Apex Legends-maker spreekt zich uit tegen intimidatie van game-ontwikkelaars

Geplaatst: 23 september om 15:51Aangepast: 23 september om 15:57
In een tweet spreekt Apex Legends-ontwikkelaar Respawn zich uit tegen het lastigvallen en intimideren van game-ontwikkelaars.

De studio zegt een statement naar buiten te brengen omdat het lastigvallen en intimideren van zijn medewerkers steeds vaker voorkomt. Volgens Respawn is feedback op zijn producten welkom, maar de ontwikkelaar wil wel benadrukken dat de grens tussen feedback en het intimideren van het ontwikkelingsteam niet overschreden mag worden.

“We willen onze spelers eraan herinneren dat we een nultolerantiebeleid hanteren voor bedreigingen en het intimideren van onze ontwikkelaars. We zullen gepaste acties ondernemen om de veiligheid en gezondheid van ons team te garanderen”, luidt het statement.

“We houden ervan om feedback te krijgen en zullen samen met onze community blijven werken om een respectvolle, collaboratieve omgeving te onderhouden, en de competitieve integriteit van onze game te behouden”, zo sluit Respawn zijn statement af.

Ontwikkelaar Bungie toont zich solidair met het statement van Respawn, en zegt dat “iedereen moet samenwerken tegen toxiciteit en intimidatie”. Eerder dit jaar bracht ook God of War-regisseur Cory Barlog een soortgelijk statement naar buiten. Hij kreeg onder andere bijval van Xbox-hoofd Phil Spencer.

Marvin ToepoelEindredacteur Power Unlimited-magazine.

Lees Meer


Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.

Gerelateerde artikelen

Meer artikelen tonen
Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..