Anno 1800 komt in maart naar PlayStation 5 en Xbox Series

Geplaatst: 18 januari 2023 om 06:12Aangepast: 2 februari 2023 om 13:35
De strategische citybuilder Anno 1800 komt op 18 maart uit op PlayStation 5 en Xbox Series X en S.

Dat heeft uitgever Ubisoft aangekondigd. Vorig jaar werd al bekendgemaakt dat de consoleversie van de game in ontwikkeling was, maar nu is er dus een releasedatum. De game verscheen oorspronkelijk in 2019 op pc. De consolerelease betreft de eerste keer in 25 jaar dat een spel uit de reeks op consoles verschijnt.

Anno 1800 Console Edition bevat niet alleen het spel zelf, maar ook alle updates die sinds release zijn uitgekomen. Daarnaast komt er een Deluxe Edition uit met daarbij drie uitbreidingen met cosmetische extra's.

De ontwikkelaar heeft daarbij het een en ander herontworpen om de game zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken voor mensen die een controller gebruiken en verder van de televisie af zitten.

De pc-versie van Anno 1800 scoorde een 8,5 op Gamer.nl: "Na het oppervlakkige Anno 2205 duikt de zevende game van de serie weer onverschrokken de diepte in. Anno 1800 trekt de aandacht met wagonladingen aan detail en sfeer, maar het is de ingenieuze mix van steden bouwen en zeehandel die je tot diep in de nacht aan het scherm gekluisterd houdt. De interface struikelt soms over zichzelf met alle meldingen die je aandacht opeisen, maar Anno 1800 blijft een must voor strategieliefhebbers."

Watch on YouTube

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.