bungie
activision
geld
destiny
record
bobbykotick
budgetten

Activision investeert 500 miljoen dollar in Destiny

Geplaatst: 6 mei 2014 om 09:52Aangepast: 6 mei 2014 om 09:52
Dat Destiny de grootste nieuwe IP ooit wil worden, is al zo goed als duidelijk, maar vandaag heeft Activision baas Bobby Kotick aangegeven dat Activision 500 miljoen dollar in de game wil stoppen.

Bobby Kotick heeft tegenover persbureau Reuters laten weten dat Destiny 500 miljoen dollar kost om te maken en te promoten. Zoveel geld is er nog nooit uitgegeven aan één game. De duurste game vandaag de dag is Grand Theft Auto V met een prijskaartje van 260 miljoen dollar. Een woordvoerder van Activision heeft de uitspraak van Kotick bevestigd, maar zegt erbij dat we rekening moeten houden met marketingkosten, productiekosten, royalty’s en transportkosten.

“If you’re making a $500 million bet you can’t take that chance with someone else’s IP, the stakes for us are getting bigger.”

Om Destiny rendabel te maken moet Activision volgens analisten 15 tot 16 miljoen spellen van 60 dollar verkopen. De game van Bungie is bedoeld om 10 jaar mee te gaan en dat is in theorie in ieder geval voldoende tijd.Als je het ons vraagt had Kotick met die 500 miljoen dollar ook andere leuke dingen kunnen doen, bijvoorbeeld om 1 miljard winkelwagentjes te huren en daar leuke stunts mee uit te voeren. Kotick heeft nu dus wat extra druk op de schouders van Bungie gelegd, wij hebben er wel vertrouwen in dat deze studio weer een pareltje aflevert. Destiny komt op 9 september uit voor PS3, PS4, Xbox 360 en Xbox One.

In dit artikel

Bas SlendersBrad Pitt

Lees Meer


Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.

Gerelateerde artikelen

Meer artikelen tonen
Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..