Amazon snijdt in personeelsbestand cloudgamingdienst Luna

Geplaatst: 20 november 2022 om 12:30Aangepast: 2 februari 2023 om 14:29
Amazon houdt huis in het eigen personeelsbestand. Naar verluidt 10.000 mensen die werken aan Alexa en de cloudgamingdienst Luna zijn of worden ontslagen.

Dat meldt CNBC. Amazon probeert de kosten te drukken, met als resultaat dat er zo'n 10.000 werknemers een ontslagbrief kunnen verwachten. Hoeveel van die mensen aan Amazons cloudgamingservice Luna werken, is niet bekend.

Amazon Luna werd, na een early-accessperiode van anderhalf jaar, in maart van dit jaar gelanceerd in Amerika. De streamingdienst is beschikbaar voor pc en Mac via webbrowsers, iPhones, enkele Android-telefoons (waaronder die van Samsung en Google), smart-tv's van Samsung en enkele apparaten van Fire.

Luna biedt verschillende gaming-kanalen, elk bestaande uit een selectie games, en voor elk van die kanalen moet de gebruiker abonnementskosten betalen. Zo is er een Channel met retrogames, eentje met Jackbox-games, een met "familiegames" en een Luna+-kanaal (waarop onder andere triple-A-games als Control, Yakuza: Like a Dragon en Resident Evil 2 en 3 zijn te spelen). Het duurste kanaal is het Ubisoft+-kanaal, voor 18 dollar per maand.

Het is nog onbekend of en wanneer Luna naar Nederland komt.

Marvin ToepoelEindredacteur Power Unlimited-magazine.

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.