eerste stap in die richting is, en dat Square eerst even gaat toekijken hoe fans reageren op de brief, om daarna vervolgstappen te overdenken.

Marvin ToepoelEindredacteur Power Unlimited-magazine.

Lees Meer


Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.

Gerelateerde artikelen

Meer artikelen tonen
Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..