1, 2, 3 en 4 mei: Indie Gameleon in Groningen

Geplaatst: 30 april 2014 om 12:15Aangepast: 30 april 2014 om 12:16
Begin mei is er in Groningen een indie game festival. Moet je daarheen? Jazeker!

Wanneer je - net als ik - niet ver van Groningen woont en ook maar een béétje van indiegames houdt, is Indie Gameleon een aardig ding om aanstaande donderdag, vrijdag, zaterdag en/of zondag te bezoeken. Dit festival van mijn goede vriend Mendel Bouman en een leger vrijwilligers belooft namelijk net als vorig jaar weer erg interessant te worden. Nog een stuk interessanter dan vorig jaar, eigenlijk.

Nieuw is dit jaar de Showcase, waar je een stuk of twintig nieuwe indiegames kunt checken op laptops en arcadekasten. Waaronder games die ik al eens heb gespeeld en erg tof vond, zoals Penarium van Self Made Miracle en Lumini van Speelbaars. Maar er staan ook flink wat titels die ik nog niet ken en interessant ogen, zoals het vechtspel Cat fights van Flow Studios en de FPS Wrack van Final Boss Entertainment. Hopelijk zijn er ook weer wat indies die me compleet onaangekondigd hun werk laten zien, want dat check ik graag.

Op donderdag en vrijdag zijn er talks van onder andere Rami van Vlambeer (makers van Ridicilous Fishing), Derk de Geus van Paladin (makers van Momonga Pinball Adventures) en Tim de Jager van Abbey Games (makers van Reus). Altijd cool om te horen wat deze succesvolle indies over hun werk hebben te zeggen. Persoonlijk kijk ik ook erg uit naar het praatje van Charlotte Madelon, een kunstzinnige spelontwikkeldame die het publiek iets gaat vertellen over ‘The Joy of quantum physics’.

Even kijken, wat is er verder nog? Nou ja, de erg leuke, low-profile en ontspannen sfeer vind ik eigenlijk wel de belangrijkste reden om naar Indie Gameleon te gaan. Het evenement vindt plaats in verschillende zalen van het RKZ, een voormalig ziekenhuis en kraakpand dat tegenwoordig een hippie-achtig soort leefgemeenschap is, inclusief gangen die zeker ’s nachts sterk doen denken aan die van F.E.A.R. en ZombiU, en de vriendelijke, tikje aparte mensen die je in een dergelijke gemeenschap verwacht te treffen.

Er is goed bier (gisteren nog een paar fijne trappistenbieren geproefd), zaterdagavond kun je mij treffen op de dansvloer van de 8-bit Party, zondagmiddag zal ik als jurylid mijn oordeel vellen over de games die tijdens de gamejam op zaterdag en zondag zijn gemaakt, en natuurlijk tref je er naast mij nog heel veel andere mensen die eindeloos met je over games kunnen lullen. En het is nog dicht bij huis ook (wanneer je tenminste, net als ik, niet ver van Groningen woont)!

Check hier alle info over dit festival dat dus op 1, 2, 3 en 4 mei plaatsvindt: https://www.indie-gameleon.org

Lees Meer


Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.

Gerelateerde artikelen

Meer artikelen tonen
Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..